SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Ucrainenii iau atitudine în fața refuzului ATP și WTA de a-i interzice pe sportivii ruși: „Vor face echipă cu monstrul”

Daniil Medvedev nu va putea participa la Wimbledon
Foto: Imago
Daniil Medvedev nu va putea participa la Wimbledon Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 28 aprilie 2022 10:38 / Actualizat joi, 28 aprilie 2022 12:51

După ce organizatorii turneului de la Wimbledon i-au interzis pe ruși și bieloruși să participe, ATP și WTA, principalele două circuite de tenis, s-au opus deciziei celor de la All England Club și au anunțat că le vor permite sportivilor din cele două țări să joace la turneele pe care le organizează.

Ucrainenii, prin vocea vice-președintelui Federației de Tenis, Evgeniy Zukin, consideră că actul celor de la Wimbledon este unul just și îi condamnă pe cei de la ATP și WTA că nu se dezic de sportivii ruși.

Conducerea ATP atacă interdicția pusă rușilor la Wimbledon 2022: „Discriminare! Decizie nedreaptă”
WIMBLEDON
Conducerea ATP atacă interdicția pusă rușilor la Wimbledon 2022: „Discriminare! Decizie nedreaptă”

Evgeniy Zukin: „ATP și WTA trebuie să facă ceva să oprească monstrul”

„Sigur că oficialii Wimbledon au luat decizia corectă și sunt cu adevărat surprins că ATP, WTA și mulți din comunitatea de tenis nu înțeleg asta. Sancțiunile financiare au fost acceptate, în urma unui război neprovocat care a adus sute de crime, iar sportul nu poate continua la fel ca înainte. 

Dacă ATP și WTA împărtășesc valorile unei lumi libere, a independenței și a suveranității, trebuie să facă ceva pentru a opri monstrul. Altfel, vor juca în echipă cu monstrul. Se spune mereu că tenisul nu este responsabil. Dar atât timp cât le permite rușilor să joace, chiar și fără steag, ei promovează țara. 

Și dacă un rus ar câștiga Wimbledon sau orice alt turneu și ar fi prezentat de guvernul rus ca o altă demonstrație de dominație? Nu am nicio îndoială în legătură cu asta. Pentru că politica și sportul în Rusia sunt absolut amestecate. 

Când Putin s-a întâlnit marți cu vedetele sportive ale Rusiei la Kremlin, le-a spus: «Sunteți în prima linie a luptei  pentru valorile noastre». Așa că nu putem închide ochii.”, a declarat Evgeniy Zukin potrivit The Guardian.

Îmi place să văd cum se joacă Daniil Medvedev și Andrey Rublev. Dar când te gândești la femeile și copiii care suferă și se confruntă cu lucruri pe care le-ai putea imagina în cele mai grave coșmaruri, este greșit să le lași rușilor să joace în turneul profesional și să-și promoveze sistemul. Nu este momentul acum.
-Evgeniy Zukin, vicepreședinte Federația Ucraineană de Tenis

Citește alte știri din tenis:

Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon » Anunțul organizatorilor
WIMBLEDON
Novak Djokovic va putea juca la Wimbledon » Anunțul organizatorilor
Tenismanul ucrainean de pe front pune presiune pe ruși » Ce vrea de la Medvedev sau Rublev și ce jucător de top l-a blocat pe Instagram
Război în Ucraina
Tenismanul ucrainean de pe front pune presiune pe ruși » Ce vrea de la Medvedev sau Rublev și ce jucător de top l-a blocat pe Instagram

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (5)
romeverest
romeverest  •  28 Aprilie 2022, 17:06

Cine crede ca interzicerea participarii lui Medvedev, Rublev si a tenismenelor ruse la acest Open va opri razboiul, inseamna ca este un naiv !! Ma mir ca nu i-a oprit sa joace si pe Zverev si Shapalov doar pentru ca au nume rusesti si parinti rusi !!

428421368875996
Lucian Coman  •  28 Aprilie 2022, 16:01

in al 2 -lea razboi mondial vati unit cu nemtii,rusii nu uita asta,ei nu vor sa va ocupe ,ci vor sa va demoleze [si au eusit}

347655969058390
Ion Popescu  •  28 Aprilie 2022, 15:18

Ucrainienii sunt nu numai buni patrioti si buni soldati, dar exceleaza in propaganda fantasmagorica. Ca tot nu-i contrazice nimeni.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează