SPORTURI  »  VOLEI  »  FRV

Oamenii președintelui » Cine sunt cei care îl ajută pe Gheorghe Vișan la Adunările Generale ale FRV

Naționala feminină s-a calificat la ultimul European / FOTO: CEV
Naționala feminină s-a calificat la ultimul European / FOTO: CEV

Articol de - Publicat marti, 07 iulie 2020 10:02 / Actualizat miercuri, 08 iulie 2020 13:06

Cine sunt cei care îl ajută pe Gheorghe Vișan la Adunările Generale ale FRV. Arbitri și observatori din București care votează pentru cluburi din țară, deși nu au nicio legătură cu acestea.

Gazeta Sporturilor a dezvăluit în numărul său de ieri cum se obțin voturi la Federația Română de Volei. Contestatarii actualului președinte Gheorghe Vișan, aflat în funcție din 2004, spun că oficialul FRV și-a creat o adevărată mașină de vot.

Gheorghe Vișan (68 de ani) se pregătește pentru al cincilea mandat, fiind cel mai vechi președinte de federație din România! Lucrurile au fost puse bine la punct la ultimele două Adunări Generale Ordinare, cele din 2018 și 2019. Acolo au fost deja făcute cărțile pentru Adunarea Generală de Alegeri din 2020. Pandemia COVID-19 a mai amânat puțin lucrurile, dar toată lumea din volei spune că, în actualele condiții, Gheorghe Vișan nu are rival!

Gazeta Sporturilor a intrat în posesia listelor cu delegați de la ultimele două Adunări Generale, acolo unde s-au votat o serie de măsuri menite să-l ajute pe Vișan în obținerea unui nou mandat.

O simplă răsfoire a numelor delegaților scoate la iveală lucruri incredibile. La fiecare dintre ședințe sunt un număr de 20-30 de arbitri și observatori din București care reprezintă diferite cluburi din țară! Aceștia, pe bază de delegație, votează ceea ce trebuie să voteze.

Sursele Gazetei spun că președintele Gheorghe Vișan este cel care sună la cluburi pentru a le propune unul sau altul dintre oamenii săi ca delegați la alegeri. În aceste condiții, el își asigură niște voturi certe. Cluburile care acceptă intră sub protecția FR Volei.

Azi la Botoșani, mâine la Piatra Neamț

Delegații lui Vișan sunt cu adevărat niște globe-trotteri. Se plimbă de la un club la altul, de la o Adunare Generală la alta. Să luăm câteva exemple de la ședințele din 2018 și 2019.

Mihai Ioanovic, observator din București, a votat în 2018 pentru Asociația Județeană de Volei din Botoșani, pentru ca în 2019 să ajungă la Volei Club Municipal Piatra Neamț. La fel, Traian Marinescu, care votează în 2018 pentru Șoimii Lipova, apoi pentru CSM Sibiu. Arbitrul Cristian Cristea este delegat pentru CSȘ Botoșani, respectiv ACS Pro Volei Bistrița. 

Și lista de mai jos arată toate „învârtelile" făcute de FR Volei. Sunt și persoane statornice, care au votat la cele două ședințe pentru același club. De exemplu, arbitrul Florin Dragomir, care a rămas la CS Ion Banda Cluj Napoca și în 2018, și în 2019. Sau Mihai Coman, la CS Flacăra Parta.

Gheorghe Vișan: „De asta e țara asta unde e!"

Oamenii președintelui » Cine sunt cei care îl ajută pe Gheorghe Vișan la Adunările Generale ale FRV


Președintele FR Volei se apără și spune că nu are nicio legătură cu delegații din București. „Conform statutului, fiecare club poate să trimită pe cine vrea la Adunările Generale, nu are nicio implicare federația".

Contestat de tot mai mulți oameni din volei, Gheorghe Vișan spune că fiecare poate să afirme ce vrea. „Eu nu stau să-i combat pe Kapelovies și pe alții ca el. Ce să fac, să mă duc să-i dau în judecată în civil? Nu am timp de asta! Dar spun numai minciuni și neadevăruri. De asta e țara asta unde e", afirmă Gheorghe Vișan. 

Șeful FR Volei spune că el nu are ce face, atât timp cât oamenii vin cu delegații semnate și ștampilate că reprezintă un anume club. „Nu eu am sunat la cluburi, e un neadevăr! Conform Statutului FR Volei, fiecare club poate să delege pe cine vrea. La cele două Adunări Generale la care faceți referire, cluburile au delegat oameni din București ca să fie cvorum. Dacă nu au bani să trimită oameni din club de la ei, probabil că au vorbit cu diverși oameni de volei din București", a subliniat Vișan.

800.000 de euro din surse extrabugetare

„Mă amenință pe mine cu controale? Păi, eu am actele în regulă, nu au ce să găsească. De asta tot încearcă ei să mă doboare. Ei cred că îmi iau geanta și plec. Să rămână ei la federație, că au auzit că sunt bani. Da, sunt bani, avem 800.000 de euro din surse extrabugetare, dar nu-i cheltuim acum, că vor ei", a declarat Vișan.

Arbitri și observatori din București care au votat cu diverse cluburi din țară

Adunarea Generală din 2018:

Oamenii președintelui » Cine sunt cei care îl ajută pe Gheorghe Vișan la Adunările Generale ale FRV

Adunarea Generală din 2019:

Oamenii președintelui » Cine sunt cei care îl ajută pe Gheorghe Vișan la Adunările Generale ale FRV

Citește mai multe știri de actualitate:

Cazul incredibil al antrenorului Sandu Kapelovies, exclus din volei pe viață: „Nu mi-e frică de gândacii de bucătărie”

Au anulat toate competițiile europene. „Sănătatea sportivilor e o prioritate pentru noi”

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează