SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

OPINIE Înfruntarea nevăzută dintre Simona Halep și Emma Răducanu » Miza: „The Queen of Hearts”

Emma Răducanu și Simona Halep +10   FOTO
Emma Răducanu și Simona Halep

Articol de - Publicat joi, 28 octombrie 2021 12:04 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 12:54

Marius Mărgărit, reporterul al Gazetei Sporturilor cu o experiență de peste 25 de ani, transmite, de la Cluj, senzațiile experimentate în primele zile de concurs de la Transylvania Open, competiția care o aduce la start pe Simona Halep, dar și pe Emma Răducanu, noua preferată a românilor. Iată mai jos opinia lui Marius Mărgărit. 

Sunt pentru prima dată la un turneu WTA și da, din sală, din vorbe care plutesc în jur, din atitudinea oamenilor, lucrurile se simt cu totul altfel decât de la televizor. 

Și am senzația, că aici, la Transylvania Open, se joacă mai mult decât un trofeu, 280 de puncte pentru învingătoare și câteva zeci de mii de euro. Dincolo de tenis, mai e o miză, trofeul „Queen of Hearts of Romania”. Se simte asta din dorința Emmei de a vorbi, chiar și mai poticnit, doar în română la interviurile de după meci

E și o chestie de marketing, dar să nu o acuzăm, poate că suntem noi prea cârcotași, poate că totul vine din suflet, din copilorășenia simplă a unei puștoaice care a ajuns dintr-o dată pe cerul tenisului. 

În China poate va vorbi la fel pentru cei de acolo. E de înțeles, rădăcinile sunt la fel de dragi și puternice chiar dacă la capete opuse de lume. Se simte din furia Simonei cu Ruse, adică, stați, sunt încă aici și răspunsul indirect, când a preferat și ea să vorbească tot în română după meci. 

Este evident, apariția Emmei și mai ales prezența ei aici a declanșat un tsunami de simpatie a românilor, care au adoptat-o, uitând-o parcă în sertarul amintirilor dragi pe Simona. Cu aerul ei fresh și zâmbetul ștrengăresc, englezoaica noastră câștigă puncte nu doar pe teren, ci mai ales în inimi. 

Simona, care a avut un an atât de dificil, știe ce ingrați suntem, ce repede ne uităm idolii. Românii o iubesc, dar e tot mai clar că acum, Emma este un pic mai sus. Iar Simo, chiar dacă a pierdut ceva locuri în ierarhia WTA, pe ăsta, să rămână prima gândurile celor de acasă, nu vrea să-l cedeze. 

E un motiv în plus pentru un restart, pentru o nouă provocare. Nu doar să câștige pe teren, nu doar cu Emma, ci să puncteze în clasamentul nescris al inimilor. Toți așteptăm semifinala Emma-Simona. E posibil să avem un meci mare! Dar mai e ceva. Să nu uităm de o altă româncă, de Jaqueline Cristian. 

Acum 9 ani și mai bine, era le notre Petit As, campioana lumii la U14. A crescut, e și ea pe val, iar tenisul ei este tot mai puternic. Știe și ea cum e cu marketingul, cu imaginea. Pelerina de vampiriță o scoate din mulțime. Dar și tenisul ei. Frumoasă, uneori parcă prea sigură de ea la capitolul look, atletică, cu un serviciu exploziv, nervoasă, cu o privire de tigroaică, Jaq e o pată de culoare, într-un tenis prea monocrom. 

+6 FOTO

Mai pune o scurtă, găsește un contre-pied care te lasă fără aer, un passing fin. Tomljanovici știe. Și Jaq luptă, trage cu dinții de fiecare punct. Jocul ei are suișuri și coborâșuri, dar urcă, tot urcă. Mai are puțin până la top 100. E o promisiune care prinde aripi. Și, de ce nu, o posibilă pretendentă la titlu. Și nu numai.

Vezi și: 

EXCLUSIV „Talent genial și forță mentală!” » Omul cu 50 de ani de experiență în tenis, fascinat de Emma Răducanu: „Mă bucur că tatăl ei a făcut o asemenea investiție!”

CTP, fascinat de o jucătoare de la Transylvania Open: „De când aștept seara asta! Cea mai talentată româncă din generația ei”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
1701791776714401
Antoneta Borcan  •  28 Octombrie 2021, 19:51

Niciodată să nu mai faceți asemenea comparații, Simona este si va rămîne regina noastră, a tuturor!Cea mai bună,modestă si blîndă campioană!Iar fetița asta,mai are cale lungă de străbătut!Hai Simona!

486296171535958
Nelu Stanciu  •  28 Octombrie 2021, 17:20

Emma va pleca la cei un miliard de chinezi ai ei, iar noi vom rămâne cu Caracalul şi Belina tatălui.

c23665
c23665  •  28 Octombrie 2021, 15:33

Prostii! Cum sa o compari pe frumoasa Emma cu Simona?!? Sunteti orbi?!?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează
Close