SPORTURI  »  TENIS  »  DESCALIFICARE

Novak Djokovic a sărit în apărarea arbitrului de linie, amenințat cu moartea după descalificarea de la US Open: „Vă rog să vă amintiți asta”

Novak Djokovic și Laura Clark, arbitrul lovit de sârb cu mingea // foto: reuters
Novak Djokovic și Laura Clark, arbitrul lovit de sârb cu mingea // foto: reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 08 septembrie 2020 14:22 / Actualizat marti, 08 septembrie 2020 14:22

Novak Djokovic (33 de ani, 1 ATP) și-a rugat fanii să fie empatici cu Laura Clark, arbitrul de linie lovit cu mingea în gât, eveniment care a dus la descalificarea sârbului de la US Open.

  • CONTEXT: În meciul din optimile US Open, disputat contra lui Pablo Carreno Busta, la scorul de 6-5 în favoarea ibericului, Novak Djokovic a aruncat nervos o minge spre linia de fund, frustrat că Busta a reușit să-i facă break. Mingea a lovit în gât unul dintre arbitrii de linie, iar oficialii au luat decizia de a-l descalifica. Arbitra lovită de minge a căzut la pământ și nu a mai putut respira timp de câteva secunde. 

Laura Clark, arbitrul de linie în cauză, a primit numeroase amenințări cu moartea din partea fanilor lui Novak Djokovic, care au considerat eliminarea favoritului lor de la US Open drept injustă. Sârbul a sărit în apărarea ei, postând un mesaj pe contul oficial de Twitter.

„Vă rog să vă amintiți că arbitrul de linie care a fost lovit de minge are nevoie de sprijinul comunității. Nu a făcut nimic greșit. Vă rog să rămâneți solidari și grijulii față de ea în aceste momente”, a scris Nole.

Novak Djokovic regretă gestul de la US Open 

La câteva ore de la incidentul petrecut la New York, liderul mondial și-a cerut scuze prin intermediul unui mesaj postat pe rețelele de socializare. 

„Întreaga situație m-a făcut să mă simt foarte trist, cu o senzație de gol. M-am interesat de cum se simte arbitrul de linie, iar turneul mi-a transmis că, slavă Domnului, se simte bine. Îmi pare extrem de rău pentru că i-am cauzat un astfel de stres. A fost atât de neintenționat. Atât de greșit. 

În ce privește descalificarea mea, trebuie să mă uit în interiorul meu, să iau dezamăgirea și să transform tot acest episod într-o lecție, necesară pentru creșterea și evoluția mea ca jucător și ca persoană. Îmi cer scuze US Open și tuturor celor asociați turneului pentru purtarea mea. Sunt foarte recunoscător echipei mele și familiei pentru că îmi dau toată susținerea, și fanilor mei pentru că sunt mereu acolo pentru mine. Mulțumesc și îmi pare atât de rău”, a transmis Djokovic.

Ca urmare a descalificării de la US Open, Djokovic a pierdut toate punctele acumulate la turneu și cei 250.000 de dolari pe care îi făcuse din calificarea până în această fază, au anunțat oficialii US Open! De asemenea, a fost amendat cu 20.000 de dolari din moment ce a plecat de la stadion fără să susțină o conferință de presă.

Mai multe știri din tenis:

Cu spectatori la Roland Garros! Veste importantă pentru turneul câștigat de Simona Halep în 2018

Ashleigh Barty, liderul WTA, anunț important înainte de Roland Garros!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
10208967267314720
Dino Alex  •  08 Septembrie 2020, 17:43

The future is now. Traim distopia idiocratiei. App la box masculin de ce nu avem atbitru femeie pt egalitate? Ca poate isi ia din greseal un croseu. Nici la tenis n ar trebui oameni plapanzi ca poate primea o serva in corp nu o mingie returnata la copii de mingi. App mult mai logic ar fi la fotbal sa nu fie copii la returnarea mingiilor. Va inchipuiti cu ce viteza ajung suturile ratate pe margine?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează