SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

VIDEO Nadal, eliminat în optimile US Open de favoritul gazdelor: „La 40-0, aveam picioarele ca de beton”

Frances Tiafoe // foto: Imago Images
Frances Tiafoe // foto: Imago Images

Articol de GSP - Publicat marti, 06 septembrie 2022 08:57 / Actualizat marti, 06 septembrie 2022 12:21

Rafael Nadal (36 de ani, locul 3 ATP) a fost eliminat în optimile turneului US Open de americanul Frances Tiafoe (24 de ani, 26 ATP), scor 4-6, 6-4, 4-6, 3-6.

În faza sferturilor de finală, Tiafoe va da piept cu rusul Andrey Rublev, locul 11 mondial.

Final de drum pentru Rafael Nadal la US Open. Luni seara, într-un meci jucat cu acoperișul tras, ibericul a fost surclasat de o versiune a lui Tiafoe extrem de precisă (18 ași, 49 de lovituri câștigătoare și 76% dintre puncte câștigate pe primul serviciu).

Trei săptămâni de Vadim Rața = Un an de Moruțan! Cât a încasat FC Voluntari de la Gigi Becali pentru „împrumutul” mijlocașului moldovean
FCSB
Trei săptămâni de Vadim Rața = Un an de Moruțan! Cât a încasat FC Voluntari de la Gigi Becali pentru „împrumutul” mijlocașului moldovean

Rafael Nadal, eliminat de Frances Tiafoe la US Open

Americanul și-a adjudecat primul set grație unui break reușit la 3-3. Seturile 2 și 3 s-au desfășurat similar, cu un break făcând diferența. Al doilea act a fost câștigat de Nadal, al treilea de Tiafoe.

În ultimul set, Nadal a părut că preia controlul meciului, un break reușit devreme mărindu-i avantajul la 3-1. De atunci, însă, Frances a fost de neoprit. A reușit 5 game-uri consecutive, 3 pe serviciul lui Nadal, și a închis meciul!

A fost o victorie neașteptată, bookmakerii văzându-l pe Nadal mare favorit. Pentru Tiafoe, calificarea în sferturi la US Open, este cea mai mare performanță a carierei. A mai ajuns în sferturile unui turneu de Grand Slam doar la Australian Open, în 2019. 

Rezumatul VIDEO al meciului Frances Tiafoe - Rafael Nadal

„Când am apărut pe scena tenisului, am simțit că mulți oameni aveau așteptări de la mine. Nu am fost pregătit mental pentru așa ceva, nu eram suficient de matur. În ultimii ani, când nu am mai avut presiune, am reușit să mă dezvolt. 

Am o echipă grozavă în spate, tot ce fac este să țin capul jos și să fiu fericit cu stadiul vieții. Pot face ceea ce vreau în felul în care vreau”, a comentat Tifaoe după meci. 

La 4-3 în setul 4, când aveam 40:0, picioarele mele erau ca de beton. Trebuia doar să ies cu bine din acel game, am avut noroc să o fac. Nu am ieșit pe teren pentru a-i acorda lui Rafa tot respectul. Am venit să câștig un meci de tenis în fața voastră.

- Frances Tiafoe

Mai multe știri din tenis: 

Novak Djokovic nu participă la Cupa Davis! Anunțul sârbilor

Legendara Margaret Court o pune la punct pe Serena Williams: „Am făcut doi copii și am luat 3 din 4 Grand Slam-uri, ea n-a mai câștigat nimic după ce a născut”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
MaxiP
MaxiP  •  06 Septembrie 2022, 13:36

Tiafoe a jucat fantastic, însă să vezi un om cu 22 de slamuri total neputincios, limitat, cum nu poate prelua nicicum inițiativa... Același joc de pe fundul terenului, bazat pe multă fuga și returnat, nu tu o urcare la fileu, o lovitura decisiva... La cum lovea Tiafoe singura șansă a lui Nadal era sa înceapă americanul sa greșească pe banda rulanta, cred ca asta a și așteptat, a fost singura opțiune avuta de recordmenul de slamuri, sa spere ca adversarul își scade ritmul de joc, ceea ce nu s-a întâmplat.

schwartz69
schwartz69  •  06 Septembrie 2022, 10:18

Babaieti ! ''În decisiv, Nadal a părut că preia controlul meciului, un break reușit devreme mărindu-i avantajul la 3-1. De atunci, însă, Frances a fost de neoprit. A reușit 5 game-uri consecutive, 3 pe serviciul lui Nadal, și a închis meciul! '' Voi stiti ce inseamna ''decisiv '' ? Pentru ca meciul s-a terminat 3-1 ! :):):)

Meteor
Meteor  •  06 Septembrie 2022, 10:11

Care "decisiv", că s-au jucat doar patru seturi?!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează