VOLEI  ·  #VAFIBINE

#vafibine VIDEO Alexandra Botezat, voleibalista adoptată de Italia: „Dacă faceți ce trebuie, situația nu va fi la fel de gravă ca aici”

Articol de — Duminica, 15 Martie, 12:43

Alexandra Botezat (21 de ani), voleibalista echipei italiene Imoco Conegliano, s-a alăturat campaniei GSP #vafibine.

 • În contextul panicii generate de coronavirus, Gazeta Sporturilor a decis să lanseze, cu ajutorul vedetelor din sport, o campanie de conștientizare și responsabilizare a românilor. Sportul, obișnuit și cu înfrângeri, și cu mari victorii, a transmis dintotdeauna sentimentul că, până la urmă, #vafibine.

Tânăra voleibalistă e plecată în Italia de la vârsta de 5 ani, ea primind între timp cetățenia italiană. Ea a vorbit și despre situația tulburătoare cu care se confruntă Italia în aceste zile din cauza pandemiei de coronavirus. Acum, suferă la unison alături de ceilalți italieni aflați la grea încercare. 

„Vreau să vă explic scurt care e situația aici. Suntem într-un moment foarte grav, toată țara se află în zonă roșie. Asta înseamnă că se poate ieși din casă doar în condiții de necesitate, pentru a face piața sau în alte situații grave. 

Străzile sunt pustii, lumea stă acasă. La supermarket se folosesc mănuși și măști. Guvernul ne-a recomandat să stăm acasă cât mai mult și să fim foarte atenți la spălarea mâinilor. 

Cred că, dacă veți asculta regulile împotriva virsului, vă veți ajuta unii pe alții, iar situația nu va deveni la fel de gravă ca aici. Sper că nu v-am speriat, dar e important să trecem împreună peste această situație”, a declarat italianca.

Sportul mondial, afectat de coronavirus

 1. EURO 2020 ar putea fi amânat cu un an din cauza pandemiei de coronavirus. Cum afectează coronavirus disputarea turneului final găzduit de București, aici 
   
 2. Champions League și Europa League au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus
   
 3. Mai mulți fotbaliști din Serie A au fost depistați pozitiv cu COVID-19. Cea mai afectată echipă este Sampdoria, cu 5 jucători. Au fost confirmate cazuri și în Anglia, Franța și Germania.
   
 4. Indian Wells 2020, primul turneu din categoria Premier Mandatory din acest an, a fost anulat din cauza coronavirusului. Ambele circuite, WTA și ATP, au luat pauză până în aprilie
   
 5. Marius Marin (21 de ani) trăiește și joacă în Italia, la Pisa. Mijlocașul povestește scenele din „Cizmă”, unde totul pare a fi desprins dintr-un film horror, cu oameni blocați în casă de teama îmbolnăvirii cu COVID-19: „Parcă suntem în Call of Duty. La supermarket intrăm câte 5 persoane” 
   
 6. Peste Oceanul Atlantic, NBA a fost suspendată după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus! 
   
 7. Marele Premiu al Australiei, prima cursă a anului din „Marele Circ”, a fost anulată după ce un membru al echipei McLaren a fost depistat pozitiv cu coronavirus.

Vezi și: Singurele ţări din lume fără coronavirus. 21 de state au declarat că nu au niciun om infectat cu Covid-19

Libertatea

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează

Agenda

Oră Competiție / Post TV
08:30 Tenis, Reluare

Turnee de Mare Șlem

Eurosport
17:30 Emisiune TV

Fotbal Club

Digi 1
19:30 Emisiune TV

Digi Sport Special

Digi 1
20:00 Biatlon, Reluare

Etape de Cupa Mondială

Eurosport
21:00 Fotbal, Premieră

La Liga World

Digi 3
Program TV complet

Liga 1