SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Stefanos Tsitsipas e în semifinalele Australian Open » Prestație sigură, într-un meci întrerupt timp de 18 minute

Stefanos Tsitsipas exultă după victoria cu Jannik Sinner // Foto: Getty Images
Stefanos Tsitsipas exultă după victoria cu Jannik Sinner // Foto: Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 26 ianuarie 2022 13:16 / Actualizat miercuri, 26 ianuarie 2022 13:59

Stefanos Tsitsipas (23 ani, locul 4 ATP), favoritul numărul 4 de la Australian Open, a ajuns pentru a treia oară în semifinalele Grand Slam-ului australian, după o victorie clară, în trei seturi, în fața lui Jannik Sinner (20 ani, locul 10 ATP), scor 6-3, 6-4, 6-2.

  • Stefanos Tsitsipas va juca în semifinale cu câștigătorul partidei dintre Daniil Medvedev și Felix Auger-Aliassime;
  • În cealaltă semifinală se întâlnesc Rafael Nadal și Matteo Berrettini.

Grecul, învins în penultimul act al turneului în 2019 și 2021, va avea din nou șansa de a se lupta pentru calificarea în marea finală, asta după ce Janick Sinner, numărul 10 mondial, nu l-a pus deloc în dificultate pe durata întregului meci.

Victorie facilă pentru Tsitsipas

Deși casele de pariuri îl considerau outsider pe grec înainte de startul meciului, realitatea din teren a fost cu totul și cu totul alta. La nici măcar două ore de la startul confruntării, Stefanos Tsitsipas a închis meciul, fără ca Sinner să aibă măcar o șansă de break.

Grecul a jucat foarte bine încă de la începutul duelului și a închis primul set în doar 36 de minute, scor 6-3. Imediat după, în startul setului secund, ploaia și-a făcut și ea prezența la Melbourne, iar meciul a fost întrerupt timp de 18 minute pentru ca acoperișul să fie tras. Nici măcar pauza nu l-a ajutat în vreun fel pe Sinner, iar Tsitsipas a continuat de unde a rămas pentru a închide și setul doi, scor 6-4.

Descurajat de deșfășurarea nefavorabilă a meciului, italianul în vârstă de 20 ani nu a reușit să-și ridice nivelul de joc nici în al treilea set, iar Tsitsipas a avut drum liber către o nouă semifinală la Australian Open, câștigând și setul trei fără emoții, scor 6-2.

Tsitsipas, încântat de prestația avută

„Sunt foarte, foarte mulțumit de felul în care am servit astăzi și cum mi-am pus în aplicare tactica”, a spus Tsitsipas, care a fost, de asemenea, mulțumit de modul în care s-a adaptat după ce acoperișul a fost tras. 

„Face parte din joc. Nu știi niciodată la ce să te aștepți de la vreme. Știam că mă îndrept în direcția bună. Condițiile s-ar putea să se fi schimbat puțin, jocul a fost puțin mai rapid. Am încercat să mă adaptez și pur și simplu a funcționat”, a adăugat Tsitsipas.

O finalăde Grand Slam are Stefanos Tsitsipas în palmares, cea de la Roland Garros din 2021, atunci când a fost învins însă de Novak Djokovic

Citește și alte știri din tenis: 

Cornet, out! » Cum arată semifinalele de pe tabloul feminin al Australian Open

Shapovalov continuă tirada la adresa lui Nadal: „Are parte de un tratament special, 100%! Mie nu mi-au permis să fac ce a făcut el”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1126914314145537
Marin-costin Garbo  •  26 Ianuarie 2022, 15:53

Not Tired a scris Medvedev pe camera la final dar el singur a fost ok ???

Vezi toate comentariile (1)
Comentează