SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Simona Halep, Darren Cahill și Marius Copil au făcut spectacol la Sports Festival, în Cluj: „M-am simțit extraordinar, nu am râs în toată cariera mea cât am râs aici!”

Sports Festival Cluj +24   FOTO
Sports Festival Cluj

Articol de - Publicat sambata, 15 iunie 2019 21:13

Simona Halep s-a distrat, dar a și lăcrimat la Cluj-Napoca, acolo unde a jucat meciuri demonstrative în cadrul Sports Festival.

A doua ediție a evenimentului găzduit de Cluj-Napoca a avut-o în prim-plan pe campioana de la Roland Garros 2018.

Sosită de vineri în Ardeal, a avut tot felul de activități: a ținut o conferință de presă, apoi sâmbătă a participat, în tribună, la Masterclass-ul susținut de fostul ei antrenor, Darren Cahill, după care au venit meciurile.

O prezentare ca de show mare, cu BT Arena în penumbră și lumini în tribună, intrare pe trotinete electrice, aplauze, scandări și multă emoție. Atât de multă încât a adus lacrimi în ochii Simonei și ai tatălui ei, Stere, prezent la Cluj.

Un video prezentat de organizatori, un montaj de imagini din meciuri și fragmente de interviu cu părinții fostului lider mondial – acesta a fost generatorul trăirilor intense.

Apoi au început meciurile și starea de spirit s-a schimbat, virând într-un sens vesel. Marius Copil și Fabio Fognini au deschis seara de tenis, întrecându-se în execuții care mai de care mai spectaculoase și mai neconvenționale.

Apoi Simona contra Danielei Hantuchova și în final duelul de dublu mixt. În partidele demonstrative totul e permis, regulile rămân deoparte, intră în rol fantezia și spontaneitatea, îndemânarea și inventivitatea. De asemenea, musafirii.

Toate loviturile posibile

Așa și-au făcut apariția pe teren, pe parcursul celor trei meciuri, Darren Cahill, Andrei Pavel, copii de mingi, arbitri de linie, dar și tatăl Simonei, primarul Clujului, Emil Boc.

S-a jucat trei contra trei, cinci contra cinci, unul contra cinci, au curs voleuri, loburi, tweenere, lovituri cu spatele la teren, mingea a ajuns să fie pasată cu piciorul, Simona a lovit reverul cu o mână, l-a obligat pe Fognini să alerge până și-a pierdut suflul, Copil și Cahill au imitat gestul fraților Bryan, acel chest bump.

Nimic din ce poate destinde, amuza până la hohot nu a lipsit aseară, pe parcursul a trei ore. A fost efort, dar unul însoțit de bucurie, degajare, într-o atmosferă relaxantă. Publicul s-a prins și a rămas lipit în fiecare minut de ceea ce s-a întâmplat pe teren, scorul nu a mai contat, doar voia bună, râsetele, aplauzele și ovațiile. La final, obosiți, dar cu gura până la urechi, au primit flori și au rostit scurte discursuri.

„Atmosferă extraordinară”

"Mii de mulțumiri Clujului, care ne-a primit cu căldură, ca de obicei", a spus Halep.

"A fost o atmosferă deosebită, sper să mai jucăm meciuri oficiale aici, de ce nu și un turneu!", a adăugat ea. "M-am simțit extraordinar, nu am râs în toată cariera mea cât am râs aici", a încheiat numărul 8 WTA. Și chiar aceasta a fost senzația.

A dansat, s-a distrat, s-a și autoironizat, reproducând în sens umoristic momentele în care se enervează și trântește cu racheta sau se ascunde sub prosop. Iar la final, spectacolul a fost complet și scopul atins. Poate că tenisul a căpătat noi fani.

Evenimentul livetext

ora 20:11 Final de meci!  Halep și Copil câștigă tie-break-ul cu 7-4

ora 20:52 Halep și Copil au făcut schimb de parteneri!

ora 20:50 Perechea română câștigă primul set cu scorul de 6-3!  Partida se va încheia atunci când prima pereche va ajunge la șapte în tie-break.

ora 20:22 Stere Halep joacă acum la simplu cu Emil Boc, primarul Clujului. Acesta din urmă servește imită gesturile lui Rafael Nadal.

ora 20:18 Pe teren intră tatăl Simonei Halep! Stere Halep joacă în echipa Hantuchova/Fognini, iar alături de Simona și Marius Copil a intrat Andrei Pavel.

ora 20:07 Începe meciul de dublu mixt Halep/Copil - Hantuchova/Fognini

ora 19:32 Reacția Simonei Halep, la TV Digi Sport: 

„A fost foarte emoționant la început (n.r. despre surpriza organizatorilor) și sper că și voi v-ați bucurat de ceea ce am realizat așa cum m-am bucurat eu. E o bucurie să pot să împart cu voi.

Sports Festival este un eveniment important pentru sportul românesc. Este important să facem mișcare, chiar dacă nu facem sport de performanță. Este o plăcere să fiu aici și o onoare să fiu alături de acești sportivi minunați”.

ora 19:30 Final de set, final de meci! Halep își învinge adversara cu scorul de 4-1 și se va trece direct la meciul de dublu mixt.

ora 19:25 Imagini superbe! Simona Halep joacă împotriva lui Darren Cahill, spre deliciul spectatorilor.

ora 19:22 S-a aglomerat terenul! Au intrat și Marius Copil, Darren Cahill, dar și Fabio Fognini, pentru a juca mingea!

ora 19:10 Începe meciul dintre Simona Halep și Daniela Hantuchova! Cele două sportive dansează pe terenul de tenis!

ora 19:05 Final de meci! Marius Copil câștigă primul set în fața lui Fognini cu scorul de 4-2, iar organizatorii au decis să nu se mai joace și setul secund.

ora 18:55 Marius Copil îi lasă locul unui copil de mingi, care reușește să puncteze împotriva lui Fognini. Atmosfera este una veselă și publicul se bucură de momentele amuzante oferite de către protagoniști.

ora 18:50 Simona Halep, toată un zâmbet, a întrerupt meciul dintre Copil și Fognini și a făcut un scurt schimb de mingi cu unul dintre copiii de pe margine.

ora 18:33 A început meciul dintre Marius Copil și Fabio Fognini!

ora 18:30 A fost prezentat un filmuleț emoționant cu tatăl Simonei Halep, Stere, și mamai Tania, iar Simona a lacrimat de emoție.

 

simona halep +25 FOTO

ora 18:15 Darren Cahill a intrat în arenă, în uralele spectatorilor din Cluj. L-au urmat Fabio Fognini, Daniela Hantuchova, Andrei Pavel, Simona Halep și Marius Copil, toți pe trotinete electrice. Atmosfera făcută de cei 9000 de fani este incredibilă.

halep cluj
*captură TV Digi Sport

UPDATE 18:10

Spectacol de lumini în Arena Cluj. Pe un fundal sonor exploziv, sunt prezentați sportivii care vor intra pe teren. Amfitrioni sunt Răzvan și Dani, celebrii prezentatori la televiziunea Antena 1.

Ce se joacă

Se vor juca trei meciuri, dintre care unul de dublu mixt. Acestea se vor disputa în trei seturi scurte, până la 4, și tie-break la 3-3, excepție făcând meciul de dublu, care se va decide tot pe sistemul „cel mai bun din trei seturi”, însă seturile vor fi normale.

Programul meciurilor:

Marius Copil - Fabio Fognini
Simona Halep - Daniela Hantuchova
Simona Halep / Marius Copil - Fabio Fognini / Daniela Hantuchova

Simona Halep este însoțită la acest festival de către echipa sa, dar și de fostul său antrenor, Darren Cahill, alături de care a postat și poze pe rețelele sociale.

„Mă bucur să fiu din nou în Cluj. Sports Festival 2019. Doar vibrații pozitive”, a scris Simona Halep pe Twitter.

halep twitter

 

VEZI ȘI:

Simona Halep // Tablou stelar la turneul de la Eastbourne: 6 jucătoare din TOP 10 i se vor opune Simonei + Naomi Osaka poate pierde locul 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
520143398153430
Pavel Radu  •  16 Iunie 2019, 11:35

Foarte frumos ! Jos pălăria pentru oamenii di Cluj și autoritățile locale pentru acesta frumoasă manifestare ! Tara asta o mai avea și alte orașe, primari etc care sa fie in stare sa organize astfel de manifestări? Acum par a imi vine sa-mi cer scuze de la Emil Boc !

10154976492293690
Szasz Andrei  •  16 Iunie 2019, 10:48

Domnule Cahill, invata pe fata noastra sa puna scurte si sa joace si pe la fileu, ca sa fie o jucatoare si mai completa, iar dumneata un antrenor si mai complet !

dora
dora  •  16 Iunie 2019, 10:44

Deja a dat-o fata in demonstrative ?

Vezi toate comentariile (10)
Comentează