SPORTURI  »  TENIS  »  ROLAND GARROS 2019

SIMONA HALEP - IGA SWIATEK 6-1, 6-0 // FOTO Încălzirea din drumul spre trofeu! Simona Halep se impune după 45 de minute și merge în „sferturi” la Roland Garros

SIMONA HALEP - IGA SWIATEK FOTO: Reuters +8   FOTO
SIMONA HALEP - IGA SWIATEK FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 03 iunie 2019 20:34

Simona Halep (27 de ani, 3 WTA) a trecut de poloneza Iga Swiatek (18 ani, 104 WTA), scor 6-1, 6-0, și s-a calificat în sferturile de finală de la Roland Garros.

Swiatek a început încrezătoare partida, a lovit puternic, dar elanul i-a fost tăiat rapid de jocul perfect al lui Halep. Simona a lovit extrem de precis, fără a forța, și a terminat setul cu doar trei erori neforțate. Singurele momente în care tânăra din Polonia a părut la nivelul evenimentului au venit în game-ul 6, când a reușit un break, pe fondul unor lovituri bine plasate de backhand.

Actul secund a fost și mai dezechilibrat. Parcă resemnată, Swiatek a împrăștiat loviturile oriunde, doar în teren nu. Simona și-a păstrat calmul, a izbuit lovituri magnifice, prin care și-a deschis terenul, și după doar 45 de minute a făcut încă un pas spre apărarea trofeului de la Paris.

În turul următor o așteaptă o nouă adversară în fața căruia, teoretic, pornește ca favorită certă. E vorba despre adolescenta din America Amanda Anisimova (17 ani, 51 WTA).

simona halep +9 FOTO

Simona Halep - Iga Swiatek 6-1, 6-0

Desfășurarea partidei:

6-0, Break, set și meci Halep! 
5-0, Game Halep:
După doar 40 de minute de joc, Simona ajunge la un game de victorie.
4-0, Break Halep:
Încă un game câștigat la zero de Simona, de data asta pe serviciul adversarei.
3-0, Game Halep:
Game blitz al campioanei din 2018. Swiatek pare resemnată, lovește dezorganizat și pierde contactul cu Simona.
2-0, Break Halep:
Nivelul încrederii din jocul Simonei atinge cote maxime. Românca închide game-ul cu o lovitură plată de forehand care oprinde pe poloneză pe picior greșit.
1-0, Game Halep:
Simona începe la același și setul secund, probabil având în gând desfășurarea asemănătoare a meciului lui Swiatek din turul precedent, când a pierdut la 0 primul set contra lui Puig, apoi a câștigat următoarele două acte.

10 lovituri câștigătoarea avut Swiatek în primul set. Halep doar 7

A început setul secund!

6-1, Game și Set Simona Halep!
5-1, Break Swiatek:
Jucătoarea din Polonia scoate din joben câteva lovituri puternice de backhand și punctează în premieră. Simona nu pune în teren primul serviciu și facilitează reușita lui Swiatek.
5-0, Break Halep:
Simona continuă jocul precis, de regularitate. Fără a forța ajunge în ipostaza de servi pentru setul inaugural.

Simona Halep cunoaște jucătoarele pe care le poate înfrunta în semifinalele Roland Garros!

4-0, Game Halep: Simona a avut nevoie de doar 11 minute pentru a se desprinde pe tabelă. Românca are un procentaj de sută la sută la punctele jucate cu primul serviciu. Mai mult, nu a produs nicio eroare neforațată, în timp ce adversara a comis 8.
3-0, Break Halep:
Campioana en-titre închide game-ul cu un voleu încântător din preajma fileului. 
2-0, Game Halep:
Simona pune presiune pe tănăra din Polonia, iar erorile lui Swiatek nu întârzie să apară.
1-0, Break Halep:
Swiatek forțează, conștientă de nivelul adversarei din cealaltă partea a fileului. Simona controlează perfect loviturile puternice ale polonezei și reușește deja un schimb de generic. Un forehand în lung de linie e urmat de un backhand splendid care îi aduce punctul.

Ora 18:20 » Jucătoarele au ieșit la încălzire! Iga Swiatek servește prima.

Înaintea partidei Halep - Swiatek, s-au jucat trei meciuri pe terenul central: Sofia Kenin - Ashleigh Barty (6-2, 6-4), Novak Djokovic - Jean Struff (6-3, 6-2, 6-2) și Dominic Thiem - Gael Monfils 6-4, 6-4, 6-2.

Citește și:

Campioana și asaltul adolescentelor! Simona e una dintre puținele jucătoare de top rămase în cursă la Roland Garros

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (113)
ticbis
ticbis  •  03 Iunie 2019, 22:03
Postat de merace pe 03 Iunie 2019, 21:46

Exista aceasta euforie a performantei, care se vede la jucatoarele tinere cand reusesc un varf de cariera. Pentru Bolsova, turul 4 la Paris (dupa 6 meciuri, ca a venit din calificari) e un varf nou. Dar cred ca si oboseala a contat, ca Anisimova avea doar 3 meciuri jucate. A ajuns in primele 16, dar nu din 128, ci din 224, fiindca a jucat si 3 meciuri in calificari, iar asta e remarcabil. La Wimbledon, intrand direct pe tabloul principal, poate sa arate altfel.

Corect ce spui, insa, astazi a jucat cu o jucatoare de varsta ei, la fel de neexperimentata; nu cu Serena, nu cu Wozniacki, nu cu Kerber, nu cu Halep, nu cu Stephens, nu cu Kvitova, nu cu Pliskova. Si n-am remarcat nimic: nici deplasare, nici vreo lovitura dominanta, nici serviciu, nici retur, nici vreo tehnica cat de cat acceptabila. Eu n-o vad de viitor. Desigur, performanta ei e remarcabila, dar nimic nu sugereaza altele viitoare. Asa, si Ana Bogdan a avut sezonul trecut cateva meciuri de exceptie, cu adversare redutabile, insa nimic din rezultatele alea n-a transformat-o intr-o certitudine a tenisului de top.

merace
merace  •  03 Iunie 2019, 21:46
Postat de ticbis pe 03 Iunie 2019, 21:24

Am vazut-o astazi in direct; parerea mea, e slabuta rau; n-are fata de top in tenis. Nu e nici Osaka, nici Vondrousova, nici Anisimova, nici Kenin, nici Swiatek, nici macar cat aratau la varsta ei Kasatkina sau Ostapenko. P-asta o bate si Begu, la orice ora, ani in sir de-acum incolo!

Exista aceasta euforie a performantei, care se vede la jucatoarele tinere cand reusesc un varf de cariera. Pentru Bolsova, turul 4 la Paris (dupa 6 meciuri, ca a venit din calificari) e un varf nou. Dar cred ca si oboseala a contat, ca Anisimova avea doar 3 meciuri jucate. A ajuns in primele 16, dar nu din 128, ci din 224, fiindca a jucat si 3 meciuri in calificari, iar asta e remarcabil. La Wimbledon, intrand direct pe tabloul principal, poate sa arate altfel.

pittt
pittt  •  03 Iunie 2019, 21:33
Postat de ticbis pe 03 Iunie 2019, 21:08

Trebuie sa acceptam si astfel de indivizi; de cand e lumea pe pamant, pe langa cei 90% cu mintea la ei, au existat si exista si astazi 10% cu mintea pe langa. N-avem ce face, trebuie sa ne impacam cu ideea... Asa a lasat natura pe lume, asta e!

Eu cred totusi ca sunt mult mai putin de 10% cei cu mintea pe langa , fac impresia ca sunt mai multi doar pentru ca semnalizeaza

Vezi toate comentariile (113)
Comentează