SPORTURI  »  TENIS  »  WTA

Vestea proastă primită de Simona Halep chiar de ziua ei: șanse mari să coboare în clasamentul WTA

FOTO: Guliver / Getty Images
FOTO: Guliver / Getty Images

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 septembrie 2017 12:07

Simona Halep (2 WTA), care astăzi a împlinit 26 de ani, a părăsit prematur turneul Premier 5 de la Wuhan, fiind învinsă categoric marți de rusoaica Daria Kasatkina (31 WTA), scor 2-6, 1-6, și ar putea să cadă pe locul 3 în clasamentul general. 

Pe lângă înfrângere, Simona are alt motiv de îngrijorare, fiind foarte aproape să fie devansată în clasament de Karolina Pliskova (4 WTA). Asta după ce, pe parcursul anului, românca a avut patru șanse uriașe de a deveni noul lider mondial, toate ratate însă.

Jucătoarea din Cehia s-a calificat zi în sferturile de la Wuhan, după victoria obținută în fața lui Qiang Wang, scor 6-2, 6-1. Pliskova e acum la doar o victorie de revenirea pe a doua treaptă a podiumului din clasamentul WTA.

Pentru ca acest lucru să se întâmple, cehoaica trebuie să o învingă vineri pe australianca Ashleigh Barty, cea care în această dimineață a furnizat o surpriză imensă, învingând-o pe poloneza Agnieszka Radwanska, scor 4-6, 6-0, 6-4.

Pliskova a fost inclusiv lider mondial anul acesta, poziție pe care a stăpânit-o timp de două luni, dar pe care a pierdut-o la US Open în detrimentul spanioloaicei Garbine Muguruza. 

3 înfrângeri
consecutive are Halep în circuit: ea a pierdut finala de la Cincinnati cu Muguruza, fiind ulterior eliminată de Șarapova în manșa inaugurală de la US Open și de Kasatkina în primul tur de la Wuhan

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
merace
merace  •  27 Septembrie 2017, 20:48

Acolo sus e greu de rezistat, dar Simona rezista. Pentru orice jucatoare e greu sa fie in forma constant mult timp. Simona a rezistat in Top 10 foarte mult, si chiar in Top 3. Forma variaza, e greu de asteptat de la cineva sa fie mereu in forma, mereu mai bun ca restul jucatoarelor. Kerber a avut o forma mare, cand a luat 2 GS si a urcat pe 1 mondial, si uite ca nu mai e in Top 10... Nimeni nu poate fi profet despre ce vor face alte jucatoare. Eu cred ca Simona are resurse sa ramana acolo si chiar sa urce. Dar daca nu reuseste, nu am niciun interes sa fiu suparat pe ea. Ca roman, doar ma bucur ca ajuns acolo unde este.

haideusicfr
haideusicfr  •  27 Septembrie 2017, 15:16

Sincer nu ma asteptam sa reziste atat acolo sus.

steaua1986forever
steaua1986forever  •  27 Septembrie 2017, 13:16

Veste proasta "primita" de Simona Halep - daca nu faci puncte, altele fac. Cred ca a fost "devastatoare" aceasta "veste primita de Simona Halep". Eu cred ca nici nu se astepta.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează