SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS

VIDEO Corespondenţă de la Paris » Momentul care a influenţat finalul de meci, la 4-4 în decisiv » Simona Halep: ”Mi-a tăiat elanul”

Kader Nouni și Simona Halep discutînd despre mingea controversată
Kader Nouni și Simona Halep discutînd despre mingea controversată

Articol de - Publicat duminica, 08 iunie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 08 iunie 2014 17:18

O decizie corectă a arbitrului Kader Nouni a scos-o din ritm pe Simona. Abia reuşise rebreak-ul, egalînd la 4 în setul al treilea, cronometrul din arenă se îndrepta vehement spre 3 ore de joc şi atunci s-a întîmplat ceva.

La începutul game-ului de serviciu al Simonei, o minge trimisă de Maria Şarapova foarte lung, pe linia din spate a terenului, e atinsă de româncă, dar nu suficient pentru a o retrimite în terenul advers. Arbitrul de linie a strigat "out", însă cel de scaun, francezul Kader Nouni, a coborît şi a cercetat urma, hotărînd că mingea a fost bună. De altfel, hawk-eye-ul folosit pe grafica tv a confirmat decizia lui.

Apoi însă, Nouni i-a comunicat lui Halep că punctul îi va reveni Mariei Şarapova. "Am crezut că se va rejuca pentru că atinsesem mingea", a explicat Simona după meci, "dar regula e alta. Dacă nu o trimit dincolo de fileu, nu se poate repeta. Cred că a fost un moment foarte important. M-am enervat şi apoi n-am putut să-mi gestionez emoţiile. Nu m-am mai concentrat la fel de bine pe punctele următoare. Mi-a tăiat elanul, n-am mai avut energia necesară pentru ce a urmat".

Şarapova a făcut atunci break-ul la zero, apoi s-a impus cu 6-4. "Asta e viaţa. Am greşit, trebuie să învăţ din asta. De acum încolo, în momentele importante voi şti ce să fac. Trebuie să privesc înainte, să muncesc mai mult şi să ajung să joc mai multe finale".

Ca pe un turneu normal
Simona spune că a savurat aceste două săptămîni de turneu, dar că a încercat să le ia, pe cît posibil, ca pe ale unui concurs normal. "Am ajuns să joc prima mea finală de Mare Şlem, dar am vrut să stau relaxată, să nu mă gîndesc la asta, la faza în care mă aflu. Experienţa din meciurile anterioare m-a ajutat mult şi faptul că am avut alături familia, echipa, prietenii. Am vrut să trăiesc din plin această sărbătoare, pentru că asta este pentru mine, să mă bucur, să trec peste emoţiile finalei şi să joc foarte bine tenisul meu. Cred că am făcut-o şi sînt fericită pentru asta", a spus Simona.

De lucrat la forehand
După Roland Garros şi prima ei finală majoră, Halep spune că vrea să-şi îmbunătăţească şi mai mult lovitura de dreapta. "Am făcut cîteva greşeli în momente importante", a explicat ea, adăugînd: "Sînt mulţumită de felul în care am jucat, cred că a fost cel mai bun tenis al meu. Am încercat să stau concentrată şi între puncte şi cred că m-am descurcat bine. Dar dacă vreau să lucrez ceva mai mult, atunci e forehand-ul. Cînd lovesc în cros, vreau un unghi mai bun, să deschid mai mult terenul".

Nimic despre timp
Simona a fost întrebată dacă n-a deranjat-o faptul că Şarapova şi-a luat mult timp înainte şi între servicii. Kader Nouni a prevenit-o pe rusoaică din primul set că urmează un avertisment pentru "time violation", dar acesta a venit abia în decisiv. "Simona e foarte rapidă, e mereu gata la timp, dar tu întîrzii", i-a spus arbitrul. "Acesta e stilul ei, nu vreau să spun nimic, e normal, aşa face mereu", a replicat Halep. "Uneori m-am simţit un pic anxioasă, dar n-a fost rău. OK per total".

"Cred că am avut o tactică bună. Am deschis unghiurile, am lovit mai tare. Iar ea a făcut ce face de obicei, e o persoană foarte puternică, joacă excelent momentele importante" ( Simona Halep)

"Am învăţat că pot juca la un nivel foarte înalt, că pot juca finale fără prea mari emoţii. Pînă acum, am avut mare presiune în turneele de Mare Şlem" (Simona Halep)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (35)
mdionis
mdionis  •  09 Iunie 2014, 12:14
Postat de behaitoarea.woody pe 08 Iunie 2014, 09:05

Prietene , tipatul e ceva natural...si nu i-l poti lua. Tipa pentru ca descarca energia in paleta. Face asta de peste 15 ani... Cat despre trasul de timp, repet ce i-am spus si domnului de mai jos: nu cunoasteti regulamentul. Aici nu e ca la fotbal. Exista reguli precise...pe care rusoaica NU LE-A INCALCAT. Consulta te rog regulile : "on third walking" , sau "ten time bounce" ... te rog.

Tipatul nu e natural. Ar fi natural daca s-ar auzi la toate loviturile sale, atat la antrenament cat si in momentele faste ale meciului. In realitate, in conditiile in care este corelat atat cu scoala lui Nick B. cat si cu momentele de joc in care adversara Mashei pune probleme, icnelile devin pur si simplu o clara tactica de intimidare si deconcentrare marca inregistrata. Din pacate e greu de stabilit un criteriu clar prin care sa ii spui chelului ca e chel si Mashei ca a depasit limita sportivitatii. Cu timpii de asteptare insa, criteriul clar exista, problema e la arbitri. A, si fireste, Simona a pierdut pentru ca a jucat prost in ceva mai multe momente importante ale finalei.

ortega
ortega  •  08 Iunie 2014, 22:43
Postat de batranu.cismigiu pe 08 Iunie 2014, 20:27

Un like URIAS. Exact. Asemenea detalii ori le tii pentru tine, ori le discuti direct si NUMAI cu ea. In caz contrar, te injosesti ca barbat si nu-ti mai ramane decat sa te angajezi la ziare/emisiuni specifice barfelor si subiectelor de prost-gust.

La Antena 3 ...

batranu.cismigiu
batranu.cismigiu  •  08 Iunie 2014, 20:27
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Un like URIAS. Exact. Asemenea detalii ori le tii pentru tine, ori le discuti direct si NUMAI cu ea. In caz contrar, te injosesti ca barbat si nu-ti mai ramane decat sa te angajezi la ziare/emisiuni specifice barfelor si subiectelor de prost-gust.

Vezi toate comentariile (35)
Comentează