SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

Calificare compromisă » România, încă o înfrângere la Campionatul European de volei

România - Finlanda, Campionatul European de volei feminin +23   FOTO
România - Finlanda, Campionatul European de volei feminin

Articol de , - Publicat miercuri, 25 august 2021 00:15 / Actualizat miercuri, 25 august 2021 07:40

România avea nevoie de o victorie în fața Finlandei pentru a mai spera la atingerea optimilor de finală. Nordicele au câștigat cu 3-1, a patra înfrângere consecutivă a „tricolorelor”.

Ultima șansă. Asta însemna meciul cu Finlanda, la Europenele de la Cluj-Napoca. Echipa nordică nu mai avea nicio șansă la a prinde unul dintre primele patru locuri. 

România trebuia să învingă atât Finlanda, cât și Ucraina. O șansă de care s-a agățat. Cu 3.000 de oameni în tribună, cu primarul Emil Boc toboșar-șef, la fel ca în meciurile de FED Cup, de la tenis, „tricolorele” au început disputa cu Finlanda cu mult elan. 

Au fost extrem de montate, au pus forță în fiecare serviciu, în fiecare atac, și acest lucru s-a văzut în primul set: 25-18 pentru România. Eram în grafic, cum se spune. Dar imediat, așa cum s-a întâmplat și cu Turcia, și cu Olanda, după ce am câștigat seturi, a venit declinul. 

Mâinile și picioarele au început să tremure, iar precizia mingilor nu a mai fost aceeași. Evoluții în salturi, cu câte trei-patru puncte pierdute sau câștigate consecutiv. Când s-a tras linie însă, setul era în dreptul Finlandei: 21-25.

Cele mai tari imagini de la meciul România - Finlanda

+19 FOTO

Banca tehnică fără reacție

România mai spera la calificare, dar evoluția fetelor nu era dătătoare de speranțe. Nici italianul Luciano Pedulla nu a avut reacție, a schimbat ridicătorul, extremele, dar a făcut-o târziu. 

Setul 3 era deja contorizat în dreptul echipei finlandeze, 22-25. Măcar să vină o reacție de orgoliu, calificarea e compromisă, dar o victorie la Euro tot ar fi ceva. Nu s-a întâmplat nici acest lucru. 

România a cedat și setul 4, 22-25, și a contabilizat a patra înfrângere consecutivă în grupa de la Cluj-Napoca.

Miercuri, ora 20:30, e meciul cu Ucraina. Ultimul la Euro. România nu mai poate spera la nimic, poate doar la o victorie de palmares.

Acum nu mai avem nicio presiune în privința calificării, sper ca măcar miercuri să ne descurcăm mult mai bine. Am acumulat multă experiență după acest Campionat European. Pot spune că am crescut ca echipă și eu sunt convinsă că, de acum încolo, se va auzi din ce în ce mai mult de România
- Diana Ariton

”Rămânem cu regretul că am jucat acasă, dar nu avem nicio victorie!”

INTERVIU Adriana Matei spune că experiența acumulată la acest European se va cunoaște pe viitor, doar că echipa României nu a jucat cum și-ar fi dorit toată lumea

- Adriana Matei, iar prim set câștigat, dar rezultatul final a fost același, înfrângere!

- Așa e, am început bine, Finlanda nu mai avea nicio șansă de calificare, a jucat fără presiune. Noi știam că trebuie să câștigăm cu 3-0 sau 3-1, iar după cele două seturi pierdute ne-am dat seama că nu mai avem nicio șansă și ne-am tăiat, cum se spune.

- Cu ce rămânem după acest Campionat European?

- Faptul că s-a ținut la noi acasă a fost extraordinar, publicul a fost extraordinar, ne-am simțit special, e un moment unic. Cu aceste momente vom rămâne. Suntem o echipă tânără, aveam nevoie de experiență. Să creștem pe viitor și poate o să avem rezultate mai bune la Europeanul următor.

- Care e cel mai mare regret al tău la acest turneu final?

- Cel mai mare regret e că nu am obținut o victorie în fața acestor minunați suporteri. Seturile câștigate cu Turcia și Olanda sunt cele mai frumoase amintiri, dar mi-aș fi dorit o victorie. Poate vine cu Ucraina, că nu mai avem presiune și nimic de pierdut. 

+19 FOTO

19puncte a reușit Alexia Căruțașu. Au urmat-o, cu câte 13, Rodica Buterez și Adelina Ungureanu

Clasament grupa D

LOCMECIURI JUCATEVictoriiÎNFRÂNGERIGOLAVERAJPUNCTE
1.Turcia55015-115
2.Olanda4319-49
3.Ucraina4226-76
4.Suedia4226-85
5.Finladna5146-134
6.România4003-120

Primele patru echipe se califică în „optimi”

Rezultatele echipei României

  • România-Turcia 1-3
  • România-Suedia 0-3
  • România-Olanda 1-3
  • România-Finlanda 1-3
  • Miercuri, ora 20:30, România-Ucraina

Citește alte știri de actualitate:

Real Madrid a început ofensiva pentru Kylian Mbappe » Ofertă uriașă pentru starul lui PSG

Reacție categorică a lui Adrian Mititelu, după plângerea penală a lui CSU Craiova împotriva echipei sale: „În România mori cu dreptatea în mână. Poate iau și eu 10 ani de închisoare”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
abedi
abedi  •  25 August 2021, 01:12

Romania nu e o echipa tanara, e doar o echipa slaba care alaturi de Azerbaijan e singura fara punct la acest European. O echipa care in conditii normale cel mai probabil nici nu s-ar fi calificat la competitie. Cand ambele ridicatoare ale echipei sunt pe ultimele 2 locuri din 50 de ridicatoare in ceea ce priveste eficienta paselor, la mare distanta de un nivel macar decent, intelegem de unde pornesc haosul si neputinta acestei echipe. Balintoni si in special Marina Cojocaru nu sunt slabe, sunt pur si simplu amatoare. Luciano Pedulla e de asemenea vinovat. Nu a pastrat-o in lot pe ridicatoarea Postea care a jucat la Golden League si care e peste aceasta curiozitate voleibalistica numita Marina Cojocaru. Dar cel mai vinovat este presedintele acestei federatii putrede, un individ obscur pe numele lui Adin Cojocaru, continuatorul groparului voleiului romanesc Gheorghe Visan. Plus aghiotantii lui, doi papagali Bacsis si Duta. Asa federatie, asa antrenor, asa echipa, asa rezultate. Dezastru! Pana si presa interesata de acest sport este sub orice critica. Dl Ursescu scrie despre volei din an in Pasti, in schimb ii avem pe plictisitorul Constantinescu de la Doar volei, acest atarnator al FRV-ului si pe *** Sorin Roman aka Sorinel Rapa de la Volei Romania, care desi nu-i un *** precum Constantinescu, *** voleibalistic. Astia e oamenii, cu astia defilam. Noapte buna! RIP Romanian Volleyb

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează