SPORTURI  »  TENIS  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Un nume important din tenis îi ia apărarea lui Daniil Medvedev: „Familia lui va plăti dacă va lua o poziție împotriva lui Putin”

Daniil Medvedev // Foto: Imago
Daniil Medvedev // Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 21 martie 2022 19:17 / Actualizat luni, 21 martie 2022 22:28

Rusul Daniil Medvedev (26 de ani, 2 ATP), riscă să nu poată participa la turneul de grand-slam de Wimbledon, dacă nu va da asigurări publice că nu sprijină invadarea Ucrainei de către Rusia. Fostul mare tenismen Todd Woodbridge a avertizat că o astfel de poziție ar putea pune în pericol familia sportivului.

Ministrul Sporturilor din Marea Britanie, Nigel Huddleston, a declarat că se află în discuții cu organizatorii de la Wimbledon pentru a exclude jucătorii ruși din turneu, cu excepția cazului în care aceștia vor lua o poziție clară împotriva invaziei dictate de Vladimir Putin în Ucraina.

Todd Woodbridge, unul dintre cei mai mari jucători de dublu din toate timpurile, cu 16 titluri de Grand Slam în palmares, nu vede oportună o astfel de decizie. Australianul susține că familiile sportivilor „vor plăti” în cazul în care aceștia vor lua o poziție împotriva președintelui Rusiei.

Gigi Becali reacționează după ce CSA Steaua a anunțat că merge la TAS: „Vom doborî tot! Nu se va mai putea numi Steaua”
CSA STEAUA
Gigi Becali reacționează după ce CSA Steaua a anunțat că merge la TAS: „Vom doborî tot! Nu se va mai putea numi Steaua”

Todd Woodbridge sare în apărarea lui Medvedev

„E un teren atât de alunecos și periculos. Știm cu toții că au familii acolo, indiferent de partea Rusiei din care provin, și nu vrei să fii pe partea greșită pentru că familia ta va plăti prețul.

Un nume important din tenis îi ia apărarea lui Daniil Medvedev: „Familia lui va plăti dacă va lua o poziție împotriva lui Putin”
Todd Woodbridge // Foto: Imago

Este foarte greu dacă mergem pe această linie. Situația e diferită în cazul echipelor, acolo e vorba de reprezentare națională. La individual e diferit. Mulți dintre ei nu locuiesc în acea țară”, a declarat Todd Woodbridge, potrivit Express.

Rusul Daniil Medvedev riscă să rateze turneul de la Wimbledon!

Tenisul este unul dintre puținele sporturi care le permite rușilor să participe în continuare la competiții, drept sportivi neutri. Acest statut presupune ca sportivii să nu afișeze numele țării, drapelul, sau alte însemne naționale. 

Sancțiunile s-ar putea însă înăspri, după cum a sugerat Ministrul Sportului din Marea Britanie. Nigel Huddleston a vorbit despre posibilitatea de a impune jucătorilor ruși să ofere asigurări că sunt împotriva războiului declanșat de Vladimir Putin în Ucraina. 

„Absolut nimeni care flutură steagul Rusiei nu ar trebui să fie acceptat în turneu. Dar cred că trebuie să mergem și mai departe, cred că trebuie să primim anumite asigurări că ei nu sunt susținători ai lui Vladimir Putin și luăm în considerare ce este necesar pentru a le obține”, a declarat Nigel Huddleston, potrivit inews.

Citește și alte știri din tenis:

Îi închid ușa în nas lui Djokovic » Încă un turneu la care sârbul nu poate participa

Rusul Andrey Rublev nu se teme să condamne din nou războiul pornit de Putin: „Ce se întâmplă în Ucraina este teribil”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
merace
merace  •  22 Martie 2022, 22:10

Cred că e o minciună această idee că jucătorii ruși trebuie să ia poziție politică pentru a juca la turnee. Li s-a scos steagul, dar nici o regulă sportivă nu le cere să facă declarații politice ca o condiție a participării.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează