SPORTURI  »  TENIS  »  WTA PRAGA

CTP o elogiază pe Simona Halep, după succesul de la Praga: „Știți ce a făcut? A învins pandemia!”

Cristian Tudor Popescu +15   FOTO
Cristian Tudor Popescu

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 august 2020 19:42 / Actualizat duminica, 16 august 2020 20:06

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu (63 de ani) a comentat triumful Simonei Halep (28 de ani, 2 WTA) de la turneul WTA Praga.

CTP vorbește în termeni elogioși pe jucătoarea noastră, care s-a impus în două seturi (6-2, 7-5) în fața Elisei Mertens (24 de ani, 23 WTA).

„Toți care au văzut partida, au văzut o Simona-stâncă, cu lovituri extrem de puternice, plasate, rămânând în control tot meciul, indiferent de evoluția scorului. Cine se mai gândește însă la primul meci al Simonei de la acestui turneu, împotriva Polonei Hercog... Acel meci, Simona ar fi putut să-l piardă de nenumărate ori. 

A fost un meci chinuitor, lung, în care Simona nu a jucat bine. Și totuși l-a câștigat. Cum, necum, a reușit prin muncă, prin dârzenie și mai ales negândindu-se niciun moment la scor. La loviturile ei afectate inevitabil de lunile de întrerupere.

Nu s-a gândit niciun moment la scor, s-a gândit doar să-și îmbunătățească loviturile. Și așa a reușit să câștige, ca o mare campioană care reușește să învingă și în meciurile în care nu joacă bine, și așa am ajuns apoi să vedem această finală superbă spre care Simona a urcat set după set împotriva viitoarelor adversare, ajungând la acest nivel în care, mental, a jucat ca în meciul cu Polona Hercog, în primul meci, fără să se gândească niciun moment – și au fost momente dificile când a revenit formidabil de la 4-2 în setul doi. 

Elise Mertens care este o jucătoare foarte puternică, a revenit, s-a dus la 5-4 peste Simona...N-am văzut-o pe Simona acolo niciun moment gândindu-se la acea răsturnare de scor. O interesa doar să-i lifteze mai mult belgiencei, care lovește plat și nu-i convine mingea liftată a Simonei”, a spus CTP pentru Digi24.

+11 FOTO

CTP: „Simona Halep a învins pandemia!”

„O victorie de mare frumusețe mentală a Simonei, în acest turneu și în această finală. Spuneam după primul meci cu Polona Hercog că acea victorie urâtă o să contribuie foarte mult la ce se va întâmpla la acest turneu. Pentru că așa e la marii campioni. Dacă reușesc să treacă de astfel de hopuri, în primul tur, în al doilea, când nu le merge jocul, atunci câștigă turneul de obicei. Ceea ce s-a și întâmplat.

La rândul lui, acest turneu câștigat la Praga îi dă Simonei încredere în ce poate să facă în continuare. Practic, știți ce a făcut Simona în acest turneu? A învins pandemia. Simona Halep a învins pandemia. Ea s-a luptat aici nu în primul rând cu adversarele, oricât de puternice, ci cu această întrerupere, aceste luni de pauză. Vă dați seama cât de chinuitoare pentru ea și cum i-a afectat asta psihicul de concurs?”, a mai declarat Cristian Tudor Popescu.

Simona a învins pandemia și mi-aș dori mult să o văd la US Open, dar, sigur, îi voi respecta fără discuție decizia, oricare ar fi ea în legătură cu Open-ul american - Cristian Tudor Popescu

Mai multe știri din tenis:

Simona Halep urmează să anunțe luni dacă merge la US Open + ce spune Darren Cahill

Explicațiile din spatele succesului Simonei Halep la Praga: „Și-a găsit reperele”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
777ghedeon
777ghedeon  •  17 August 2020, 09:32

Iar isi da cu pareres despre tenis atotstiutorul satana? Cel putin nu mai dati fața lui ca mi-a *** câinele, ce fata de dement are demonul asta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

archibald
archibald  •  17 August 2020, 08:31

CTP-ule Simona a castigat ptr ca a refuzat masca, distantarea fizica si vaccinul AntiCarbit pe care le promovezi tu! :)))))))))))

nealiniatul
nealiniatul  •  17 August 2020, 02:21
Postat de Giorgio Rizzo pe 17 August 2020, 00:03

nealiniatule, esti mult prea sarac cu duhul ca sa intelegi. Nu-l suport pe CTP dar acum a scris bine.

Se poate , dar precis mult mai "bogat " cu duhul decit tine. Tu, in schimb, pari la fel de plimbat prin lume ca o broasca testoasa. Iar faca ai fost prin alte parti, garantat ca nu ai priceput nimic.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează