SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

VIDEO Stefanos Tsitsipas e în sferturile de finală de la Australian Open, după un meci-maraton de 5 seturi

Stefanos Tsitsipas (23 ani, 4 ATP) a obținut o victorie impresionantă fața americanului Taylor Fritz (24 ani, 22 ATP), scor 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4 și s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open 2022
Stefanos Tsitsipas (23 ani, 4 ATP) a obținut o victorie impresionantă fața americanului Taylor Fritz (24 ani, 22 ATP), scor 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4 și s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open 2022

Articol de GSP - Publicat luni, 24 ianuarie 2022 17:09 / Actualizat luni, 24 ianuarie 2022 17:48

Stefanos Tsitsipas (23 ani, 4 ATP) a obținut o victorie impresionantă fața americanului Taylor Fritz (24 ani, 22 ATP), scor 4-6, 6-4, 4-6, 6-3, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală de la Australian Open 2022.

Tânărul tenismen grec a fost condus de două ori, dar a revenit de fiecare dată și a întors soarta unui meci extrem de disputat, încheiat la scurt timp după miezul nopții la Melbourne.

Stefanos Tsitsipas, în „sferturi” la Australian Open 

Astfel, grecul s-a calificat în cel de-al treilea sfert de finală din carieră la Australian Open și continuă să spere la primul său titlu de Grand Slam. El îl va întâlni pe Jannik Sinner, numărul 10 mondial, în optimile de finală.

Calificare extrem de muncită pentru Tsitsipas

Numărul patru mondial, Stefanos Tsitsipas, care a suferit o intervenție chirurgicală la cotul drept în noiembrie, a trebuit să dea dovadă de o rezistență psihică ieșită din comun pentru a-l depăși pe Taylor Fritz, numărul 22 mondial, chiar la prima apariție a americanului în runda a patra la un turneu de Grand Slam.

Fritz, al 20-lea cap de serie de la Melbourne, nu a părut deloc obosit după victoria în cinci seturi din runda precedentă cu Roberto Bautista Agut. Americanul a fost cel care a obținut primele 5 șanse de break ale meciului de pe Rod Laver Arena, reușind să profite de a treia șansă și tranșând soarta primului set, scor 6-4.

Mai mult decât atât, Fritz nu s-a confruntat cu o șansă de break a adversarului până în al 10-lea game din setul doi, acolo însă Tsitsipas a valorificat oportunitatea și a câștigat al doilea set, scor 6-4.

Americanul a controlat jocul în setul trei, obținând numeroase șanse de a câștiga pe serviciul adversarului, însă abia din a șaptea încercare și-a adjudecat break-ul, distanțându-se decisiv în setul trei, acolo unde Fritz s-a impus cu același 6-4.

Încăpățânatul Tsitsipas a continuat să lupte, în ciuda presiunii puse de american și a izbutit la rându-i break-ul care i-a adus setul al patrulea, scor 6-3.

În setul decisiv, echilibrul s-a păstrat până în game-ul cu numărul 9. Acolo însă, la scorul de 4-4, Taylor Fritz și-a pierdut serviciul, iar Tsitsipas s-a văzut într-o poziție favorabilă. Conducând cu 5-4 și servind pentru a închide meciul, grecul nu a ezitat și a încheiat un meci extrem de disputat, la 3 ore și 23 de minute distanță de momentului primului serviciu.

Cum arată programul sferturilor de finală de pe tabloul masculin al Australian Open

  • Denis Shapovalov (22 ani, 14 ATP) – Rafael Nadal (35 ani, 5 ATP), marți, ora 5:00
  • Gael Monfils (35 ani, 20 ATP) – Matteo Berrettini (25 ani, 7 ATP), marți, ora 11:30
  • Felix Auger Aliassime (21 ani, 9 ATP) – Daniil Medvedev (25 ani, 2 ATP), miercuri, oră nestabilită încă
  • Jannick Sinner (20 ani, 10 ATP) – Stefanos Tsitsipas (23 ani, 4 ATP), miercuri, oră nestabilită încă

Articol de Sebastian Cristian

Citește și alte știri din tenis: 

La 36 de ani, Kaia Kanepi s-a calificat în sferturile Australian Open! A eliminat numărul 2 mondial

Sorana Cîrstea nu pune preț pe locul din clasament: „Aproape de Simona Halep? Egal cu 0”

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează