SPORTURI  »  TENIS  »  DECLARAȚII

Un fost lider ATP dezvăluie cum procedează sportivii cu medicamentele: "Înseamnă să nu ai minte să nu iei"

Sursa foto: Guliver/GettyImages
Sursa foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 martie 2016 16:30

Fostul lider în clasamentul ATP, John McEnroe, este de părere că nu e o problemă dacă un jucător ia un medicament pentru îmbunătățirea performanțelor, atât timp cât acesta este legal.

Afirmația a venit în contextul în care Maria Șarapova a fost depistată pozitiv la un test antidoping de la Australian Open.

"Dacă un medicament e legal înseamnă să nu ai minte să nu-l iei! Glumiți, nu? Oamenii au căutat un mic avantaj încă de la începutul lumii și fiecare caută asta în mod constant, în orice fel sau formă", a declarat McEnroe pentru BBC Sport.

McEnroe este triplu campion la Wimbledon și a triumfat la US Open de patru ori, în perioada 1979-1984.

Maria Șarapova a fost depistată pozitiv cu meldonium, o substanță pe care rusoaica a luat-o timp de 10 ani și care a fost interzisă de Agenția Mondială Antidoping la 1 ianuarie 2016.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
merace
merace  •  13 Martie 2016, 21:34

Sportivii ar trebui sa plezneasca de sanatate! Daca li s-ar interzice sa mai concureze luand orice fel de medicamente, asta ar face ca sportul sa echivaleze cu sanatatea, nu cu lupta pentru premii prin orice mijloace. Dar atatia functionari si-ar pierde joburile, incepand cu cei de la WADA! :D

catalynn
catalynn  •  13 Martie 2016, 17:49

Si o mica adăugare, daca cei care nu iau chimicale pt a-și îmbunătăți performanța sunt doar niste fraieri, se va ajunge exact acolo unde nu dorim: sa fi obligat sa le iei pt a face fata celor care "au minte" si le iau. Din acest motiv Șaradopova trebuie sancționată pe măsura notorietatii ei de cea mai bine plătită sportiva a planetei, pt a da semnalul ca lumea sportului nu considera ca a nu lua medicamente atat timp cat ele nu au ajuns inca pe ban list este dovada de prostie!

catalynn
catalynn  •  13 Martie 2016, 17:41

In fine, in cazul sau se pare ca medicamentele luate la tinerețe incep sa isi arate serios acum efectele adverse, omul fiind dus bine cu capul ... Aseara intr-un mini interviu in timpul meciului de dublu Nadal/Verdasco - Frații Ryan spunea ca nu crede ca chiar nimeni din cele 20-30 persoane cere formează echipa Șaradopovei nu a citit noile reguli, si prin urmare sancțiunea de 2 ani este justificata, insa daca ar fi dupa el i-ar da Șaradopovei șansa sa scape doar cu un avertisment dar cu o condiție: sa nu mai urle! Daca urlă iar atunci 2 ani suspendare :-)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează