SPORTURI  »  TENIS  »  HALEP, SUSPENDATĂ

În timp ce Simona Halep e în vacanță în Capri, WTA a confirmat o cădere abisală în clasament! Și veștile proaste nu se vor opri aici

Simona Halep (31 de ani) a coborât până pe locul 1140 în clasamentul WTA. Totul i se trage de la suspendarea primită în cazul de dopaj. +12   FOTO
Simona Halep (31 de ani) a coborât până pe locul 1140 în clasamentul WTA. Totul i se trage de la suspendarea primită în cazul de dopaj.

Articol de - Publicat luni, 21 august 2023 10:46 / Actualizat luni, 21 august 2023 11:01

Simona Halep (31 de ani) a coborât până pe locul 1140 în clasamentul WTA. Totul i se trage de la suspendarea primită în cazul de dopaj.

În curând se va împlini un an de la ultimul meci disputat de Simona Halep în circuitul WTA. Pe 29 august 2022, costănțeanca era eliminată în primul tur de la US Open 2022. 

Depistată pozitiv cu roxadustat, dubla campioană de Grand Slam încă așteaptă verdictul din partea organizației independente Sports Resolutions. Înfățișarea a avut loc la finalul lunii iunie.

Din cauza suspendării, Simona Halep a ieșit din top 1000 WTA

Între timp, Halep continuă să se prăbușească în ierarhia WTA. În cel mai recent update, făcut luni, 21 august, Simona ocupă locul 1140.

Veștile proaste nu se vor opri aici. La finalul US Open 2023, dubla campioană de Grand Slam va dispărea complet din clasament. Va rămâne fără niciun punct!

Indiferent de verdictul pe care îl va primi din partea Sports Resolutions, constănțeanca va trebui să o ia de la zero. Va putea participa în competițiile WTA doar prin intermediul unor invitații primite din partea organizatorilor. 

Simona se află zilele acestea în Italia, în vacanță. Pe contul de instagram a postat imagini din Capri.

Simona Halep, de la capăt în carieră

În urmă cu câteva zile, surse din anturajul Simonei anticipau pentru GSP că scoaterea din clasament ar fi o răzbunare: "Pare că vor să o umilească intenționat, e pur și simplu o bătaie de joc pentru un fost lider mondial!”. 

Problema este că a stat prea mult timp pe margine cu toate aceste amânări și probabil că-și va pierde toate punctele. A ratat patru Grand Slam-uri și toate punctele doar pentru că ei nu și-au făcut treaba în mod corespunzător. 

Deci, în momentul în care va putea juca din nou o va face începând de la zero, ceea ce este extrem de incorect, iar asta, repet, doar pentru că ei nu și-au făcut treaba corespunzător.

- Patrick Mouratoglou, în mai 2023

De ce Simona Halep ar avea șanse infime să fie declarată nevinovată

Într-un interviu acordat Gazetei, George Cosac a explicat de ce judecătorii nu o vor declara nevinovată pe Simona Halep.

„Din punctul meu de vedere, îi vor da minimum un an Simonei ca ei să-și acopere această perioadă în care ea nu a jucat. Dacă vor spune că este nevinovată, cu siguranță vor trebui să răspundă ei pentru prejudiciile enorme de imagine și tot ce s-a întâmplat vizavi de ea”, a spus George Cosac pentru GSP.ro.

Cazul Simonei Halep pe scurt:

FOTO. Situația Simonei Halep, sursa celor mai tari memeuri de pe internet » Fanii tenisului fac haz de necaz

+8 FOTO

Citește și alte știri din tenis: 

Nemuritor! Novak Djokovic a câștigat o finala EPICĂ împotriva lui Alcaraz » Aproape 4 ore de thriller la Cincinnati
ATP Cincinnati
Nemuritor! Novak Djokovic a câștigat o finala EPICĂ împotriva lui Alcaraz » Aproape 4 ore de thriller la Cincinnati
Anca Todoni, al doilea titlu la rând! » Salt de 85 de locuri în ierarhia WTA
TURNEU
Anca Todoni, al doilea titlu la rând! » Salt de 85 de locuri în ierarhia WTA

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (11)
Freyya
Freyya  •  22 August 2023, 16:33

imi inchipui ce se "distreaza" prin vacante platite din bani facuti in conditii deocamdata obscure. dar cum "totul e Patrick" - inca nu pricep de ce se isterizeaza atat romanii pentru o maki care s-a dezis de toti "compatriotii" de pe statul de plata

Freyya
Freyya  •  22 August 2023, 16:31
Postat de lapusneanul pe 22 August 2023, 13:10

prostea, te bate logica...dacă cei de la itia erau siguri ca s-a dopat, nu așteptau aproape un an sa dea verdictul..

ca s-a dopat e DOVEDIT, bai desteptea (nu zic eu, ci probele A si B). e pe cale sa se demonstreze ca a facut-o pe termen lung - si atunci o sa va usture la ficati

lapusneanul
lapusneanul  •  22 August 2023, 13:10

prostea, te bate logica...dacă cei de la itia erau siguri ca s-a dopat, nu așteptau aproape un an sa dea verdictul..

Vezi toate comentariile (11)
Comentează