SPORTURI  »  TENIS  »  TRANSYLVANIA OPEN

CTP, fascinat de o jucătoare de la Transylvania Open: „De când aștept seara asta! Cea mai talentată româncă din generația ei”

CTP / Captură Digi 24 +10   FOTO
CTP / Captură Digi 24

Articol de GSP - Publicat joi, 28 octombrie 2021 09:25 / Actualizat joi, 28 octombrie 2021 09:42

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (65 de ani), un mare pasionat al tenisului, remarcă jocul etalat la Transylvania Open de Jaqueline Cristian (23 de ani, 105 WTA), jucătoare care s-a calificat miercuri seara în „sferturi”, după o victorie remarcabilă cu Ajla Tomljanovic (28 de ani, 43 WTA), scor 7-6 (5), 7-5.

Reacția lui CTP a venit la scurt timp după ce Jaqueline Cristian a trimis acasă o jucătoare mult mai bine clasată, care anul acesta ajunsese până în sferturi la Wimbledon. Jurnalistul nu a trecut cu vederea nici costumația inedită aleasă de Jaqueline Cristian la turneul de la Cluj: s-a deghizat în Dracula și a făcut senzație pe rețelele de socializare.

CTP: „Forță, luciditate, concentrare și o rezistență fizică impresionantă”

"Draqueline Cristian! De când aștept seara asta! Cea mai talentată româncă din generația ei, Jaqueline Cristian, a făcut cel mai bun meci al carierei de până acum, în fața capului de serie 5 al Openului Transilvaniei, puternica australiancă Ajla Tomljanović! 

Forță, luciditate, concentrare (Ajla a revenit de la 1-5 în primul set și i-a respins 3 mingi de meci!) și o rezistență fizică impresionantă, atinsă în urma a zile și zile de antrenament, care i-a permis, după meciul monstru de 3 ore cu Kaja Juvan, s-o învingă în două seturi „braț de fier”, 7-6, 7-5, pe Tomljanović. Draqueline e în sferturi, cu pelerina contelui cu tot. 

Unde ar fi nemaipomenit s-o întâlnească pe Simona. Indiferent însă de ce va fi, cred că acum, la Cluj, Jaqueline Cristian a făcut pasul în nivelul următor al tenisului mondial!”, a scris CTP pe contul său de Facebook. 

+6 FOTO

Ce victorie pentru Jaqueline Cristian la Transylvania Open!

Jaqueline Cristian a luat și la Cluj cu ea forma solidă pe care a arătat-o pe parcursul anului. Foarte aproape de intrarea în Top 100, bucureșteanca a trimis-o acasă pe favorita cinci a competiției, Ajla Tomljanovic, la capătul unui meci pe care l-a dominat în întregime. 

„Jaq” a condus cu 4-0 și 5-1 în primul set, însă australianca n-a abandonat lupta și a reușit să egaleze, la capătul unor game-uri în care românca nu a mai găsit soluții. Totuși, Cristian a fost din nou jucătoarea incisivă de la începutul meciului exact când conta, în tie-brek. 

Cu mici emoții întâmpinate în finalul setului secund, Jaqueline Cristian a reușit să închidă partida, stopând o nouă tentativă de revenire a adversarei și primind o răsplată binemeritată pentru evoluțiile din 2021: o calificare în sferturi la Transylvania Open.

Jaqueline Cristian, aproape de un duel de gală cu Simona Halep 

Jaqueline Cristian, cea care salvase mingi de meci în precedentul meci, cu Kaja Juvan, se pregătește acum pentru sferturile de finală de la Transylvania Open, acolo unde ar putea da chiar peste Simona Halep. 

După ce a trecut în minimum de seturi de compatrioata Gabriela Ruse, Simona Halep o întâlnește astăzi pe rusoaica Varvara Gracheva (21 de ani, 81 WTA). Partida nu va începe înainte de ora 17:00.

Jaqueline Cristian, apariție inedită la Transylvania Open: s-a deghizat în Dracula!

Citește și alte știri din tenis:

Programul de azi de la Transylvania Open: când joacă Simona Halep și Emma Răducanu

EXCLUSIV „Talent genial și forță mentală!” » Omul cu 50 de ani de experiență în tenis, fascinat de Emma Răducanu: „Mă bucur că tatăl ei a făcut o asemenea investiție!”

EXCLUSIV: Anunțul momentului pentru Gigi Becali » Fotbalistul se întoarce la FCSB: „Direct atacant îl bag!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
minos3
minos3  •  28 Octombrie 2021, 12:46

“Draqueline” Cristian . Aceeasi asociere simplista si absolut aiurea cu ideea ca Transilvania este “patria lui Dracula”. De la CTP, care nu este un incult, ma asteptam la mult mai mult.

103538191253799
Paco Raceanu  •  28 Octombrie 2021, 11:39
Postat de eccepop pe 28 Octombrie 2021, 11:25

Profețiile și văicărelile celor care visează că ne așteaptă deșertul pot fi oricând contrazise, știut fiind că, nu o dată, o singură lovitură poate determina ascensiunea sau căderea unui jucător de tenis (aceasta din urmă i s-a întâmplat lui Adrian Voinea în 1997, după meciul pierdut în fața lui Jan Siemerink), iar exemple sunt cu duiumul. Pe de altă parte, de analiști care despică firul în patru, doar ca să se afle în vorbă, nu vom duce lipsă prea curând, pare-se.

Ai dreptate! Ce desert viseaza unii, ca doar pana la Halep am avut constant jucatoare de top 3 mondial, ba chiar constant castigatoare de GS (la distanta de zeci de ani, dar tot constant se cheama, nu?). Deci, viitorul e optimist, fara deserturi!

347655969058390
Ion Popescu  •  28 Octombrie 2021, 11:33

Este posibil ca urmatorul meci pentru Cristian sa fie cu Halep. Probabil Halep va merge in semifinale.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează