SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEUL DIN SANKT PETERSBURG

Ținta din Rusia » Halep a dezvăluit motivul pentru care a mers la Turneul din Sankt Petersburg

Simona Halep a înregistrat două victorii și două înfrângeri în 2017 // FOTO Alexander Safonov
Simona Halep a înregistrat două victorii și două înfrângeri în 2017 // FOTO Alexander Safonov

Articol de - Publicat joi, 02 februarie 2017 00:00

Simona Halep a obținut ieri a doua victorie a sezonului și are ca obiectiv la turneul din Sankt Petersburg recăpătarea încrederii.

A patra jucătoare a lumii a intrat ieri pe arena principală de la Sankt Petersburg având în spate tot felul de întrebări. Cum și cât îi va rezista genunchiul stâng, cel care a chinuit-o în ultima perioadă? Va reuși să gestioneze forța superioară a adversarei sale, lucru care nu i-a ieșit în meciul cu Siniakova de la Shezhen sau în cel cu Rogers de la Australian Open? Va adăuga o victorie la bilanțul dezechilibrat al lui 2017? Cât de bine va reuși să-și facă jocul?

La o parte dintre aceste întrebări a găsit răspunsul după o oră și treizeci și șapte de minute de joc contra croatei Ana Konjuh, 19 ani, de care a trecut cu 6-4, 7-6 (2).

Genunchiul pe care a purtat un bandaj s-a comportat bine. "Sunt foarte mulțumită că a fost așa. Trebuie să vedem însă ce se va întâmpla și în următoarele meciuri", a spus Simona la conferința de presă de la Sankt Petersburg.

"Nu mi-a fost ușor!"

Cât despre forța croatei de pe locul 39, chiar dacă uneori a copleșit-o, de data acesta a știut să o absoarbă în lovituri, să schimbe direcția, să controleze punctele și să se impună în minimum de seturi timp, în care a reușit să lovească de câteva ori sclipitor cu reverul.

Serviciul a ajutat-o când a avut nevoie, și chiar dacă și l-a pierdut în două rânduri, a revenit de fiecare dată, mai ales în setul al doilea, când a fost condusă cu 3-1. A fructificat a cincea minge de meci și s-a calificat în sferturi de finală.

"Am făcut un meci bun, m-am simțit mult mai bine decât în urmă cu trei săptămâni la Australian Open. Nu mi-a fost ușor pentru că adversara mea are multă forță, mă bucur că am reușit să rezolv această problemă în două seturi", a explicat românca.

Următorul meci - cel mai important

Jocul etalat de româncă i-a făcut pe jurnaliștii aflați la Sankt Petersburg să o întrebe dacă se gândește la câștigarea trofeului. "Îmi doresc să ajung cât mai departe, dar nu merg cu gândurile până acolo, ci mă voi concentra pe următorul meci. Vreau să mă impun, dar nu e atât de simplu. Obiectivul meu este să-mi recapăt încrederea", a completat Simona.

Vineri, în sferturi de finală, ea o va întâlni pe rusoaica Natalia Vihlianțeva, 115 WTA și care a acces pe tabloul principal grație unui wild card. Ea a învins-o ieri pe compatrioata sa Daria Kasatkina.

Halep și Vihlianțeva s-au mai întâlnit în circuit în 2015, la Shenzhen, iar rusoaica ține minte că a fost învinsă cu 6-2, 6-2. La câteva întrebări, Simona a găsit răspuns ieri, dar altele noi se ivesc la orizont.

"Nu sunt fan rețele sociale"

Simona Halep a fost întrebată la conferința de presă de după meciul cu Ana Konjuh cum reușește să se izoleze în timpul unui turneu de ce se întâmplă pe rețelele sociale.

"Am Facebook și Instagram, unde oamenii îmi scriu mesaje de felicitare după victorii sau de sprijin după înfrângeri. Nu sunt fan rețele sociale, dar când pot, încerc să le mulțumesc fanilor pentru tot ce fac pentru mine", a spus Simona.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează