SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Suferința unei multiple campioane de Grand Slam din cauza războiului: „Mi-e teamă că nu-i voi mai vedea niciodată”

Katerina Siniakova / Sursă foto: Guliver/Getty Images
Katerina Siniakova / Sursă foto: Guliver/Getty Images

Articol de - Publicat joi, 28 iulie 2022 17:00 / Actualizat joi, 28 iulie 2022 17:15

Katerina Siniakova (26 de ani, 86 WTA) traversează o perioadă dificilă în plan personal: bunicii din partea tatălui trăiesc la Moscova, iar cehoaica nu știe când îi va putea vizita. 

Jucătoarea cehă, învinsa de miercuri a Anei Bogdan în turul secund la Varșovia, nu se află în cel mai bun moment al său nici în carieră, dar nici din punct de vedere personal. Aflată pe locul 86 mondial, Siniakova a reușit abia un sfert de finală anul acesta, săptămâna trecută, la Hamburg. 

Lipsei de formă i se adaugă situația din familia sa: tatăl, Dimitri, fost boxer, acum om de afaceri, s-a născut în Rusia. În februarie, când s-a declanșat invazia Ucrainei, Katerina a observat cum părintele ei a fost extrem de afectat. 

„Pentru el a fost foarte dificil, nimeni nu se aștepta la așa ceva”, a declarat ea pentru site-ul Idnes.

Siniakova are o parte rusă

Din copilărie, a avut o relație strânsă cu bunicii din partea tatălui, Ludmila și Vladimir, care locuiesc la Moscova. Acum însă lucrurile s-au complicat. „Nu vreau să intru în detalii, dar îmi pare rău că nu am șansa de a-i vizita. Nu mai sunt tineri, mi-e teamă că li se va întâmpla ceva și nu-i voi mai vedea niciodată”, s-a destăinuit Katerina.

De mică, a avut-o drept model pe Maria Sharapova, îi plac borșul și pelmenii, colțunașii umpluți cu carne tocată, și spune că are în firea ei o parte rusă.

Războiul pornit de Putin contra Ucrainei a afectat-o pe Siniakova și pe partea profesională. Antrenoarea ei, Evghenia Maniukova, care a pregătit-o mulți ani pe Ekaterina Makarova, este de asemenea rusoaică. La Varșovia se află alături de ea, însă la Wimbledon, spre exemplu, nu a putut fi prezentă. 

A fost informată că poate călători, dar nu a primit viza la timp, așa că s-a întors acasă. Ori de câte ori vine la turnee, trebuie să străbată jumătate de glob, dar ne descurcăm”, a spus Katerina.

„Ajutăm cum putem” 

Aș vrea ca războiul să se termine și toată lumea să poată merge acasă. Ucraina și Rusia suferă. Cei de la putere vor să demonstreze ceva, dar consecințele sunt suportate de oamenii normali, care nu pot face nimic”, a adăugat cehoaica, multiplă campioană de Grand Slam la dublu alături de Barbora Krejcikova. 

Unele fete din Belarus ar vrea să-și arate sprijinul pentru Ucraina, dar se tem de repercusiuni. Văd că jucătoarele din Ucraina de adună împreună și discută despre ceea ce se întâmplă, dar nu mă atacă pentru originile mele ruse. Toate încercăm să ajutăm cum putem", a încheiat Siniakova

Citește și alte știri de actualitate:

Promisiunea Irinei Begu, după titlul de la Palermo: „Nu știu câți ani voi mai juca, dar voi încerca mereu să îmi etalez cel mai bun tenis” + Ședință foto specială

Simona Halep, înainte de startul sezonului pe hard: „Obiectivul principal este US Open”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează