SPORTURI  »  TENIS  »  CUPA DAVIS

Omagiu pentru un campion » Spaniolii au anunțat unde vor să joace meciul cu România din Cupa Davis

Spania a câștigat de șase ori Cupa Davis, ultima oară în 2019 / FOTO: Guliver/Getty Images +8   FOTO
Spania a câștigat de șase ori Cupa Davis, ultima oară în 2019 / FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 decembrie 2021 18:05 / Actualizat vineri, 24 decembrie 2021 18:39

Întâlnirea de Cupa Davis dintre Spania și România, care contează pentru accederea în faza finală a acestei competiții și care va avea loc în perioada 4-5 martie 2022, s-ar putea desfășura la Marbella la Clubul Puente Romano. 

Propunerea se doreşte a fi un omagiu adus fostului jucător de tenis spaniol Manolo Santana, decedat recent, care fost legat de clubul respectiv şi de Marbella timp de peste 20 de ani, spaniolii dorind să-i celebreze astfel memoria primului spaniol care s-a impus într-un turneu de Mare Șlem.

Echipa națională de tenis masculin a României va înfrunta echipa Spaniei în calificările Cupei Davis 2022. „Tricolorii”, care au trecut de Peru fără drept de apel în semifinalele World Group I, scor 4-0, vor înfrunta puternica echipă a Spaniei, cap de serie numărul 2, în calificările pentru turneul final din finalul anului viitor.

„Ne-au dat vameșii jos în Ungaria, ne lăsau prin locuri unde nu cunoșteam pe nimeni” » Victor Hănescu, totul despre cele mai dificile momente din carieră
ATP
„Ne-au dat vameșii jos în Ungaria, ne lăsau prin locuri unde nu cunoșteam pe nimeni” » Victor Hănescu, totul despre cele mai dificile momente din carieră

Manolo Santana, pionierul tenisului din Spania, a încetat din viață pe 11 decembrie

Manolo Santana, primul spaniol care s-a impus într-un turneu de Mare Șlem, a încetat din viață, pe 11 decembrie, la vârsta de 83 de ani. 

Conform presei spaniole, Santana, care suferea de maladia Parkinson, a decedat la Marbella, locul său de reşedinţă. În cursul carierei lui, între 1958 şi 1979, Manuel, sau „Manolo” cum era cunoscut, Santana a câştigat patru titluri de Mare Şlem, două la Roland Garros în 1961 şi 1964, unul la US Open în 1965 şi unul la Wimbledon în 1966

+4 FOTO

Figură legendară a tenisului iberic, Santana a fost mereu prezent în ultimii ani la marile evenimente din țara sa.

Spania vs. România în calificările pentru Cupa Davis 2022

Pe lângă duelul dintre Spania și România, alte 11 meciuri vor avea loc în calificări. Cele 12 echipe învingătoare vor merge la turneul final din 2022, unde sunt așteptate de 4 formații deja calificate: Croația, Rusia, Marea Britanie și Serbia.

  • Franța - Ecuador
  • Spania - România
  • Finlanda - Belgia
  • SUA - Columbia
  • Țările de Jos - Canada
  • Brazilia - Germania
  • Slovacia - Italia
  • Australia - Ungaria
  • Norvegia - Kazahstan
  • Suedia - Japonia
  • Argentina - Republica
  • Cehă Coreea de Sud - Austria

VIDEO Victor Hănescu, despre cele mai dificile momente din carieră: „Ne-au dat vameșii jos în Ungaria, ne lăsau prin locuri unde nu cunoșteam pe nimeni”

Citește și alte știri din tenis: 

EXCLUSIV „Ne-au dat vameșii jos în Ungaria, ne lăsau prin locuri unde nu cunoșteam pe nimeni” » Victor Hănescu, totul despre cele mai dificile momente din carieră

Simona Halep va evolua și la dublu la Australian Open: „Un privilegiu să joc alături de idolul meu”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează