SPORTURI  »  TENIS  »  TURNEE ASIATICE

Toamnă în Asia » Simona Halep începe luni aventura la Wuhan » Cum arată ultima parte a sezonului pentru româncă

foto: Reuters
foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 21 septembrie 2017 12:51

Sezonul 2017 se apropie de final, ultimele turnee pentru Simona Halep fiind Wuhan, Beijing și Turneul Campioanelor de la Singapore.

A trecut aproape o lună de când Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial. Timp în care s-a relaxat, a participat la evenimente mondene, dar s-a și antrenat alături de Andrei Pavel, noul membru al echipei sale.

Ieri, a doua jucătoare a lumi a ajuns la Wuhan, acolo unde de luni începe turneul de categorie Premier 5, unde anul trecut s-a oprit în semifinale.

Circuitul feminin s-a mutat în Asia pentru ultimele competiții ale acestui sezon, iar Simona Halep va mai participa pe lângă turneul de la Wuhan, la cel de la Beijing (30 septembrie-8 octombrie) și apoi la Turneul Campioanelor de la Singapore (22-30 octombrie). Un program pe care l-a avut și în 2016 și în 2014.

Partea asiatică a sezonului nu a fost până acum una plină de reușite pentru româncă. Anul trecut, cel mai bun rezultat fiind cel de la Wuhan, în 2015, când a participat și la Guangzhou, a fost atingerea sferturilor de finală la acel turneu. În 2014 cel mai de sus moment al întregii perioade asiatice fiind finala de la Turneul Campioanelor.

"Mă simt bine! Sunt pregătită să încep turneele, îmi doresc să joc bine și să fiu sănătoasă la finalul sezonului", a spus Simona Halep la plecarea spre Asia. Ultima dorința are legătură cu ce i s-a întâmplat în 2016, când la Singapore s-a accidentat la genunchi, o problemă care a afectat-o și la începutul lui 2017.

Pentru că este final de sezon, cu oboseală acumulată, lucru care se combină cu umezeala și aerul greu din Asia, turneul de la Beijing, ultimul de categorie Premier Mandatory din 2017, nu a fost unul la care Simona Halep să aibă performanțe. A participat prima oară în 2012, când a fost învinsă în primul tur de Maria Șarapova. Apoi în 2013 a părăsit competiția în aceeași fază învinsă de data aceasta de Urszula Radwanska, în 2014 a fost nevoită să se retragă înainte de sferturi de finală din cauza unei probleme la coapsă căpătată după un meci infernal cu Andrea Petkovici. În anul următor a abandonat în primul meci, cu Lara Arruabarrena, iar anul trecut s-a înclinat în optimi în fața lui Shuai Zhang.

Chiar dacă WTA nu a anunțat calificarea oficială a Simonei Halep la Singapore, românca nu mai poate rata prezența la Turneul Campioanelor. Ea bifând a patra prezența consecutivă la balul de final de an, acolo unde se întâlnesc cele mai bune opt jucătoare ale lumii. Astfel se va încheia un sezon în care românca are până în acest moment patru finale disputate din care a câștigat una, la Madrid pe zgură. 

Evoluția Simonei Halep în ultimii trei ani în Asia

2016

  • Wuhan semifinale
  • Beijing optimi de finală
  • Turneul Campioanelor grupe

2015

  • Guangzhou sferturi de finală
  • Wuhan optimi de finală
  • Beijing s-a retras în primul tur
  • Turneul Campioanelor grupe

2014

  • Wuhan turul 2
  • Beijing retragere înainte de sferturi de finală
  • Turneul Campioanelor finală

Ce a făcut Simona la turneele Premier 5 în 2017

Turneu - Suprafață - Rezultat

  • Dubai - hard - nu a participat
  • Roma - zgură - finală
  • Toronto - hard - semifinale
  • Cincinnati - hard - finală
  • Wuhan - hard - ?

Ce a făcut Simona la turneele Premier Mandatory în 2017

Turneu - Suprafață - Rezultat

  • Indian Wells - hard - turul 3
  • Miami - hard - sferturi de finală
  • Madrid - zgură - trofeu
  • Beijing - hard ?

Au luat startul mai devreme

Cinci dintre primele zece jucătoare ale lumii au ales să înceapă mai devreme partea asiatică a sezonului. Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Caroline Wozniacki, Johanna Konta și Domonika Cibulkova au luat startul în această săptămână la turneul de la Tokyo, unul de categorie Premier, care oferă câștigătoarei 470 de puncte.

Muguruza, liderul mondial, se poate distanța de urmăritoarele sale la competiția din Japonia, dar nimic nu este decis în ceea ce privește locul întâi la final de an pentru că turneul de la Wuhan oferă câștigătoarei 900 de puncte, iar cel de la Beijing 1000. Spaniola a început întrecerea de la Tokyo cu 6030 de puncte, fiind urmată de Simona Halep cu 5965, de Elina Svitolina cu 5640, de Karolina Pliskova cu 5520 și de Venus Williams cu 4756. 

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (11)
silexf
silexf  •  22 Septembrie 2017, 13:12

Pauzele lungi si dese....... Celelalte jucatoare s-au antrenat in conditii de concurs nu acasa cu Andrei Pavel.... Vezi Muguruza, Kerber, Ostapenko,toate. Ele vin in plina forta, concentrate Simona vine cu emotiile ca la inceput de scoala. Slabe sperante am.

mutu57
mutu57  •  22 Septembrie 2017, 03:40

Nu are rost sa mai citesc la GSP rubrica de tenis. Asa cum sunt unii care arunca gunoaie pe jos ca asa vrea muschiul lor si ca sa sfideze bunul simt, tot asa sunt cei care nu au alta treaba decat sa o injure pe cea mai buna sportiva a tarii la ora asta. Tare s-a umplut GSPul de deseuri. Pacat!

10204444699616941
Ion Ionescu  •  21 Septembrie 2017, 20:55
Postat de ciuleavvictorms pe 21 Septembrie 2017, 16:22

***

Atunci la ce naiba comentezi aiurea si intri unde se vorbeste de Simona? Esti frustrat grav, baiete!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează