TENIS  ·  FRT

VIDEO+FOTO Ion Țiriac începe treaba la FRT: „Ideea e să nu dispărem cu totul!”

Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor +11 FOTO
Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de , , - Publicat miercuri, 19 iunie 2019 18:07

Ion Țiriac (80 de ani), om de afaceri și fost mare jucător, a fost ales azi în cea mai înaltă funcție cu 32 de voturi din cele 46. Obiectivul său este acela de a face lucrurile să funcționeze în jumătate de an și apoi să renunțe pentru că nu are timp.

Federația Română de Tenis nu are finanțare din partea MTS de aproape doi ani, iar procesele s-au ținut lanț, o parte din lumea tenisului contestând în instanță mandatul lui George Cosac obținut în 2017. Pentru a ieși din această situație s-a ajuns ca Ion Țiriac, 80 de ani, să candideze pentru funcția de președinte al FRT.

Pe terenul de hard de la Centrul Național de Tenis, omul de afaceri i-a convins pe 32 dintre reprezentanții cluburilor să-l voteze în cadrul Adunarii Generală la care au fost prezenți 54 de membri asociaţi. Contracandidații lui Țiriac au fost Marius Vecerdea, 11 sufragii, Ion Ţupa 3, și Liviu Ursuleanu, 0. 

„Am spus de la început, vă rog să nu mă alegeți, dacă nu credeți că în șase luni de zile voi face lucrurile să se miște. Este o rușine pentru acest sport, care o istorie în spate, să fie în această situație”, a spus Ion Țiriac.

„Ideea e să nu dispărem”

Chiar dacă mandatul este de patru ani, fostul jucător vrea să stea în această funcție doar șase luni, sprijinindu-se pe cei patru vicepreședinți desemnați tot ieri: George Cosac (34 voturi), Răzvan Itu (28 voturi), Alina Cercel-Tecşor (28) şi Adrian Marcu (23). Aceștia au ocupat poziții de conducere și în organigrama precedentă. „Au fost aleși patru vicepreședinți care vor lucra, pentru că eu nu-mi pot permite să fac acest lucru timp de 12 ore pe zi”, a sublinait Ion Țiriac.

Omul de afaceri vrea să fie rezolvată problema nefinanțării federației. „Să ne dea banii că avem de făcut un centru plus alte zeci de cluburi în țară care au fost lăsate în paragină. Și apoi ne trebuie și niște legi. Unul dintre vicepreședinți va merge cu căciula și cu sorcova. Ideea e să nu dispărem cu totul, pentru că dacă în cinci ani de zile fetele acestea de acum se opresc nu-mi da seama cine vine în locul lor”, a mai subliniat Țiriac, care-și propune și ca Arenele BNR să poată fi folosite de FRT.

Ce se va întâmpla după cele șase luni? „Pofta vine mâncând, dacă va vedea că se vor mișca lucrurile nu cred că va renunța atât de ușor. Dacă o va face, atunci se vor face din nou alegeri și se merge mai departe”, a spus George Cosac, fostul șef al FRT.

Opoziția merge înainte

Marius Vecerdea, cel mai vocal constestatar al vechii conduceri pe care a acționat-o de mai multe ori în judecată având și câștig de cauză, a candidat și la un post de vicepreședinte, unde a obținut 14 voturi.

„Și aceste alegeri s-au desfășurat într-o lipsă de transparență totală și cu foarte multe nereguli, cu siguranță instanțele se vor pronunța din nou asupra acestor fapte și eu chiar am speranțe că există justiție în România. Au fost multe influențe politice. Nu știu cum domnul Țiriac în șase luni va putea face lumină în această federație. Nu-mi dau seama cum un tătuc, că așa se vrea și s-a văzut cum s-a comportat, să repare în șase luni tot ce au făcut greșit ultimele conduceri ale federației”, a spus Vecerdea. 

„Când am fost ales la FRT, am știut că nu e un mandat pe viață. Iată că această perioadă s-a terminat deocamdată, poate voi mai candida pe viitor. Sunt mândru că această ștafetă este preluată de domnul Țiriac și că mandatul meu a avut cele mai multe reușite din istoria acestei federații”
George Cosac

Citește și: 

Cum l-a felicitat Simona Halep pe Ion Țiriac după câștigarea alegerilor de la Federația Română de TenisReacția lui Nicolae Ceaușescu, după ce a aflat că Ion Iliescu a preluat puterea. Discuția cu Elena: „Tu nu m-ai lăsat să-l...
Libertatea
Comentarii (5)
Bolon Yokte  •  20 Iunie 2019, 16:18

Vecerdea ce discurs amenințător cu ,,justițea**! Cum ca alegerile n-au fost corecte ,ca are el incredere în justitie??Dar de ce nu spune vecerdea ca a sabotat Federatia de Tenis din România de 5 ani?? Ce a făcut vecerdea pt. tenisul românesc in ăștia 5 ani?? Cum..? NIMIC ??!

Ion Popescu  •  20 Iunie 2019, 11:13

Vecerdea ? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v  •  20 Iunie 2019, 03:22
Postat de niculaemoromete pe 19 Iunie 2019, 20:03

În carnetul meu de adrese, dl. Ion Tiriac este antreprenorul care transformă oportunitatea în profit cu ajutorul celor mai buni specialiști din respectivul domeniu. George Cosac are meritul de a fi jucat tenis cu Coldea și Ponta Viorel, punct. Să spună clubul Dinamo al cărui președinte este ce a făcut. Să spună dacă astăzi, 19 iunie a fixat tarife de prestație sportivă ! D-ra Tecușor nu a supărat-o pe Simona Halep, asta este adevărat, Adrian Marcu este țuțer, iar Răzvan Itu este în conflict de interese, fiind proprietar de bază! La fel neicușorul Marius Vecerdea, acest hand bag al lui Klaus Iohanis, vremelnic președinte de țară, de Europă sau ce funcție va mai ocupa domnia sa ca fiind folositor. O scremere pestilențială de egouri, să vedem, să vedem ce-o să iasă !

Vorbesti de parca ai fi Cornel Dinu ;)

Vezi toate comentariile (5 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
13:00 Fotbal, Liga 1
Poli Iasi - Sepsi
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:00 Fotbal, La Liga
Athletic Bilbao - Real Madrid
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 10 - Mirajul fotbalului italian
TVR 1
17:00 Fotbal, Liga 1
Academica Clinceni - Dinamo
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Espanyol - Leganes
Digi 4, Telekom 4
18:15 Fotbal, Serie A
Inter - Bologna
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:00 Fotbal, Liga 1
Astra - CFR Cluj
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, Serie A
Cagliari - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
20:30 Fotbal, La Liga
Osasuna - Getafe
Digi 4, Telekom 4
22:45 Fotbal, Serie A
Napoli - Roma
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
23:00 Fotbal, La Liga
Villarreal - Barcelona
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
Program TV complet

Liga 1