SPORTURI  »  TENIS  »  SUSPENDARE

De la New York, Wim Fissette a vorbit în premieră despre Simona Halep și cazul de dopaj: „La cum o știu...”

Wim Fissette și Simona Halep, în timpul colaborării din 2014 / Sursă foto: Imago Images
Wim Fissette și Simona Halep, în timpul colaborării din 2014 / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat joi, 07 septembrie 2023 08:22 / Actualizat joi, 07 septembrie 2023 08:42

Wim Fissette (43 de ani), unul dintre antrenorii reputați ai circuitului, care a lucrat cu Simona Halep în urmă cu nouă ani, a vorbit, în timpul US Open, despre situația delicată prin care trece fosta sa elevă.

Tot mai multe personaje cunoscute din tensiul profesionist își manifestă susținerea față de Simona Halep, jucătoarea aflată în continuare în aşteptarea verdictului în privinţa cazului de dopaj. A făcut-o recent și Wim Fissette, actualul antrenor al chinezoaicei Qinwen Zheng, sfertfinalistă la US Open anul acesta.

Sorana Cîrstea încasează un cec consistent după parcursul de la US Open + Urcă și în clasamentul WTA
US OPEN
Sorana Cîrstea încasează un cec consistent după parcursul de la US Open + Urcă și în clasamentul WTA

Wim Fissette, susținere totală pentru Simona Halep: „Cred în ea 100%!”

„Am lucrat cu Simona, a fost o perioadă frumoasă. La cum o știu, cred în ea 100% că nu e vinovată de a fi luat ceva ce n-ar fi trebuit să ia. Evident, ceva trebuie să se fi întâmplat, trebuie să fi găsit ceva în sângele ei. 

Nu știu toate detaliile, nu am citit totul, dar Simona așteaptă de foarte, foarte mult timp să afle ce i se va întâmpla. A fost foarte bună pentru tenisul feminin, mereu a fost acolo, dedicată, luptând în fiecare meci.

E o jucătoare foarte populară și sper să o văd înapoi în circuit foarte curând”, a spus Wim Fissette, conform Treizecizero.ro

Simona Halep a lucrat cu Fissette în 2014, an în care a ajuns în finala Roland Garros, semifinala Wimbledon și finala Turneului Campioanelor. Conform informațiilor din acea perioadă, colaborarea ar fi fost ruptă din cauza unor neînțelegeri financiare.

Zilele trecute s-a împlinit un an de când Halep nu a mai jucat un meci oficial. Românca a apărut ultima dată în circuit în finalul lui august 2022, la US Open, unde a și fost depistată pozitiv cu o substanță interzisă, roxadustat.

De la New York, Wim Fissette a vorbit în premieră despre Simona Halep și cazul de dopaj: „La cum o știu...”
Wim Fissette și Simona Halep, în timpul colaborării din 2014 / Sursă foto: Imago Images

Simona Halep așteaptă în continuare verdictul: „E dificil să explic efectul emoțional pe care toate aceste amânări îl au asupra mea”

Simona Halep spera încă de săptămâna trecută să primească verdictul în cazul de dopaj. Decizia a fost iar amânată. 

Halep anunța la finalul lunii august că speră ca hotărârea judecătorilor de la tribunalul independent Sports Resolutions să vină în primele zile din septembrie. Acest lucru nu s-a întâmplat. Halep a transmis, pe rețelele de socializare, că decizia a fost amânată din nou. În acest moment, nu se cunoaște nici măcar momentul aproximativ în care judecătorii se vor pronunța! 

„Am aflat că decizia în cazul meu va fi amânată și mai mult. Este teribil de dezamăgitor, din moment ce am spus în mod constant că tot ce solicit este să fiu judecată. Este dificil să explic efectul emoțional pe care toate aceste amânări l-au avut și continuă să-l aibă asupra mea”, a scris Halep pe Instagram. 

Încă o amânare. Detaliile acestui caz vor ieși în cele din urmă la iveală, dar indiferent de verdict procesul a fost gestionat îngrozitor de către ITF și ITIA. Zero grijă sau preocupare pentru sportivă și bunăstarea ei.

- Darren Cahill, ex-antrenor Halep

VIDEO Horia Tecău nu înțelege de ce Simona Halep nu primește verdictul: „E foate ciudat ce se întâmplă”

Citește și alte știri din tenis: 

VIDEO Sorana Cîrstea, prima reacție după eliminarea de la US Open: „Cred că scorul este destul de dur. Au fost multe oportunități pe care nu le-am fructificat”

VIDEO S-a calificat în semifinalele US Open și a egalat performanța Serenei Williams din 2016 » Va fi lider mondial de luni!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionutplural
ionutplural  •  07 Septembrie 2023, 09:51

Au gasit scame in sangele Halepei

Vezi toate comentariile (1)
Comentează