SPORTURI  »  TENIS  »  OBIECTIVUL LUI HĂNESCU PENTRU 2010

Victor Hănescu vrea să intre în Top 20

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 decembrie 2009 00:00

Tenismenul român Victor Hănescu, numărul 48 mondial, a declarat miercuri, la Iaşi, că anul 2009 a fost unul excelent pentru el, iar în 2010 are ca obiectiv să urce în top 2010.

"Anul 2009 a fost excelent pentru mine. Am reuşit să ajung pe locul 26 în lume, am ajuns în fazele superioare la turneele de Grand Slam, am disputat finalele de simplu şi dublu la Stuttgart.

Tenismenul român Victor Hănescu, numărul 48 mondial, a declarat miercuri, la Iaşi, că anul 2009 a fost unul excelent pentru el, iar în 2010 are ca obiectiv să urce în top 2010.

"Anul 2009 a fost excelent pentru mine. Am reuşit să ajung pe locul 26 în lume, am ajuns în fazele superioare la turneele de Grand Slam, am disputat finalele de simplu şi dublu la Stuttgart.

A fost un an bun, dar pe final am avut un recul şi am coborât în clasament. Asta şi din cauză că am întâlnit adversari foarte puternici în primul tur la câteva turnee şi am fost eliminat. Sper ca în 2010 să urc şi să intru în top 20, pentru că acesta este visul meu", a declarat Victor Hănescu.

Tenismenul a explicat că a venit la Iaşi pentru a face pregătire fizică, capitol la care este deficitar. "După ce m-am antrenat o săptămână cu profesorul Cezar Honceriu, mi-am dat seama că am cam păcălit sportul în ceea ce priveşte pregătirea fizică. Stau mai prost la capitolul fizic, pentru că am cam neglijat acest aspect, dar compensez prin alte calităţi. Este însă foarte greu să te baţi cu cei mai buni jucători din lume doar cu talent şi imaginaţie", a declarat Hănescu, în opinia căruia liderul ATP, Roger Federer, va avea probleme în viitor: "Supremaţia lui Roger Federer nu va mai dura mult, pentru că el a realizat deja foarte multe. A doborât multe recorduri, a realizat prea multe în tenis, iar acum îi lipseşte motivaţia".

Sportivul a mai spus că Alexandru Luncanu şi Marius Copil pot reprezenta viiorul tenisului românesc: "Am mare încredere în Luncanu şi Copil că pot ajunge în top 100. Sunt doi tineri de mare viitor, mai sunt Victor Crivoi şi Horia Tecău, avem tenismeni valoroşi şi tineri în momentul de faţă".

Victor Hănescu are 28 de ani şi a cucerit un singur turneu WTA, la Gstaad, în 2008.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
 •  13 Decembrie 2009, 02:38

in preajma sarbatorilor de iarna nu pot decat sa ii doresc sanatate in primul rind si indeplinirea tuturor dorintelor si un an 2010 m-ai bun .la multi ani victor

 •  13 Decembrie 2009, 02:32

victor recunostea cu oarecare regret ca nu poate avea la meciurile din strainatate o echipa completa cum au jucatorii de top ten.si aici as include preparatorul fizic, masiorul, antrenor,manager,psiholog,partener de joc si altele.totusi victor cred ca daca trece de problemele ce tin de pregatirea fizica,de inbunatatirea serviciului cel putin ca al lui endy sau alui goran,si cu putina incredere,victor hanescu poate ajunge unde si-a propus adica in top 20.

 •  13 Decembrie 2009, 02:19

este destul de importanta pregatirea fizica , cum spunea si recunostea la iasi si victor.tot la iasi victor spunea ca are un serviciu de nota 8 ,si totodata ca mai are de lucrat la capitolul ,incredere.tot la iasi victor spunea ca iar lipsi un sponsor de talia lui adidas sau nike . ce am mai observat ca este un tip modest pentru cel mai bun tenismen din romania.a spus ca nu uita primii antrenori ai sai cat si pe actualul sau antrenor firicel tomai.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează