SPORTURI  »  VOLEI  »  RĂZBOI ÎN UCRAINA

Lumea sportului continuă sancțiunile pentru Rusia » I s-a retras organizarea Campionatului Mondial

Foto: Imago
Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat marti, 01 martie 2022 11:40 / Actualizat marti, 01 martie 2022 11:45

Federația Internațională de Volei (FIVB) a anunțat oficial în această dimineață că Rusia nu va mai găzdui Campionatului Mondial de Volei Masculin din acest an, care urmează să aibă loc în perioada 26 august – 11 septembrie.

„Consiliul de Administrație al FIVB a ajuns la concluzia că ar fi imposibil să se pregătească și să se organizeze Campionatul Mondial din Rusia din cauza războiului din Ucraina”, se arată într-un comunicat al forului, citat de L`Equipe.

Replica rusoaicei Anastasia Potapova, după ce Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva ei
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Replica rusoaicei Anastasia Potapova, după ce Elina Svitolina a refuzat să joace împotriva ei

Rusia a pierdut organizarea Campionatului Mondial de Volei Masculin

„Prin urmare, FIVB a decis să retragă organizarea Campionatului Mondial FIVB de volei masculin din Rusia. Federația Rusă de Volei și Comitetul de Organizare al  Campionatului Mondial de Volei Masculin 2022 au fost informate în consecință. 

FIVB va căuta o țară sau mai multe țări gazdă ca alternative, pentru a se asigura că familia mondială a voleiului, inclusiv federațiile naționale, sportivii, oficialii și fanii, toți să se simtă în siguranță și mândri să participe la o sărbătoare sportivă veselă și pașnică” a mai transmis FIVB.

FIVB, nicio decizie vizavi de posibila participare a echipei Rusiei

FIVB a cedat presiunii internaționale, după ce campioana mondială Polonia și apoi campioana olimpică Franța au avertizat că nu vor călători în Rusia. În plus Comitetul Olimpic Internațional (CIO) a recomandat relocarea sau anularea tuturor evenimentelor programate în Rusia sau Belarus.

Forul internațional nu a comentat însă vizavi de o eventuală participare a echipei Rusiei, vicecampioana olimpică, la Cupa Mondială.

Citește și alte știri despre războiul din Ucraina:

Noi sancțiuni sportive pentru Rusia » Exclusă și din grupa României pentru Mondial!

Mesajul „Opriți războiul” a fost înlocuit » Ce apare acum pe grafica televiziunii la meciurile din La Liga

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează