SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON 2019

WIMBLEDON 2019 // VIDEO Statistică incredibilă: câți ani are cel mai tânăr sfertfinalist de la Wimbledon

Rafael Nadal și Roger Federer s-ar putea întâlni în semifinale la Wimbledon, la o lună după ce ibericul l-a pulverizat pe elvețian în semifinalele de la Roland Garros // foto: Guliver/Getty Images
Rafael Nadal și Roger Federer s-ar putea întâlni în semifinale la Wimbledon, la o lună după ce ibericul l-a pulverizat pe elvețian în semifinalele de la Roland Garros // foto: Guliver/Getty Images

Articol de GSP - Publicat marti, 09 iulie 2019 13:19

WIMBLEDON 2019 // Competiția masculină de la Wimbledon a ajuns în faza sferturilor de finală, iar o statistică interesantă reliefează încă o dată că noua generație din tenis e extrem de departe de a-i detrona pe greii circuitului, Novak Djokovic, Rafael Nadal sau Roger Federer.

David Goffin, cel mai tânăr dintre cei opt sfertfinaliști are 28 de ani, o realitate dură pentru un tenis care întârzie din ce în ce mai mult să-și schimbe generațiile.  

Vârstele celor 8 sfertfinaliști de la Wimbledon 2019:  

Novak Djokovic: 32 de ani 
David Goffin: 28 de ani 
Guido Pella: 29 de ani 
Roberto Bautista Agut: 31 de ani 
Sam Querrey: 31 de ani: 
Rafael Nadal: 33 de ani 
Kei Nishikori: 29 de ani 
Roger Federer: 37 de ani

În ultima perioadă, foști jucători importanți, precum John McEnroe sau Boris Becker, i-au „încolțit” pe tinerii jucători din circuit pentru lipsa de reacție pe care o manifestă în fața tenismenilor experimentați din ATP.

În TOP 20, cei mai tineri jucători sunt: Dominic Thiem (4 ATP, 25 de ani), Alexander Zverev (5 ATP, 22 de ani), Stefanos Tsitsipas (6 ATP, 20 de ani), Kharen Khachanov (9 ATP, 23 de ani), Daniild Medvedev (13 ATP, 23 de ani) și Borna Coric (14 ATP, 22 de ani). Toți, cu excepția lui Coric, care s-a retras înaintea startului, au părăsit prematur ediția din acest an de la Wimbledon 

Vezi și: VIDEO Rafael Nadal acuzat de sexism » Declarații controversate la Wimbledon: „Sincer? Cred că însemn un pic mai mult decât Ashleigh Barty”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează