SPORTURI  »  TENIS  »  MIAMI

Pe val! Câștigătoarea Indian Wells e prima finalistă la Miami. Sorana Cîrstea ar putea să o înfrunte în ultimul act

Elena Rybakina // foto: Imago Images
Elena Rybakina // foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2023 09:05 / Actualizat vineri, 31 martie 2023 10:26

Elena Rybakina (23 de ani, locul 7 WTA) este prima finalistă a turneului WTA1000 de la Miami. În ultimul act, kazaha va înfrunta câștigătoarea duelului Sorana Cîrstea - Petra Kvitova.

Noaptea trecută, la Miami s-a jucat prima semifinală a turneului. Elena Rybakina, cea mai în formă jucătoare din circuit, câștigătoare la Indian Wells și finalistă la Australian Open în acest an, a înfruntat-o pe Jessica Pegula (3 WTA), singura jucătoare din State rămasă în competiție.

„E de domeniul miracolului!” » Două aspecte subliniate de Cristian Tudor Popescu, înaintea semifinalei Soranei Cîrstea de la Miami: „Cel mai mare talent din tenisul feminin românesc!”
WTA MIAMI
„E de domeniul miracolului!” » Două aspecte subliniate de Cristian Tudor Popescu, înaintea semifinalei Soranei Cîrstea de la Miami: „Cel mai mare talent din tenisul feminin românesc!”

Elena Rybakina este prima finalistă la WTA Miami

Rybakina s-a impus în minimum de seturi, 7-6 (3), 6-4, dar meciul a fost strâns. Pegula a început cu break, a condus în primul set cu 4-2 ș 5-3, dar Rybakina s-a trezit când Pegula servea pentru set și a reușit un break. A dus ulterior setul în tie-break, pe care l-a dominat total.

Actul secund s-a desfășurat similar. Pegula a început mai bine, a condus chiar cu 3-0, apoi cu 4-2, dar în acel moment a clacat. Rybakina a câștigat 4 game-uri consecutive într-o manieră convingătoare și a închis astfel setul la 6-4. Implicit, a câștigat meciul.

11 așia servit Rybakina, față de unul singur în dreptul Jessicăi Pegula

În finală, Elena Rybakina așteaptă câștigătoarea meciului dintre Sorana Cîrstea și Petra Kvitova, programat în această seară, nu mai devreme ora 22:00.

Mai multe știri din tenis: 

Petra Kvitova o laudă pe Sorana Cîrstea, înaintea duelului din semifinalele turneului de la Miami: „Este un lucru extraordinar că o sportivă de peste 30 de ani ca Sorana joacă așa de bine”

Sorana Cîrstea, despre noua sa abordare: „Acum simt că am un plan B”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (1)
Trandafir
Trandafir  •  31 Martie 2023, 11:27

Rusia invinge SUA pe teren american. Invingatoarea este Elena Rybakina nascuta la Moscova, reprezentand acum Kazahstanul (pe cateva milioane de petrodolari). Vorbeste in rusa materna si engleza, dar nu stie o boaba cazaha de care nu are nevoie. A castigat GS-Wimbledon, finalista AO si Indian Wels , concurs castigat de rusoaica alba Sabalenca. Invinsa este Pegula, prima racheta a Americii. Tot la Miami racheta ne.2 a SUA, Cori Gauff a fost eliminata tot de o rusoaica - Potapova.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează