SPORTURI  »  VOLEI  »  LIGA CAMPIONILOR

Alba Blaj, înfrângere seacă acasă, 0-3 cu LK Lodz » Ultimul meci decide calificarea în playoff

Alba Blaj nu a rezistat atacurilor Valentinei Niouf Foto Facebook Alba Blaj
Alba Blaj nu a rezistat atacurilor Valentinei Niouf Foto Facebook Alba Blaj

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 20:34 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 21:26

Campioana României, Volei Alba Blaj, a cedat acasă în penultimul meci din grupa E a Ligii Campionilor, 0-3 cu polonezele de la LK Lodz. Săptămâna viitoare se dispută partida decisivă cu Prometey Dnipro, care a învins-o pe Volero Le Cannet, 3-1, la Mioveni

Volei Alba Blaj se asigura că va încheia grupa E pe unul dintre primele două locuri dacă o învingea în meciul de astăzi pe LKS Commerceon Lodz. Voleibalistele ardelene se impuseseră în tur, în Polonia, cu 3-1, însă antrenorul Stevan Ljubicic spunea că Lodz este cea mai bună echipă din grupă.

Nu avem presiune, sper cu adevărat să jucăm cel mai bun volei. Aceasta este singura presiune pe care o punem pe noi”, puncta tehnicianul înaintea partidei. Și care s-a dovedit una prea fierbinte, prea greu de suportat.

Cu câteva schimbări în echipă survenite în pauza competițională din perioada Sărbătorilor – plecarea universalului Anneclaire Ter Brugge și a coordonatorului Lea Deak, venirea extremei Iman Isanovic – campioana României a început bine duelul.

Alba Blaj și presiunea care a paralizat

A și condus, cu un punct sau două, în rest s-a aflat în echilibru cu adversarele din Polonia. Până la 12-12, atunci când LK Lodz a mărit ritmul. 6 puncte la rând au zdruncinat serios încrederea gazdelor, o lovitură dură din care nu și-au mai revenit până la final.

Oaspetele s-au impus cu 25-16, apoi au luat un start puternic în actul secund. La scorul de 4-11, la time-out, Ljubicic a descris clar situația: „Jucăm totul pe negativ, prea multă presiune, nu servim bine, nu atacăm bine”.

La 8-15 însă, orgoliul celor de la Alba s-a scuturat de praf și a urmat perioada cea mai pasionantă a partidei. Gazdele s-au apropiat la un punct, 18-19, cu câteva realizări punctuale aplaudate, dar mai mult nu au putut face. Încă un sprint polonez și 25-20 pentru Lodz.

8puncte, cele mai multe pentru Alba, le-a reușit rusoaica Bogumila Biarda. Deasupra în meci au fost Niouf, cu 21, apoi poloneza Julita Piasecka, 9

Nici setul 3 nu a pornit bine, contorul în dreptul punctelor celor de la LK Lodz se învârtea rapid, 8-1, 11-3, 20-9, s-a terminat 25-14, în 76 de minute, un gust amar pentru jucătoarele de la Alba, care își văd atinse astfel șansele de a merge mai departe.

Iarina Axinte: „Greșelile ne-au costat foarte mult”

Alba Blaj, înfrângere seacă acasă, 0-3 cu LK Lodz » Ultimul meci decide calificarea în playoff
Iarina Axinte, coordonatoarea de la Alba Blaj, în acțiune Foto sportpictures

Cea mai bună jucătoare a meciului, italianca Valentina Diouf de la LK, care a reușit un năucitor total de 21 de puncte, a admis la final zâmbind: „Am vrut revanșa fiindcă am pierdut în fața lor în tur. Am avut energie bună, mă bucur că am arătat-o pe teren”.

43de atacuri câștigătoare a avut LK Lodz, față de cele numai 26 ale campioanei României

De partea cealaltă, tânăra Iarina Axinte a spus că „a fost greu, am început bine meciul, am ținut garda sus, dar greșelile ne-au costat foarte mult”. Ea își pune însă speranțe în ultimul meci, cel cu Prometey Dnipro, din 16 ianuarie, care se va disputa la Mioveni.

„Șanse există, acum avem moralul jos, este timp însă, o săptămână, să analizăm și să vedem ce am greșit. Calificarea în playoff-ul pentru sferturile de finală ar însemna foarte mult. Suntem o echipă tânără, mulți nu ne dădeau șanse la început, am demonstrat că putem și o să luptăm până la ultimul fluier”, a spus ea.

Prima echipă din fiecare grupă se califică direct în „sferturi”, ocupantele locurilor 2 și cea mai bună echipă de pe locul 3 merg în play-off-ul pentru sferturile de finală

Rezultatele lui Volei Alba Blaj în grupa E

  • 8 noiembrie 2023 » LK Lodz – Alba Blaj 1-3
  • 15 noiembrie 2023 » Volei Alba Blaj – Volero Le Cannet 2-3
  • 29 noiembrie 2023 » Volei Alba Blaj – Prometey Dnipro 2-3
  • 5 decembrie 2023 » Volero Le Cannet – Volei Alba Blaj 0-3
  • 11 ianuarie 2024 » Volei Alba Blaj – LK Lodz 0-3
  • 16 ianuarie 2024 » Prometey Dnipro - Volei Alba Blaj ?

Clasament Grupa E

EchipăMeciuri Victorii ÎnfrângeriPuncteSetaveraj
1. LK Lodz532912-8
2. Alba Blaj523810-10
3. Volero Le Cannet523711-11
4. Prometey Dnipro52368-12

Citește și: 

Daniel Stanciuc, mezinul lotului de handbal al României, își trăiește visul cu ochii: „Abia aștept să joc la EURO!
CAMPIONATUL EUROPEAN
Daniel Stanciuc, mezinul lotului de handbal al României, își trăiește visul cu ochii: „Abia aștept să joc la EURO!"
Cum arată arena de 70 de milioane de euro unde România își joacă meciurile de la Campionatul European de handbal masculin
Euro 2024
Cum arată arena de 70 de milioane de euro unde România își joacă meciurile de la Campionatul European de handbal masculin

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează