SPORTURI  »  VOLEI  »  CAMPIONATUL EUROPEAN

CRONICĂ România, victorie uriașă în fața Bosniei, la Campionatul European de volei feminin! Dramatism la cote înalte + cum arată situația din grupă

Naționala de volei feminin a României a învins reprezentativa Bosniei-Herțegovina după un meci dramatic de cinci seturi
Naționala de volei feminin a României a învins reprezentativa Bosniei-Herțegovina după un meci dramatic de cinci seturi

Articol de - Publicat luni, 21 august 2023 21:26 / Actualizat luni, 21 august 2023 22:13

Naționala de volei feminin a României a învins reprezentativa Bosniei-Herțegovina după un meci dramatic de cinci seturi (12-25, 26-24, 25-21, 21-25, 15-11). E al doilea succes al „tricolorelor” la Campionatul European de volei feminin, extrem de important în economia grupei. 

România a fost curajoasă și determinată la Torino. În al patrulea meci de la Campionatul European, „tricolorele” au început rău partida cu Bosnia-Herțegovina. Antrenate de Stevan Ljubicic, tehnicianul celor de la Alba Blaj, adversarele s-au desprins rapid și la 4-1, simțind deruta din jocul româncelor, spaniolul Guillermo Naranjo a cerut time-out. La fel a făcut și la 11-6, dar nu a putut rezolva prea multe

Bosniacele au lovit din toate pozițiile cu Iman Isanovic reușind șapte puncte. Româncele nu au reușit niciun blocaj, iar adversarele nu s-au uitat prea mult înapoi și și-au adjudecat primul set cu 25-12.

Partea a doua a fost mult mai echilibrată, cu România găsind din ce în ce mai des soluții să strecoare mingea printre jucătoarele din Bosnia, să le îndepărteze un pic de fileu. Chiar dacă la început, bosniacele au fost în față, româncele au găsit ritmul și punctele. Adelina Ungureanu a punctat de nouă ori, iar Elizabet Inneh a secondat-o, în timp ce Daiana Roman a reușit acțiuni terminate cu punct în momentele cele mai dificile.

 S-a intrat în prelungiri după ce Edina Begic a anulat o minge de set pentru România, însă româncele nu au disperat și au reușit să se impună cu 26-24 după un serviciu cu efect al Iarinei Axinte. 

România, victorie uriașă în fața Bosniei, la Campionatul European de volei feminin

„Am reușit să ne îmbunătățim jocul după ce fetele au intrat un pic stresate de toată situația în care suntem”, a spus Guillermo Naranjo.

Bosnia a început din nou bine setul al treilea, dar a pierdut din viteză pe parcus, asta și datorită unor „tricolore” inspirate și determinate. La 18-16 pentru „tricolore”, Ljubicic a cerut time-out și în timp ce pe fundal cânta Voltaj, sârbul le muștruluia serios pe elevele sale, chiar țipând în unele momente.

N-a funcționat prea bine pentru că româncele au făcut un final de set extrem de bun, cu blocaje și atacuri precise, încheind partea a treia cu 25-21 după un punct realizat de Rodica Buterez.

Specialistă în seturi decisive după ce s-a impus în fața Elveției și Croației, Bosnia a pornit bine, dar România era decisă să șteargă amintirea dureroasă a înfrângerii dureroase cu Elveția, 2-3. A condus cu 6-4, dar s-a văzut egalată la 6, apoi condusă cu 7-6.

Pe margine, jucătoarele de rezervă spuneau rugăciuni. Voleibalistele din România au făcut câteva greșeli și au lăsat Bosnia să se ducă la 9-7, apoi la 10-8, și 11-9. Adelina Ungureanu a adus egalarea, 11-11. Moment în care Ljubicic a cerut time-out pentru câteva indicații tactice, de data aceasta date o pe voce normală

Blocajul a adus România în avantaj 12-11. Și de acolo nimeni nu le-a mai putut opri, a fost 15-11. Lacrimi și bucurie pentru românce pe muzica celor de la Voltaj. România se califică în optimi de finală după ce o făcuse și la ediția din 2019.

Clasamentul actualizat în grupa României

România, victorie uriașă în fața Bosniei, la Campionatul European de volei feminin! Dramatism la cote înalte + cum arată situația din grupă
  • *primele patru clasate merg în optimi
  • ** primul criteriu este cel al numărului de victorii, al doilea fiind al punctelor
  • *** un meci câștigat cu 3-0 sau 3-1 valorează 3 puncte, în timp ce unul cu 3-2 este 2 puncte, 1 punct revenind învinsei

Programul României

  • 15 august (Verona)  Italia-România 3-0
  • 17 august (Monza) România-Croația 3-1
  • 19 august (Monza) România-Elveția 2-3
  • 21 august Bosnia-Herțegovina-România 2-3
  • 22 august (Torino), ora 19:00 România-Bulgaria
  • Turneul nu este transmis în România de nicio televiziune

LOTUL ROMÂNIEI LA EURO 2023

  • Libero: Diana Vereș (CSO Voluntari); Mihaela Albu (Rapid București)
  • CentriDiana Ariton (Corona Brașov), Raisa Ioan (Volei Alba Blaj), Daiana Roman (Rapid București), Dalia Vîrlan (Dinamo București)
  • ExtremeRodica Buterez (SC Potsdam), Adriana Matei (CSO Voluntari), Sorina Miclăuș (FC Argeș Pitești), Adelina Ungureanu (Pallavolo Pinerolo)
  • Ridicătoare: Marisa Radu (Rapid București), Iarina Axinte (Volei Alba Blaj)
  • Opuși: Elizabet Inneh (Chemik Police), Iuna Zadorojnai (CSM București)
  • Staff: Guillermo Naranjo Hernandez (antrenor principal), Radu Began (antrenor secund), Sotiris Gkotsis (antrenor secund), Ioannis Paraschidis (preparator fizic). Alexandru Răducanu (kinetoterapeut), Vlad Păușescu (statistician)

Celelalte meciuri de jucat în Grupa B:

  • 21 august: Croația-Elveția
  • 22 august: Italia-Bosnia-Herțegovina
  • 23 august: Elveția-Bulgaria, Italia-Croația

Citește și alte știri din sportul românesc:

În timp ce Simona Halep e în vacanță în Capri, WTA a confirmat o cădere abisală în clasament! Și veștile proaste nu se vor opri aici

Alina Rotaru-Kottmann, extraordinară! Bronz la Mondiale! » Prima medalie după 14 ani pentru România

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (10)
ritikpande21
ritikpande21  •  22 August 2023, 09:22

I recently stumbled upon this awesome basketball blog and I'm so glad I did! It's full of great entertainment and information about the sport. I love the way it covers all the latest news and provides insights into the game from an expert's perspective. I've also had a great experience with online betting id, which makes it easy and safe to bet on the games. Highly recommend this blog for any basketball fan! https://www.bestadsontv.com/profile/440686/Ayanshi-Arora

paolo13
paolo13  •  22 August 2023, 05:55

Bravo, ba, fetelor!

Tudor15
Tudor15  •  22 August 2023, 01:29

Bravo fetelor ????????

Vezi toate comentariile (10)
Comentează