SPORTURI  »  TENIS  »  MIHAELA BUZĂRNESCU - MARIA SHARAPOVA

VIDEO Buzărnescu pierde cu Sharapova și părăsește în lacrimi terenul » Rusoaica o va întâlni pe Begu în turul 2!

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 06 mai 2018 18:17

Mihaela Buzărnescu (30 de ani, 37 WTA) a fost eliminată de Maria Sharapova (31 de ani, 53 WTA), scor 4-6, 1-6, în primul tur al turneului Premier Mandatory de la Madrid.

Primul set a fost unul echilibrat, decis de doar câteva lovituri. Masha a avut nervii mai tari în final, a servit excelent și a închis primul set cu un as, scor 6-4 după 49 de minute.

Actul secund a fost unul fără istoric. Sharapova a redus semnificativ numărul greșelilor neforțate, a lovit necruțător cu forehand-ul, a reușit 3 ași și a terminat rapid înfruntarea.

Săptămână excelentă pentru Buzărnescu

Mihaela Buzărnescu a reușit una dintre cele mai bune săptămâni din carieră. Miki a ajuns în finala turneului WTA de la Praga, unde a pierdut în fața favoritei gazdelor, Petra Kvitova, scor 6-4, 2-6, 3-6 (Vezi detalii AICI!).

Românca va urca de mâine între primele 32 de jucătoare ale lumii, având șansa unică a de fi printre capii de serie de la Roland Garros. 

15.146 €și 10 puncte WTA a obținut Buzărnescu la Madrid

Desfășurarea partidei:

Game, set, meci Sharapova, 1-6.
Break Sharapova, 1-5:
Tenis uluitor etalat de Masha. Forehand-urile sunt din ce în ce mai puternice și de o precizie chirurgicală. Greșelile neforțate au dispărut complet din jocul rusoaicei. 
Game Sharapova, 1-4:
Serviciul rusoaicei este intangibil în setul secund.
Game Buzărnescu, 1-3:
Mihaela reușește să câștige ușor și mută presiunea pe serviciul adversarei.
Game Sharapova, 0-3:
Game disputat, în care Buzărnescu a revenit de câteva ori. Sharapova închide jocul cu un as plasat perfect, în colțul careului de serviciu.
Break Sharapova, 0-2:
Masha continuă seria excelentă.
Game Sharapova, 0-1:
Maria continuă să fie agresivă, lovește puternic cu forehand-ul și o obligă pe Mihaela să fie într-o permanentă defensivă. 

A început setul secund! Sharapova servește prima.

Set Sharapova, 4-6: Cel mai lung game al meciului este cel care decide și setul. Mihaela a salvat încă două mingi de set, dar a cedat sub asaltul neîntrerupt al rusoaicei.

Break Buzărnescu, 4-5: Mihaela reușește un forehand în lung de linie incredibil la scorul de 15-15, apoi profită de o dublă-greșeală a Sharapovei pentru a-și procura două mingi de break. 

Game Buzărnescu, 3-5: Mihaela a salvat două mingi de set.
Game Sharapova, 2-5: Maria își consolidează break-ul.
Break Sharapova, 2-4: Rusoaica simte momentul vulnerabil și atacă necruțător fiecare serviciu al Mihaelei.
Game Sharapova, 2-3:
Serviciul Sharapovei funcționează perfect în acest debut de întâlnire. 
Game Buzărnescu, 2-2: Mihaela câștigă un game controlat în totalitate, în care punctele rusoaicei au venit tot după niște greșeli neforțate, dar pozitive, ale româncei.
Game Sharapova, 1-2:
Masha a salvat o minge de break în acest game și se menține în avantaj în startul setului
Game Buzărnescu, 1-1:
Jucătoarea noastră a început bine game-urile de serviciu. A servit foarte bine și a câștigat game-ul la 0
Game Sharapova, 0-1:
Maria începe bine meciul, chiar dacă a făcut o dublă greșeală. A câștigat game-ul cu un joc solid și nu i-a dat șanse Mihaelei.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
831709840320052
Ba Banu  •  07 Mai 2018, 05:40

Păcat pt Miki. A ajuns-o oboseala. După cât a realizat să ajungă în 2 finale și la simplu și la dublu, plus că a intrat imediat în joc la Madrid. Nu-i nimic. Felicitari până aici și sa se gândească la următorul turneu.

maxp
maxp  •  06 Mai 2018, 18:51
Postat de adi_stelistul pe 06 Mai 2018, 18:38

E pana la urma o problema chiar a WTA in preajma unor turnee importante. Adica una e sa ai doua turnee International consecutive si alta un Mandatory, la care toata lumea vrea sa participe. La baieti exista solutia cu primii 8 favoriti calificati direct in turul 2, asa ca Zverev (care a castigat azi la Munchen) e linistit. Sunt curios cum e Kohlschreiber cu care a jucat si care maine are meci. Cred ca se putea gasi o solutie. Nu e vorba de Mihaela aici si nu cred ca acesta a fost motivul pentru care a batut-o Sarapova. Dar cred ca se putea gasi o solutie mai buna.

Sunt perfect de-acord. Avand in vedere ca turul 1 tine cel putin 2 zile cam la fiecare turneu, mi se pare foarte simplu, nu pui in prima zi jucatori care au evoluat in alta parte cu o zi in urma. Chiar s-ar pute rezolva usor. La GS-uri e mai simplu, acolo se joaca finalele turneelor premergatoare cu 2 zile inainte sa inceapa acestea.

maxp
maxp  •  06 Mai 2018, 18:49
Postat de 1prezescu pe 06 Mai 2018, 18:13

De care noroc vorbesti la un scor de 6-4 / 6-1 ?? Sharapova a jucat mult peste nivelul lui Buzarnescu,a facut cate 2 brackuri in ambele seturi si niste asi pe care ar trebui predate la scoala de tenis !! Nu-l cunosc pe dopatova,dar Masha este o doamna a tenisului mondial de la care multi ar putea invata macar ca comportament .

Cu "brack" si "ca comportament" aproape m-ai convins. La ce te referi, eu nu prea vad ce ai de invatat de la Sharapova ca si comportament. Ca jucatoare da, dar tocmai la comportament o dai exemplu?!

Vezi toate comentariile (11)
Comentează