SPORTURI  »  TENIS  »  ATP MONTE CARLO

VIDEO Fabio Fognini a rescris istoria la Monte Carlo » Italianul care l-a „demolat” pe Nadal a câștigat, după ce anunțase că s-ar putea retrage din tenis!

Fabio Fognini // FOTO: Guliver/Getty Images
Fabio Fognini // FOTO: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat luni, 22 aprilie 2019 14:56

Fabio Fognini (12 ATP, 31 de ani) a câștigat duminică turneul Masters 1000 de la Monte Carlo, reușind să-l învingă în finală pe sârbul Dusan Lajovic (24 ATP, 28 de ani), scor 6-3, 6-4, după o oră și 37 de minute de joc. 

Fognini a confirmat în finală parcursul uluitor pe care-l avusese de-a lungul săptămânii și a dominat de la un capăt la celălalt finala. Italianul etalase un tenis impresionant în semifinala cu Rafael Nadal, câștigată cu 6-4, 6-2, iar prestația sa s-a menținut la un nivel ridicat și în ultimul act.

Fognini, primul de la Pietrangeli

Italianul și-a trecut în cont cel de-al nouălea titlu al carierei, însă de departe cel mai important. Fognini s-a impus pentru prima oară într-un turneu Masters, chiar cel unde Rafael Nadal a câștigat 11 titluri în ultimii 15 ani. 

Fognini, căsătorit cu Flavia Pennetta, campioană la US Open în 2016, a devenit primul italian care se impune la Monte Carlo din 1968 încoace, când fostul dublu câștigător de la Roland Garros, Nicola Pietrangeli, s-a impus în Principat.  

„Mai joc până la Roland Garros, apoi...”

Culmea, chiar în prima parte a săptămânii trecute, Fognini făcuse o declarație alarmantă. Fabio a avut un an oscilant din cauza problemelor de la gleznă și genunchi și a lăsat să se înțeleagă că s-ar putea retrage din tenis după turneul de Mare Șlem de la Roland Garros: 

„Am luat o decizie, poate nu e timpul să o dezvălui acum. Voi mai juca până la Roland Garros, apoi voi vedea ce voi face”, a spus Fognini, care ulterior a măturat totul pe tablou și s-a impus la Monte Carlo. 

Vezi și: Victor Hănescu are o altă viziune despre performanța din Fed Cup: „Ar trebui să fim de 100 de ori mai bucuroși. Uitați-vă ce condiții au fetele”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
bumix
bumix  •  22 Aprilie 2019, 21:48

SA VA AUD NADALISTILOR CUM DA PESTE UN JUCATOR BUN CUM IA BATAIE CUM IA BATAIE CUM E ACCIDENTAT ASTA NU JOACA TENIS ,FACE MIMICA ,SE STERGE PE FAFA ,ISI FACE PARUL ,SE SCAPINA IN FUND,,,,, SA LE FACA PE TOATE DAR SA STEA ACASA

Vezi toate comentariile (1)
Comentează