SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

„Mai lasă-mă să mă mai joc puțin, tată” » Copertă emoționantă în Marca, după momentele grele prin care a trecut Nadal

Chinuit de o accidentare abdominală, ibericul a ignorat gesturile disperate ale tatălui său, care îi cerea să abandoneze în meciul cu Taylor Fritz +23   FOTO
Chinuit de o accidentare abdominală, ibericul a ignorat gesturile disperate ale tatălui său, care îi cerea să abandoneze în meciul cu Taylor Fritz

Articol de GSP - Publicat joi, 07 iulie 2022 12:14 / Actualizat joi, 07 iulie 2022 13:22

Rafael Nadal (36 de ani, 4 ATP) a oferit, miercuri, unul dintre momentele anului în tenisul mondial. Chinuit de o accidentare abdominală, ibericul a ignorat gesturile disperate ale tatălui său, care îi cerea să abandoneze în meciul cu Taylor Fritz din „sferturile” de la Wimbledon, câștigat în cele din urmă în cinci seturi.

Reacția presei din Spania a fost pe măsură. Astăzi, prestigioasa publicație Marca i-a dedicat prima pagină lui Nadal, titlul de pe copertă fiind unul emoționant: „Mai lasă-mă să mă mai joc puțin, tată”

„Mai lasă-mă să mă mai joc puțin, tată” » Copertă emoționantă în Marca, după momentele grele prin care a trecut Nadal

Nici AS, un alt mare ziar spaniol, nu s-a lăsat mai prejos:

„Mai lasă-mă să mă mai joc puțin, tată” » Copertă emoționantă în Marca, după momentele grele prin care a trecut Nadal

În setul doi, într-un moment de joc în care Nadal era vizibil afectat de accidentarea sa din zona abdominală, Sebastian, tatăl marelui campion spaniol, a fost surprins de camerele TV în timp ce îi cerea imperativ fiului său să se retragă din turneu! În același timp, Maria Isabel, sora lui Rafa, și Carlos Costa, agentul fostului lider mondial, îl îndemnau la rândul lor pe Nadal să abandoneze.

După ce a primit de două ori îngrijiri medicale din partea doctorului turneului, Nadal a izbutit, cumva, să întoarcă soarta partidei și să se impună în cinci seturi de un dramatism aparte. La conferința de presă de la finalul partidei, ibericul a confirmat că oamenii din loja sa i-au cerut să renunțe și să se retragă din meci.

Nadal: „Sănătatea e mai importantă decât să câștigi la Wimbledon”

Calificat în semifinale la Wimbledon după „thriller-ul” de cinci seturi cu Taylor Fritz (24 de ani, locul 14 ATP), Rafael Nadal a anunțat la conferința de presă de la finalul partidei că încă nu știe dacă va putea juca în semifinala de vineri cu Nick Kyrgios.

Dublul campion de la Wimbledon a fost la un pas să abandoneze în „sfertul” dramatic cu Taylor Fritz, meci în care problemele din zona abdominală i-au cauzat dureri la limita suportabilității.

Vizibil afectat la serviciu și în deplasare, Nadal a beneficiat de un time-out medical la jumătatea setului secund, într-un moment în care părea că prezența sa în turneu mai atârnă doar de un fir de ață. Ibericul s-a îndreptat către vestiare alături de medicul turneului, iar oamenii din staff-ul său chiar l-au îndemnat să se retragă din meci.

VIDEO Rezumatul meciului Rafael Nadal - Taylor Fritz

Citește și alte știri din tenis: 

God Save the King » Rafael Nadal anunță că ar putea să nu intre pe teren în semifinala de la Wimbledon: „Sănătatea e mai importantă”

VIDEO Scene rar întâlnite la Wimbledon » Tatăl lui Nadal, semne disperate către fiul său: i-a cerut să se retragă din turneu!

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
vlad_tepes
vlad_tepes  •  07 Iulie 2022, 15:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ralffy_mr
ralffy_mr  •  07 Iulie 2022, 14:52

Unde ar fi oare nationala Romaniei de fotbal, daca jucătorii ar fi cel putin pe jumatate la fel de rezilienti ca Rafa??...

aberescu
aberescu  •  07 Iulie 2022, 13:53

Și ce dacă!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close