SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

SORANA CÎRSTEA - REBECCA PETERSON // Start nefast pentru românce: Sorana Cîrstea, înfrângere categorică în primul tur de la Australian Open

Sorana Cîrstea joacă în această noapte în primul tur de la Australian Open // FOTO: Guliver/Getty Images
Sorana Cîrstea joacă în această noapte în primul tur de la Australian Open // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat luni, 14 ianuarie 2019 03:19

Sorana Cîrstea (28 de ani, 84 WTA) a fost eliminată în primul tur de la Australian Open de suedeza Rebecca Peterson (23 de ani, 62 WTA). După un început solid, jocul româncei s-a prăbușit, iar Cîrstea a pierdut în minimum de seturi, 4-6, 1-6, după o oră și două minute de joc.

Primul set a stat sub semnul echilibrului, iar cele două jucătoare, care nu se mai întâlniseră deloc până azi, au mers cap la cap până la 4-4, perioadă în care niciuna nu a avut vreo oportunitate de break.

Sorana Cîrstea a avut șansa despriderii în game-ul următor, când a avut singurele sale meci de break. Ambele au fost salvate de Peterson, care nu a ratat apoi șansele irosite de jucătoarea noastră. Suedeza a făcut break și și-a adjudecat primul set la 4, după 56 de minute.

Ritmul bun etalat de Cîrstea în primele game-uri ale partidei s-a disipat rapid, iar românca a fost de nerecunoscut în manșa secundă. Rebecca Peterson a făcut două break-uri fulgerătoare și a fost de neoprit până la final, impunându-se cu 6-1.

În turul secund, Rebecca Peterson o va întâlni pe Maria Sharapova, care a obținut o victorie distrugătoare, 6-0, 6-0 contra britanicei Harriet Dart (132 WTA).

Programul românilor în turul 1

LUNI, 14 IANUARIE

Teren 22, meciul al 2-lea, după ora 04:00:
Monica Niculescu – Amanda Anisimova (SUA)
Teren 5, meciul al 4-lea, după ora 07:00:
Irina Begu – Andrea Petkovic (Ger)

MARȚI, 15 IANUARIE

Teren Margaret Court, meciul al 3-lea:
Mihaela Buzărnescu (25) – Venus Williams (SUA)
Teren Margaret Court, nu înainte de ora 10:00
Simona Halep (1) – Kaia Kanepi (Est)
Teren 12, meciul al 3-lea:
Marius Copil – Marcel Granollers (Spa)
Teren 19, meciul al 4-lea:
Ana Bogdan – Iga Swiatek (Pol)

Vezi și: AUSTRALIAN OPEN // Start la Melbourne! 5 lucruri de urmărit în prima zi de la Australian Open

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (15)
mosvasile
mosvasile  •  14 Ianuarie 2019, 17:29

Nici o noutate!Sorana Carstea joaca numai in primul set iar in continuare face doar act de prezenta!Penibila!

rocky2
rocky2  •  14 Ianuarie 2019, 14:24
Postat de sakamoto pe 14 Ianuarie 2019, 00:49

Frumoasa fata Sorana! Din pacate la tenis, nu se cistiga meciurile cu frumusetzea:trebuie bicepshi! Iar miinile Soranei, sint mai degraba de balerina. Nimeni nu poate contesta, a muncit mult la antrenamente. Dar nu destul. Ca toate fetele noastre. Doar Simona Halep, a mers zilnic la sala de fortza. Si este cea mai buna tenismena romana, din toate timpurile. Ambitzie, vointza de fier, determinare. Cine vrea cu adevarat poate. Respect Simona Halep!

Sakamoto(tol)!:)))

viomarmi22
viomarmi22  •  14 Ianuarie 2019, 12:52

Sorana are un pshic labil, multe meciuri le pierde pe mâna ei ! Prea multe mingi plate care lovesc fileul, nu se concentrează să anticipeze unde vine mingea și mai mereu se mișcă cu întârziere, totuși am sperat că noul antrenor îi va corija loviturile astea foarte rapide, dar mult prea joase iar alea care trec fileul mai toate aterizează în out ! Nu vrea în ruptul capului să schimbe ceva în jocul ei, pentru că fileul are 0.914 m, nu 0.800 m unde aterizează jumătate din mingile pierdute în mod lamentabil de Sorana !!! Păcat că ar putea să bată orice jucătoare din top 10, din păcate lipsa concentrării și greșeli tehnice de lovire a mingii o privează să devină o jucătoare redutabilă !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează