SPORTURI  »  TENIS  »  ATP SHANGHAI FEDERER - NADAL 6-4, 6-3

VIDEO + FOTO Roger Federer îl zdrobeşte pe Rafael Nadal în finala de la Shanghai! Sumă uriaşă câştigată de elveţian

FOTO: Reuters +4   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 15 octombrie 2017 13:07

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal în două seturi, scor 6-4, 6-3, şi a câştigat turneul ATP Master de la Shanghai.

Federer a făcut un meci perfect. Serviciul a funcţionat impecabil, lansând 10 aşi, fără a-i acorda vreo şansă de break adversarului. Urcările la fileu au fost încununate cu succes aproape de fiecare dată, iar loviturile de forehand l-au făcut invidios chiar şi pe Thor. Raportul loviturilor câştigătoare a fost de 28-12, în timp ce ibericul a condus în cazul greşelilor neforţate, 20-11. S-a terminat în 76 de minute, scor 6-4, 6-3.

A fost a 38-a întâlnire dintre cei doi coloşi, Nadal conducând cu 23-15. Anul acesta s-au întâlnit de 4 ori, de fiecare dată pe hard, toate înfruntările soldându-se cu victoria elveţianului.

Federer s-a apropiat la mai puţin de 2000 de puncte de Nadal, consolidându-şi poziţia secundă în clasamentul ATP. De luni, elveţianul va avea 8505 puncte, în timp de Rafa va acumula 10465.

"Anul trecut nu am participat din cauza accidentării. Mă bucur mult că am revenit şi mai ales că am avut ocazia să joc împotriva bunului mei prieten, Rafa. Nu am crezut că vom avea un astfel de an. Este o plăcere să joc de fiecare dată împotriva lui. Sper să mai avem astfel de momente şi pe viitor. Vreau să le mulţumesc organizatorilor şi minunaţilor fani care mă fac să vin aici în fiecare an" - Roger Federer

"Vreau să îl felicit pe Roger. A făcut un meci fantastic, la fel ca întreg anul. Vreau să vă mulţumesc pentru un turneu ireproşabil. Vă mulţumesc că susţineţi acest sport. Anul ăsta a fost probabil cel mai bun al meu pe continentul asiatic. Săptămâna trecută am câştigat la Beijing, iar acum această finală" - Rafael Nadal

1,136,850 $a primit câştigătorul turneului, în timp ce Nadal a intrat în posesia unui premiu de 557,420 $

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (31)
dudulici
dudulici  •  16 Octombrie 2017, 05:07

Federer e unul din putinii sportivi curati. Si asta pentru ca nu are nevoie.E cel mai bun jucator al tuturor timpurilor.L-a batranete si-a schimbat stilul de joc,pentru ca schimburile sa fie mai scurte si a ajuns si in acest stil tot la perfectiune.E un monstru sacru al tenisului!!! Frumos spunea Tiriac in urma cu ceva ani:"Toti ceilalti jucatori din circuit canta la tobe,sau trombon,in timp ce Federer canta la vioara"!!!

dudulici
dudulici  •  16 Octombrie 2017, 04:59

Domnu' "caine",Rafa o sa joace la fel si la 40 de ani,daca nu-l prind astia pana la urma! Adica l-au prins deja si pe el si pe surorile Bronzate si pe toti ceilalti care se dopeaza "legal" (chiar nu ati sesizat scandalul-scurt,ce-i drept-de pe la inceputul anului cu hackerii rusi care au spart site-ul celor de la antidopping si au publicat listele cu toti sportivii care se dopeaza si astia au sarit ca arsi ca e legal,ca aia sunt bolnavi si...s-a musamalizat rapid;intrebarea e doar cati bani au primit aia ca sa taca ?!!!).Chiar nu se vede ca fuge ca un robot,ca are gestuti de robot?! vai de mama lui saracul,a fost de mic un robot in mana nemernicului de unche-su si al firmelor de material sportiv ce castiga o avere de pe urma lui si a celorlalti dopati din tenis si din toate sporturile!Si Masha a fost la fel,dopata la maximum,dar a fost sacrificata cand nu mai aducea rezultate,ca sa scape Nike & co de contractele de sute de milioane ce mai aveau sa-i plateasca rusoaicei ce nu mai castiga nimic de multa vreme! Nu va mirati ca se vrea tot mai repede si tot mai mult,ca premiile au ajuns astronomice,ca totul a luat-o razna?!Da,totul e un circ!

bestenis
bestenis  •  15 Octombrie 2017, 20:32

Sunt primii 2 jucatori ai lumii, ambii foarte talentati, totusi Federer a demonstrat inca o data (daca mai era nevoie) ca este cel mai bun din istoria tenisului.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează