SPORTURI  »  TENIS  »  WTA LYON

Dayana Yastremska, prima reacție după succesul în fața Soranei Cîrstea: „Am fost pierdută”

Dayana Yastremska
Foto: Imago
Dayana Yastremska Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat sambata, 05 martie 2022 21:33 / Actualizat sambata, 05 martie 2022 22:17

Sorana Cîrstea (31 de ani, 30 WTA) a fost învinsă de ucraineanca Dayana Yastremska (21 de ani, 140 WTA), scor 6-7(5), 6-4, 4-6, în semifinalele turneului de la Lyon. 

La finalul partidei, jucătoarea din Ucraina a vorbit despre calificarea în finală și dificultățile pe care le-a înfruntat în meciul împotriva Soranei.

„Încă sunt undeva în nori, trebuie să-mi dau seama ce simt. A fost un meci foarte dificil. Am fost pierdută după ce am cedat acele mingi de meci, în setul al treilea, când eram pe propriul serviciu. M-am încurajat apoi și am simțit că pot totuși să câștig, mai ales pentru că am primit multă susținere din public. 

Nu m-am așteptat să primesc atât de multă susținere, când am plecat din Ucraina și am postat acele fotografii pe Instagram”, a declarat Yastremska potrivit WTAtenis.

Dayana Yastremska, victorie în semifinale la WTA Lyon în fața Soranei Cîrstea

Semifinala dintre Sorana și Dayana a fost una lipsită de ritm, lucru obișnuit în meciurile sportivei din Ucraina. Yastremska este o jucătoare extrem de agresivă, care caută frecvent loviturile decisive. Așa apar și multe erori neforțate.

Sorana a început mai bine, s-a desprins la 4-1, apoi a fost trădată de serviciu. A avut un procentaj de doar 46% al punctelor jucate cu prima minge, a fost egalată și dominată în tie-break. Yastremska a continuat să lovească puternic și precis în startul setului secund. A condus cu 3-0, moment în care Cîrstea a schimbat strategia, a încetinit ritmul și a revenit. Serviciul a fost o armă importantă în această serie.

Dayana Yastremska, finală împotriva lui Shuai Zhang

Ucraineanca va juca duminică finala turneului împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (64 WTA), care a trecut la rândul ei în semifinale de Caroline Garcia (74 WTA), scor 6-2, 7-5.

Partida este programată de la ora 16:00 (ora României).

Citește alte știri din tenis:

Serena Williams, acuzații dure după ieșirea violentă a lui Alexander Zverev de la Acapulco: „Dublu standard. Eu aș fi la închisoare acum”
WTA
Serena Williams, acuzații dure după ieșirea violentă a lui Alexander Zverev de la Acapulco: „Dublu standard. Eu aș fi la închisoare acum”
Premieră la 30 de ani » Cum pregătește Simona Halep turneele de la Indian Wells și Miami: „Am fost norocoasă”
WTA
Premieră la 30 de ani » Cum pregătește Simona Halep turneele de la Indian Wells și Miami: „Am fost norocoasă”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează