SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

Medvedev, elogii pentru Djokovic după triumful de la US Open: „Pentru mine, ești cel mai mare din toate timpurile!”

Daniil Medvedev și Novak Djokovic
Foto: Imago +10   FOTO
Daniil Medvedev și Novak Djokovic Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat luni, 13 septembrie 2021 08:20 / Actualizat luni, 13 septembrie 2021 10:03

Daniil Medvedev (25 de ani, 2 ATP) este campionul din 2021 de la US Open! L-a învins clar în finală pe Novak Djokovic (34 de ani, 1 ATP), scor 6-4, 6-4, 6-4. La finalul meciului, rusul a avut un discurs spumos la festivitatea de premiere.

Medvedev l-a privat pe Djokovic de oportunitatea de a deveni tenismanul cu cele mai multe trofee de Grand Slam (în prezent se află la egalitate cu Roger Federer și Rafael Nadal, toți trei cu câte 20), dar a ținut să-l laude pe liderul ATP la finalul disputei.

„Înainte de toate, îmi pare rău pentru fanii lui Novak, pentru că știm cu toții ce record putea stabili azi. Vreau să spun că, pentru mine, ești cel mai mare tenisman din toate timpurile!”, a fost elogiul lui Daniil pentru Novak.

„Aș vrea să îmi închei discursul într-o notă deosebită, pentru că eu și soția aniversăm astăzi ziua căsătoriei! Nu am avut nicio idee de cadou pe durata turneului. 

Când am ajuns în finală, am zis că dacă voi pierde nu am timp să găsesc un cadou, așa că a trebuit să câștig acest meci”, a mai precizat rusul.

Daniil Medvedev l-a învins pe Novak Djokovic în finala US Open 2021

Daniil Medvedev a devenit primul jucător al generației „NextGen” care cucerește un titlu de Grand Slam. 

Rusul a avut un parcurs perfect la US Open, cedând un singur set pe durata întregului turneu, în „sferturi”, contra olandezului Botic Van De Zandschulp (117 ATP). Finala de pe „Arthur Ashe” nu a avut istoric. 

+6 FOTO

Presiunea și timpul suplimentar petrecut pe teren în ultimele două săptămâni și-au spus cuvântul în cazul lui Djokovic.

Medvedev nu a ieșit din tiparele jocului obișnuit. A servit excelent, 16 ași și un procentaj de 81% al punctelor câștigate cu prima minge. A controlat schimburile de forță, din spatele terenului, și a avut nervii tari la cele 5 mingi de break avute de Nole. 

De partea cealaltă, sârbul a comis erori total necaracteristice. A fost lipsit de inspirație în preajma fileului. A avut și mai multe momente de cădere nervoasă. În setul secund a rupt racheta, după un moment controversat, care ar fi putut schimba soarta finalei. 

În momentul unei mingi de break, Djokovic a returnat bine, în corpul adversarului. Arbitrul de scaun a oprit raliul, din cauza unui telefon care a sunat în arenă.

Medvedev a continuat marșul triumfal, a accelerat necruțător cu forehand-ul de fiecare dată când a avut ocazia. Rusul răzbună eșecul din finala de la Australian Open 2021. La Antipozi, Nole era cel care se impunea în trei seturi.

Citește alte știri din tenis:

Cristian Tudor Popescu atrage atenția, după triumful obținut de Emma Răducanu la US Open: „Vă spun ceva care n-o să vă placă”

Lewis Hamilton, mesaj pentru Emma Răducanu chiar înainte de cursa de la Monza: „Wow!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close