SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Tăviţele, nu cupa » Horia Tecău şi Sania Mirza au pierdut finala de dublu mixt

Horia și Sania cu trofeele lor // Foto:  Guliver/GettyImages +1   FOTO
Horia și Sania cu trofeele lor // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat luni, 27 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat luni, 27 ianuarie 2014 11:14

Cei doi au fost învinşi de campionii de la Wimbledon, Kristina Mladenovic şi Daniel Nestor, cu 6-3, 6-2, în 58 de minute.

Şi Horia, şi Sania ştiau cum e să ai în braţe trofeul oferit învingătorilor la dublu mixt de la Australian Open.

Cu alţi parteneri, în ani în care nu le trecea prin minte să joace împreună, au cîştigat aici. Şi au sperat s-o mai facă o dată. "Da, acesta e planul, dar nu vreau să vorbim prea mult despre asta ca să nu ne fugă norocul", spunea indianca după victoria din semifinale.

N-a fost acesta motivul pentru care au pierdut ieri. Pur şi simplu, au întîlnit nişte adversari uniţi, în formă, care au reuşit un meci aproape fără greşeală.

"Ştim că Sania are un forehand uriaş, am încercat s-o împiedicăm să intre în schimburi în cross cu el", a explicat Daniel Nestor, 41 de ani, în conferinţa de presă. "Horia e un jucător excelent, foarte solid, dar şi el are lucruri pe care nu-i place să le facă. Cred că am reuşit o treabă bună returnîndu-i serviciile, punînd presiune pe el. Poate a pierdut un pic din încredere. Şi nici n-a returnat la fel de bine cum o face de obicei".

Aplicînd asiduu această tactică, Mladenovic şi Nestor, campioni anul trecut la Wimbledon şi finalişti la Roland Garros, au smuls rapid victoria, în 58 de minute. Aşa că pentru Sania şi Horia au rămas, de data aceasta, tăviţele argintate oferite finaliştilor şi nu cupa campionilor. Acum 2 ani, Tecău cucerea la Melbourne primul lui trofeu de Mare Şlem, alături de Bethanie Mattek-Sands, în această probă.

El speră să mai aibă şanse în parteneriatul cu Mirza în viitor, după ce la debutul împreună au ajuns în 2013 pînă-n "sferturile" de la Wimbledon. La festivitatea de premiere de ieri, în scurtul discurs ţinut, a povestit o întîmplare semnificativă de anul trecut.

"La US Open am pierdut în primul tur şi eu am făcut un meci îngrozitor. Am greşit imens, n-am putut să pun nici un voleu în teren, ce mai, dezastru! M-am simţit foarte jenat faţă de Sania pentru că nu merita asta. Totuşi, cu puţin timp înainte de Australian Open ea m-a sunat să mă întrebe dacă nu vreau să jucăm împreună la Melbourne. Îi mulţumesc că a făcut asta, că m-a ales în continuare", a spus Tecău.

Poate un angajament pentru următoarele turnee de Mare Şlem. Poate o nouă finală. Poate chiar un titlu împreună.

67.750 de dolari australieni au împărţit finaliştii de mixt de la Melbourne, Mirza şi Tecău. Învingătorii au primit 135.500

603331-sania.jpg

603332-horia.jpg

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (3)
merace
merace  •  30 Ianuarie 2014, 20:45

GSP ne tot incanta cu titluri descurajatoare, de comentatori loseri... Era greu oare sa puna titlul: "Frumos loc 2 pentru Tecau la dublu"?!

jgionea
jgionea  •  28 Ianuarie 2014, 08:39

Stimate Dle Tecau, felicitari in primul rand pentru foarte bunele rezultate obtinute in ultimii ani la Dublu Barbati...Imi pare rau ,insa, ca nu ai putut consolida un dublu cu Florin Mergea, colegul de juniori si partenerul in acea mare victorie cu Chile in Cupa Davis... Felicitari pentru a atinge finala la Dublu Mixt la AO 2014! Dar parca in sectorul feminin, ai putea gasi o romancuta de valoare...Poate chiar girl-friend-ul din Constanta( dupa cum soptesc unele surse...) Forza Horia! Sa auzim numai de rezultate mari in acest an...

alexs_steaua
alexs_steaua  •  27 Ianuarie 2014, 09:31

N-a fost sa fie de data asta,poate vine o victorie la Rolland Garros sau in turneul preferat de Horia,Wimbledon-ul.Oricum au intalnit o echipa foarte buna de mixt,poate cea mai buna din ultimii 2 ani.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează