SPORTURI  »  BASCHET  »  CHAMPIONS LEAGUE

Thriller la Cluj! U-BT, victorie europeană magnifică: „Mă bucur că am arătat ca o echipă unită și asta ne-a adus victoria”

Andrija Stipanovici a fost principalul marcator, cu 29 de puncte pentru U-BT // FOTO sportpictures.eu
Andrija Stipanovici a fost principalul marcator, cu 29 de puncte pentru U-BT // FOTO sportpictures.eu

Articol de - Publicat joi, 18 noiembrie 2021 10:51 / Actualizat joi, 18 noiembrie 2021 11:24

U-BT s-a impus magnific aseară cu 106-101 în fața israelienilor de la Hapoel Holon, după două reprize pe prelungiri și un final plin de emoții în grupa G a Champions League.

La începutul lunii, clujenii pierdeau în deplasare, la Holon, la 10 puncte. Aseară, în BT Arena, suspansul și intensitatea au atins cote neînchipuite. După ce oaspeții au condus în primele două sferturi, uneori destul de clar, gazdele au știut cum să-și facă loc înapoi în meci. Au condus prima dată, 47-46, în minutul 7:45 al părții a treia. 

Suspansul a crescut însă pe final, clujenii forțând prelungirile după ce au întors de la 79-83 prin Stipanovici și reușita de 3 a lui Richard. Tot el a avut sângele rece de a face tabela să arate 94 egal și după prima parte a prelungirilor, tot cu un coș de 3 puncte. 

Mihai Silvășan, după U-BT Cluj-Napoca - Hapoel U-NET Holon: „Unul dintre cele mai grele meciuri din cariera mea”

Finalul a dus pulsul sus, dar U-BT a găsit calmul asigurător cu aruncările libere. Victorie dramatică, 106-101 (17-24, 20-22, 20-15, 16-22, 11-11, 12-7) și în continuare locul 1 în Grupa G, cu trei victorii și o singură înfrângere. 

Unul dintre cele mai grele meciuri din cariera mea. Vreau să felicit echipa pentru caracterul arătat pe teren. Am început slab, nu așa vrem să jucam. Ne-am trezit în sfertul trei și am revenit. Cred că acolo am început sa credem că putem să câștigăm. Am avut și aruncări norocoase, dar asta e baschetul. 

Patrick nu e la primele meciuri în care dă astfel de aruncări. Drumul nostru continua. Ne gândim doar la următorul meci, nu la calificare. Vrem să rămânem concentrați”, a spus Mihai Silvășan, antrenorul clujenilor. 

Următorul meci este pe 7 decembre în deplasare cu turcii de la Darüssafaka. 

Reacții după U-BT Cluj-Napoca - Hapoel U-NET Holon

Am avut șansa să câștigăm. Am greșit în defensivă, deși am avut șansa de a învinge. Ne așteptam să fie atât greu. 

- Fred Bourdillon, jucător Hapoel

A fost un meci complicat. E păcat pentru noi, dar a fost o partidă grea. Am început bine, însă ei nu au renunțat și au revenit. Preferam să fructificăm șansele pe care le-am avut și să învingem. 

- Maurizio Buscaglia, antrenor Hapoel

Ce mai e de spus? Victorie incredibilă, ei au profitat în prima parte de defensiva noastră. În partea a doua am intrat mai agresiv și am revenit pe tabelă. Suntem foarte fericiți, Patrick a reușit niște aruncări incredibile. Povestea noastră continua, suntem un grup unit și sunt fericit că sunt aici. 

E păcat ca suntem singurii fără fani, dacă ar fi fost alături de noi eram cu 30% mai buni. Sper să îi avem cât mai repede alături de noi. Suntem într-o zona sigura, însă mai avem două meciuri grele și vom da totul pentru a învinge. 

- Andrija Stipanovic, jucător U-BT

La pauză am vorbit despre identitatea noastră, i-am lăsat sa înscrie prea ușor în prima parte. În repriza a doua am început agresiv, cu niște capcane și am ajuns aproape de ei și ne-am dat șansa de a câștiga. Mă bucur că am arătat ca o echipă unită și asta ne-a adus victoria. 

- Mihai Silvășan, antrenor U-BT

Citește mai multe știri din sport:

Garbine Muguruza, campioana campioanelor la Guadalajara: „Mi-am demonstrat că încă pot fi «maestra»” » Perechea care a ridicat trofeul la dublu

Flensburg - Dinamo 37-30 » Eșec dureros pentru campioana României în grupele Ligii Campionilor

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
983092752092166
Bela Vass  •  18 Noiembrie 2021, 16:52

Bravo UBT !!! Comentarii ar fi daca articolul era pus in fata, cum merita echipa clujeana dupa asa un succes, dar stim cum e la noi aprecierea pentru provincie ...

remarque
remarque  •  18 Noiembrie 2021, 15:26

Haide U!!!!!! meci incredibil! Desigur, baschetul nu are cum sa existe in fata unor articole ”intersante” despre sportul ”rege”. De fapt noi, amatorii de sport acceptam sa consumam can can in loc de sport. O a doua cauza este faptul ca meciul de aseara nu a avut protagonista principala din Bucuresti. Nu au fost tigri, pelicanii, tigroaicele, lupii, bursucii *** sau alte asemenea minunate echipe care prezinta interes pentru ziaristii GSP.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

722592111175990
Florin Ionescu  •  18 Noiembrie 2021, 15:14

nu sunt comment-uri aici, cea mai mare victorie a baschetului romanesc din ultimii ani ... dar nu gasim comentarii, ca nu e despre barbut. Felicitari celor ce au pus umarul la aceasta istorie.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează