SPORTURI  »  TENIS  »  US OPEN

US OPEN // Noua regulă din tenisul mondial a bulversat pe toată lumea » Momente hilare la meciul lui Rafael Nadal: "Am mers la ea să-i explic situația"

Nadal, discutând cu arbitra de scaun Marijana Veljovic // FOTO: Reuters
Nadal, discutând cu arbitra de scaun Marijana Veljovic // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat joi, 30 august 2018 11:08

Jucătorii din ATP au de înfruntat o nouă regulă la turneul de Mare Șlem de la US Open. Concret, tenismenii aflați la serviciu nu au voie să depășească 25 de secunde între finalul unui punct și momentul în care servesc pentru următorul schimb.

Un moment interesant s-a petrecut în această dimineață, în timpul meciului câștigat de Rafael Nadal (1 ATP, 32 de ani) în fața canadianului Vasek Pospisil (28 de ani, 88 ATP), scor 6-3, 6-4, 6-2, în turul secund de la US Open.

În urma unui schimb mai lung de mingi, Pospisil s-a resimțit și a avut nevoie de câteva momente de respiro. Aflat la serviciu, Nadal a așteptat cu mult calm ca oponentul său să-și revină, dar surpriza a venit din scaun. Arbitra sârboaică Marijana Veljovic l-a sancționat pe Nadal cu un "time violation", iar spaniolul a reacționat. Amuzat, ibericul s-a îndreptat spre arbitră în încercarea de a-i explica că a întârziat la serviciu tocmai pentru a-l aștepta pe Pospisil să-și revină după schimbul precedent epuizant.

Arbitra și-a recunoscut greșeala și a izbucnit în râs, la fel ca Nadal și Pospisil și miile de fani de pe arena "Artur Ashe" care au savurat momentul.

"Am fost foarte surprins"

La conferința de presă de la finalul meciului, Nadal a explicat în fața jurnaliștilor întreaga întâmplare: "Pentru mine, lucrurile au fost clare. Eu mă pregăteam să servesc, iar el mi-a făcut semn să stau puțin, probabil pentru că avea nevoie să respire sau pentru că avea crampe. Vasek Pospisil e un băiat de toată isprava și am decis să-l aștept, dar apoi arbitra mi-a dat avertisment. Am fost foarte surprins și am mers la ea pentru a discuta și a-i explica situația. Apoi, m-a surprins că Vasek nu a venit și el la fileu pentru a-i explica arbitrei că totul s-a întâmplat chiar în acest mod. Asta-i tot", a spus liderul mondial. 

Vezi și: 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează