SPORTURI  »  TENIS  »  ATP

Toni Nadal este optimist în ceea ce privește viitorul lui Rafael Nadal: „Îl văd capabil să câștige la Roland Garros. E mai bun pe zgură ca Djokovic!”

Novak Djokovic și Rafael Nadal s-au întâlnit ultima oară la Paris în 2022, în semifinale FOTO Imago Images
Novak Djokovic și Rafael Nadal s-au întâlnit ultima oară la Paris în 2022, în semifinale FOTO Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 06 ianuarie 2024 20:07 / Actualizat sambata, 06 ianuarie 2024 21:33

Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al lui Rafael Nadal (37 de ani), a vorbit la un post de radio spaniol despre ce-și dorește pentru nepotul său în 2024. 

Rafael Nadal s-a întors în circuit după o pauză de un an de zile. Primul său turneu a fost la Brisbane, unde a ajuns până în sferturi de finală, fiind învins în sferturi de finală de Jordan Thompson după un meci de trei ore și 25 de minute.

Jucătorul momentului în tenis » Intră în premieră în top 10! I-a bătut în 2024 pe Nole, Zverev și Fritz
ATP
Jucătorul momentului în tenis » Intră în premieră în top 10! I-a bătut în 2024 pe Nole, Zverev și Fritz

Toni Nadal, unchiul și fostul antrenor al lui Rafa, a fost invitatul unei emisiuni radio de la Cadena Ser, el vorbind despre mai multe aspecte legate de cariera nepotului său.

Rafael Nadal a anunțat vara trecută că acesta va fi ultimul său an ca jucător profesionist. „S-a gândit la început că acesta va fi ultimul său an, ceea ce se întâmplă este că în lumea sportului totul se schimbă. 

Dacă nepotul meu reușește să câștige Roland Garros sau să arate competitiv la US Open, atunci vom mai vedea. Când jurnaliștii mă întreabă de retragerea lui Rafael, eu spun mereu că rivalii tăi te retrag, când vezi că nu mai ești competitiv și că nu ai opțiuni”, a spus Toni.

Toni Nadal este optimist în ceea ce privește viitorul lui Rafael Nadal: „Îl văd capabil să câștige la Roland Garros. E mai bun pe zgură ca Djokovic!”
Toni și Rafael Nadal în 2017 la Roland Garros FOTO Imago Images

Toni Nadal și exemplul lui Federer

Apoi a continuat cu exemplul lui Roger Federer: „A stat 4 sau 5 ani fără să câștige un Grand Slam, dar chiar dacă nu a câștigat a mers în semifinale, nu a fost departe și de aceea a continuat. 

Dacă Federer ar fi pierdut în primele tururi, s-ar fi retras mai devreme pentru că nu ar fi vrut să-și murdărească numele. Și cred că la Rafael va fi la fel. 

Dacă este în stare bună și accidentările îi dau pace, dacă organismul răspunde și are succes, nu ar fi nerezonabil să cred că ar putea să mai reziste, dar nu știu”.

Toni este optimist în ceea ce privește următoarele luni, chiar dacă fostul lider mondial a acuzat unele dureri în zona șoldului în partida cu Jordan Thompson. 

Îl văd capabil să câștige la Roland Garros. În primul rând, pentru că sunt unchiul lui și în al doilea, pentru că a câștigat de 14 ori acolo.

 Anul trecut a câștigat Djokovic, dar nu cea mai bună variantă a sa. Pe zgură Rafael este mai bun decât el”, spus unchiul lui Rafa.

3 trofeeare în palmares Novak Djokovic la Roland Garros cucerite în 2016, 2021 și 2023

Rafael Nadal s-a impus la Roland Garros ultima oară în 2022, ajungând la un total de 22 de trofee de Mare Șlem. Novak Djokovic a devenit anul trecut jucătorul cu cele mai multe triumfuri în turneele de Grand Slam, unde s-a impus de 24 de ori. 

Dacă Rafael reușește să ajungă la un nivel acceptabil, cred că poate fi pe lista favoriților la câștigarea Roland Garros-ului. Atunci totul se poate schimba, dar Rafael va fi candidat, dacă va face progrese normale în aceste luni. Să câștige Roland Garros este ceea ce vrea mai presus de orice.

 – Toni Nadal

Cu gândul la Jocurile Olimpice

El a fost întrebat și despre Jocurile Olimpice de la Paris, meciurile de tenis urmând a se disputa în complexul de la Porte d’Auteil. 

Rafael a fost întotdeauna foarte motivat când a reușit să reprezinte Spania. Paris este orașul în care a avut cel mai mare succes. Pe lângă aspirația la o medalie de aur, există și posibilitatea de a juca dublu cu Carlos Alcaraz, un cuplu greu de învins”, răspuns el. 

Rafael Nadal are în palmares două medalii olimpice de aur, la simplu în 2008 și la dublu în 2016.

Citește și: 

Rafael Nadal a vorbit despre problemele sale fizice:  „Într-o lume ideală este vorba doar despre suprasolicitarea mușchilor”
ATP Brisbane
Rafael Nadal a vorbit despre problemele sale fizice: „Într-o lume ideală este vorba doar despre suprasolicitarea mușchilor”
Grigor Dimitrov, discurs emoționant la Brisbane pentru părinții săi » Bulgarul va disputa 18-a finală a carierei
ATP BRISBANE
Grigor Dimitrov, discurs emoționant la Brisbane pentru părinții săi » Bulgarul va disputa 18-a finală a carierei

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează