SPORTURI  »  TENIS  »  REACȚIE

„Speram ca această zi să nu vină niciodată” » Mesajul înduioșător publicat de Rafael Nadal după anunțul retragerii lui Federer

Rafael Nadal și Roger Federer // foto: Guliver/gettyimages
Rafael Nadal și Roger Federer // foto: Guliver/gettyimages

Articol de GSP - Publicat joi, 15 septembrie 2022 19:25 / Actualizat joi, 15 septembrie 2022 19:33

Rafael Nadal (36 de ani, locul 3 ATP), unul dintre cei mai buni jucători de tenis din istorie, a publicat un mesaj emoționant cu ocazia anunțului retragerii lui Roger Federer (41), marele său rival din circuit.

Cu 42 de titluri de Grand Slam împărțite între ei, Rafael Nadal și Roger Federer și-au cimentat statutul de unii dintre cei mai buni jucători de tenis ai tuturor timpurilor.

Doar Țiriac e mai bogat decât Federer! Suma fabuloasă obținută de Roger din tenis și contractele de publicitate
RETRAGERE
Doar Țiriac e mai bogat decât Federer! Suma fabuloasă obținută de Roger din tenis și contractele de publicitate

Cei doi au oferit mai multe episoade memorabile de-a lungul anilor, în care s-au înfruntat de 40 de ori. Nadal a câștigat 24 (60%) dintre meciuri, Federer pe restul.

Astăzi, după anunțul retragerii lui Roger Federer la finalul Laver Cup, Nadal a publicat un mesaj emoționant, redat în continuare.

Reacția lui Rafael Nadal după anunțul retragerii lui Roger Federer

Dragă Roger, prietenul și rivalul meu.

Speram ca această zi să nu vină niciodată. Este o zi tristă pentru mine și pentru sportul din întreaga lume. A fost o plăcere, dar și o onoare, un privilegiu să împart toți acești ani cu tine, să trăim împreună atât de multe momente incredibile atât pe teren cât și în afara lui.

Vom mai avea multe momente de petrecut împreună în viitor, mai avem multe lucruri de îndeplinit împreună și știm asta.

Momentan îți doresc sincer toată fericirea alături de soția ta, Mirka, copiii tăi, familia ta. Bucură-te de ceea ce urmează. Ne vedem la Londra, la Laver Cup.

- Rafael Nadal

Nadal și Federer s-au duelat ultima dată în 2019, în semifinalele Wimbledon. Elvețianul a câștigat în 4 seturi, 7-6 (3), 1-6, 6-3, 6-4. Primul lor duel direct a avut loc în 2004, la Miami, unde Nadal s-a impus scurt, 6-3, 6-3.

„Laver Cup de săptămâna viitoare de la Londra va fi ultimul meu eveniment ATP. Voi mai juca tenis în viitor, desigur, dar nu la Grand Slamuri sau în circuit”, a anunțat Federer astăzi. El nu a mai jucat în circuit din iulie 2021.

VIDEO » TOP 10 puncte reușite de Roger Federer la Wimbledon, turneul său favorit

Mai multe știri din tenis: 

Prinsă între divorț și operația la nas, Simona Halep anunță că nu mai joacă în 2022: „La un singur lucru mă mai gândesc acum”

Ion Țiriac, reacție incredibilă după anunțul retragerii lui Federer: „Era și timpul! S-a retras de vreo 3-4 ani”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
zb59
zb59  •  15 Septembrie 2022, 20:27

Doi Titani! A fost un privilegiu sa ii putem urmarii in ultimii 20 de ani. Tenisul nu va mai fi niciodata la fel!

Cornelwilde
Cornelwilde  •  15 Septembrie 2022, 20:15

Ce dueluri frumoase era între ei.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează