SPORTURI  »  VOLEI  »  GOLDEN LEAGUE

Naționalele României de volei, atât la feminin, cât și la masculin, au promovat în Golden League!

Articol de - Publicat duminica, 30 iunie 2019 20:33

Naționalele României de volei, atât cea feminină, cât și cea masculină, au câștigat Silver League și au promovat în Golden League, alături de cele mai valoroase reprezentative ale lumii.

MASCULIN // România-Grecia 3-0 (25-21, 25-23, 25-21)

Reprezentativa masculină a României a câștigat ieri, la Alexandria, Silver League, după ce a trecut în finală de Grecia cu 3-0. Echipa pregătită de Dănuț Pascu câștigase grupa de calificare cu maximum de puncte, după dublele dispute cu Danemarca, Georgia și Azerbaidjan. În finală, „tricolorii” au trecut de Grecia, tot cu un dublu succes: 3-2 la Pireu și apoi 3-0 la Alexandria.

A fost o victorie clară a românilor, care au condus în permanență și nu le-au dat nicio șansă elenilor. Rareș Bălean a fost MVP-ul partidei, dar evoluții excelente au avut și Laurențiu Lică, Mihai Gheorghiță, Robert Aciobăniței sau liberoul Vlad Kantor.

Gata de Europene

„Tricolorii” merg acum la Campionatul European din această toamnă (12-29 septembrie) cu un alt moral. Au promovat în Golden League, dar au și un atu în fața Greciei. echipă pe care o vor reîntâlni și la Europene, în grupa de la Montpellier. România va juca în meciul de deschidere a Campionatului European, contra Franței, pe 12 septembrie, într-o grupă din care mai fac parte Bulgaria, Portugalia și Italia.

România revine la un Campionat European după 24 de ani de pauză și speră să facă o surpriză frumoasă.

FEMININ // România-Slovenia 3-0 (25-22, 25-14, 25-17)

Echipa fetelor a avut mari emoții în finala din Silver League, cu Slovenia. Învinse în meciul tur, de la Mislinja cu 3-1, "tricolorele" aveau nevoie de un succes cu 3-0 sau 3-1 în returul de la Alexandria, și apoi să câștige și setul de aur. Exact asta s-a și întâmplat. Și-au spulberat adversarele rapid și au câștigat și Golden set cu 15-12.

Adelina Ungureanu cu 21 de puncte, Roxana Iancu 13, Ariana Pîrv 12, Francesca Alupei 12, Diana Balintoni au dus România în Golden League, acolo unde nu am mai fost de multă vreme.

„Tricolorele” pregătite de italianul Luciano Pedullà se gândesc acum la Campionatul European care va avea loc între 23 august-8 septembrie în Slovacia, Turcia, Polonia și Ungaria. Româncele au nimerit în grupa de la Budapesta, acolo unde vor juca în ordine cu Olanda, Ungaria, Estonia, Croația și Azerbaidjan. 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
fibra
fibra  •  01 Iulie 2019, 09:10

Felicitari celor doua echipe! Sa fie un inceput pentru voleiul nostru.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează