SPORTURI  »  VOLEI  »  CHALLENGE CUP

CS Medgidia s-a calificat la pas în Challenge Cup! » „Pentru noi este un fel de record, mai ales că suntem la prima participare în Europa”

Jucătoarele de la Medgidia după succesul reușit FOTO Elis Iordache
Jucătoarele de la Medgidia după succesul reușit FOTO Elis Iordache

Articol de - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 22:19 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 22:21

CS Medgidia a câștigat ambele meciuri din Croația dispuate cu OK Kastela și merge mai departe în Challenge Cup

CS Medgidia schimbă istoria voleiului feminin românesc din ultimii ani, reușind să performeze în Europa cu o echipă formată în totalitate din jucătoare române. 

Forțate să joace ambele meciuri cu croatele de la OK Kastela în deplasare, din cauza situației pandemice din țara noastră, elevele antrenorului Florin Voinea au bifat două victorii convingătoare și au obținut o calificare en-fanfare în turul al treilea al competiției. 

După ce s-au impus miercuri cu 3-1 (23:25, 25:12, 25:20, 14:25), fetele de la Medgidia au repetat scorul și joi. Mai mult, și-au asigurat biletele pentru runda următoare după primele două seturi, iar conducerea tehnică și-a permis să ruleze și jucătoarele mai tinere. Scor final 3-1 (25:19, 25:14, 22:25, 25:17) și motiv pentru românce să sărbătorească pe teren fluturând tricolorul. 

„Ne dorim să mergem mai departe”

„Este primul pas al Medgidiei pe un drum frumos în cupele europene. Nu am preferințe pentru adversara din turul următor, tratăm pe toată lumea foarte serios și ne dorim să mergem mai departe. Ne bucurăm că i-am făcut mândri pe cei de acasă!”, a mărturisit emoționată Mihaela Jeremic, jucătoare lansată spre marea performanță chiar de la Medgidia și care a revenit acasă tocmai din dorința de a face performanță cu echipa din orașul natal.

În runda următoare, formația din Medgidia va întâlni învingătoarea duelului dintre Hapoel Kfar Saba (Israel) și OD Krim Ljubljana (Slovenia). În prima manșă, israeliencele s-au impus cu 3-0, returul fiind programat miercuri în Slovenia.

„Orice calificare este bonus!”

INTERVIU. Antrenorul Florin Voinea spune că echipa nu are obiectiv în Challenge Cup, dar își propune să meargă cât mai departe la debutul în Europa

CS Medgidia s-a calificat la pas în Challenge Cup! » „Pentru noi este un fel de record, mai ales că suntem la prima participare în Europa”
Florin Voinea, un antrenor fericit FOTO Elis Iordache

- Florin, o calificare care a venit destul de rapid.
- Mă așteptam să ne asigurăm calificarea după primele două seturi, pentru că am văzut miercuri potențialul echipei, ne acomodasem cu sala și eram pregătiți cu ceea ce poate juca adversara. Apoi am făcut mai multe schimbări, fetele și-au intrat mai greu în ritm și am pierdut un set. Cât timp eram calificați, am vrut să odihnim o parte dintre jucătoare și să dau șanse și celor care au jucat mai puțin.

- O performanță spectaculoasă la debutul european.
- Pentru noi este un fel de record, mai ales că suntem la prima participare în Europa și contează foarte mult că avem o echipă alcătuită în exclusivitate din românce. Ne bucurăm că mergem mai departe, iar în faza următoare vom întâlni echipe mult mai competitive.

Nu au un obiectiv

- Ce adversară îți dorești în turul următor?
- Știu că echipa din Israel a câștigat cu 3-0 în primul joc, dar totul este posibil în retur. Așteptăm să vedem care ne va fi adversara din următorul tur. Pentru noi, orice calificare este un bonus, pentru că nu avem un obiectiv stabilit pentru această competiție. Vedem unde ne vom clasa, nu ne gândim la un Final Four, ci vrem să știm nivelul nostru în întrecerile europene. Poate anul viitor ne putem propune și mai mult.

- Sâmbătă jucați în campionat, la Cluj.
- Chiar dacă adversarul este facil, nu ne va fi ușor, pentru că jucăm al patrulea meci într-o săptămână. Trebuie să ne respectăm statutul de favorită și să câștigăm.

Citește mai multe știri din sport:

Horia Tecău s-a retras din circuitul ATP cu o victorie: „Un moment pe care nu ești pregătit niciodată să-l trăiești, chiar dacă te gândești la el”

Thriller la Cluj! U-BT, victorie europeană magnifică: „Mă bucur că am arătat ca o echipă unită și asta ne-a adus victoria”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  19 Noiembrie 2021, 11:30

Felicitari!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează