SPORTURI  »  TENIS  »  AUSTRALIAN OPEN

Umbra trofeului » Tecău şi Mattek-Sands luptă duminică pentru titlul de la dublu mixt

Articol de - Publicat sambata, 28 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 27 ianuarie 2012 21:56

Românul şi americanca au trecut ieri în semifinale de cuplul Sania Mirza/Mahesh Bhupathi cu 6-3, 6-3 şi se întîlnesc în ultimul act de la Melbourne cu perechea formată din Elena Vesnina şi Leander Paes


Victoriile se sărbătoresc cu o îmbrăţisare lungă. Fata de 1,68m se ridică pe vîrfuri pentru a ajunge la gîtul băiatului de 1,93m. Ea e blondă şi are jambiere negre şi semne de războinică pe faţă, iar el poartă şapcă, e îmbrăcat în alb şi albastru, e brunet. E a patra oară cînd Horia Tecău şi Bethanie Mattek-Sands se îmbrăţisează pe hard-ul albastru de la Melbourne. Aceasta a fost cea mai importantă de pînă acum, cea pentru calificarea în finală, după ce au trecut ieri în penultimul act de indienii Sania Mirza si Mahesh Bhuphati cu 6-3, 6-3. A fost un meci solid, în care Horia Tecău nu şi-a pierdut niciodată serviciul.

"Îmi place să joc cu Bethanie la dublu mixt. E puternică si mă simt ca şi cum aş juca alături de un băiat", a spus românul înainte de a pleca spre Australia. Şi americanca se simte bine pe teren alături de Horia. "Ne înţelegem foarte bine. Horia e un jucător foarte bun şi am foarte multă încredere în el, eu sînt cea care ascultă pe teren, dacă-mi zice să plec spre fileu, plec", a spus ea. În 2011, ei au ajuns pînă în semifinale tot la Australian Open.

În ultimul act, ei vor juca duminică (7:30) împotriva perechii Elena Vesnina/Leander Paes. Indianul, în vîrstă de 39 de ani, are cinci trofee cucerite la dublu mixt. Tecău este primul român care reuşeşte să ajungă într-o finală la Melbourne, fie ea de simplu, dublu sau dublu mixt. Doar Ilie Năstase a reuşit să se impună la dublu mixt în turneele de Mare Şlem, la Wimbledon în 1970 şi în 1972, cu americanca Rosemary Casals. La patru ani de cînd a hotărît să joace doar la dublu, Horia are şansa de a cuceri un trofeu de Grand Slam, lucru pe care nu l-a reusit în 2010 şi 2011 alături de partenerul său, Robert Lindstedt, cînd au disputat finalele la Wimbledon. Aşa că duminică ar putea fi ziua îmbrăţişării victorioase.

Citeşte şi: Cu şosete lungi şi vopsită adesea pe faţă. Aşa joacă excentrica parteneră a lui Tecău

Bethanie, nonconformista
Partenera lui Horia Tecău e faimoasă pentru ţinutele sale atît de diferite de ale celorlalte jucătoare. A introdus pe terenul de tenis jambierele, a purtat auriu, animal print, volănaşe, decolteuri îndrăzneţe, fuste extrem de scurte, bluze care-i lăsau buricul la vedere. Nu există lucru pe care Bethanie să nu-l fi purtat pe teren. Are şi tatuaje şi mai nou nu intră pe teren fără semnele de războinică de pe faţă. La petrecerea de anul trecut de la Wimbledon a purtat o rochie verde aprins cu multe mingi de tenis aplicate, de aici şi numele de "Lady Gaga" a tenisului. Întrebată cu ce o să se îmbrace cu ocazia finalei de la Australian Open, ea a spus: "Chiar mă gîndeam să merg la cumpărături. E greu cînd fac bagajele, pentru că nu pot lua tot ce îmi place, există limită de kilograme".


Români în finalele de Mare Şlem de la dublu mixt
Cîştigători
Wimbledon - Ilie Năstase/Rosemary Casals (1970, 1972)
Finalişti
Roland Garros - Jadwiga Jedrzejowska/Christian Caralulis/(1947)
Roland Garros - Ann Haydon Jones/Ion Ţiriac (1967)
Roland Garros - Florenţa Mihai/Ivan Molina (1977)
Roland Garros - Virginia Ruzici/Patrice Dominguez (1978)
Roland Garros - Virginia Ruzici /Ion Ţiriac (1979)
US Open - Ilie Năstase/Rosemary Casals (1972)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (9)
ravanelly
ravanelly  •  28 Ianuarie 2012, 14:39
Postat de astreck pe 28 Ianuarie 2012, 13:02

Bai nesimtitilor,de ce nu este k si titlu si tot ma intoxicati cu camerele jefuite a unor fotbalisti de nivelul al 2-lea sau cine stie ce cancan de nevasta.Sunteti penibili si au dreptate suporterii sa va injure. Sunt curse de ski,a fost finala feminina de tenis si este abia a 8-a stire iar voi tot mergeti inainte cu Becali.Ioan Chirila ar murii de rusine daca ati vedea in ce ati transformat stirile profesioniste de sport.Mai trebuie sa comentati si de Elena Udrea si de nu stiu ce ciumpalac din Bamboo. Felicitari Horia ptr tot ce reusesti singur,fara ajutorul federatiei sau a ziarelor de specialitate din Romania. p.s. ma bucur nespus ca am ales Germania k si casa in urma cu 2 ani!...

pai pt multi sportul se rezuma la fotbal si atat. ba mai mult multi tonti vb dar fara se cunoasca. daca ai intrebi cate reprize sunt la tenis spun ca 4 reprize. si eu am stat mult timp in italia si era un canal de spor( SPORT) iar acolo vedea stiri din toate sporturile, futsal,rugby,handbal,basket,polo,ciclism,ski,gimnastica,raliuri,formula 1, etc meciuri analize invitati speciali adica sportivi nu patroni.la noi media e cea mai josnica din europa, la gsp din o 100 de stiri 95 sunt din fotbal, dincare 90,cu patroni din care 60 cu jiji din care majoritatea au o samanta de scandal, o provocare o deviare de la sport.aici vezi stiri de genul, exclusiv, incredibil,nemaivazut etc asta e can can!

astreck
astreck  •  28 Ianuarie 2012, 13:15
Postat de biancorossi pe 28 Ianuarie 2012, 12:02

dublu mixt nu inseamna ca esti mare tenismen.

Si mata cand face dragoste cu vecinul pe 5 roni nu inseamna ca a citit Kamasutra!..Comentariul tău...

leutoltean
leutoltean  •  28 Ianuarie 2012, 13:03
Postat de biancorossi pe 28 Ianuarie 2012, 12:02

dublu mixt nu inseamna ca esti mare tenismen.

tu ce performante ai mah? uite cine vorbeste, marele ten-izmen! :)))

Vezi toate comentariile (9)
Comentează