SPORTURI  »  VOLEI  »  VOLEI ALBA BLAJ - BUSTO ARSIZIO 0-3

Volei Alba Blaj - Busto Arsizio 0-3 // VIDEO+FOTO Fără istoric! Ardelencele au pierdut categoric, la Sibiu, primul meci al finalei CEV Cup

Volei Alba Blaj - Busto Arsizio  // foto: Raed Krishan +25   FOTO
Volei Alba Blaj - Busto Arsizio // foto: Raed Krishan

Articol de , - Publicat marti, 19 martie 2019 20:17

Volei Alba Blaj a pierdut fără drept de apel meciul tur din finala CEV Cup contra italiencelor de la Busto Arsizio, în Sala Transilvania. Echipa italiană a jucat extraordinar și s-a impus fără probleme în trei seturi, 25-19, 25-16 și 25-14.

  • Returul va avea loc peste o săptămână, în Italia, în sistemul 3 din 5 seturi. 
  •  În cazul în care vom câștiga returul cu 3-o sau 3-1 la seturi, atunci se va mai juca un set decisiv, așa-numitul „set de aur”. Dacă învingem la numai un set diferență, italiencele vor cuceri trofeul. 

Campioana României nu a avut nicio replică în fața italiencelor de la Busto Arsizio. Ardelencele au părut copleșite de miză, de atmosferă în fața unei echipe exuberante, care a predat voleiul italian.

Volei Alba Blaj a pierdut în minimum de seturi prima manșă a finalei CEV Cup, contra italiencelor de la Yamamay Busto Arsizio. Într-o atmosferă sud-americană, cu 2.500 de fani exuberanți în tribunele Sălii Transilvania, din Sibiu, ardelencele au jucat extrem de timorate și de crispate. Au uitat că anul trecut jucaseră finala Ligii Campionilor și că erau, pe hârtie, echipa cu mai multă experiență.

Busto Arsizio, un club de tradiție în Italia, care are în vitrină două trofee CEV Cup, o altă finală pierdută, dar și un trofeu al Ligii Campionilor ratat în ultimul act, mizează acum pe jucătoare foarte tinere, media de vârstă fiind de doar 22,6 ani.

Echipa pregătită de selecționerul naționalei de junioare a Italiei, Marco Mencarelli, se axează totuși pe experiența unor Alessia Gennari, Floortje Meijiers sau Giulia Leonardi, care aseară au jucat monstruos de bine, alături de tinerele Britt Herbots, Alessia Orro sau Sara Bonifacio.

Nimic de făcut

Busto a început meciul într-un ritm incredibil, sufocant pentru echipa gazdă. Ioana Baciu, Ana Lazarevici, Nadja Ninkovici au încercat în zadar să pună baloanele în terenul advers.

S-au lovit de fiecare dată de "zidul" construit temeinic de oaspete. La 13-2, Darko Zakoci ceruse deja cele două time-out-uri la care avea dreptul. Sârbul a încercat să modifice din mers, a făcut schimbări, jocul s-a mai îmbunătățit, dar nu într-atât de mult încât să le pună probleme italiencelor. Busto și-a trecut în cont primul set, 25-19.

Ardelencele au dat semne bune în setul doi, când au condus pentru prima dată în meci, 4-2 și 5-4. Au fost doar câteva picături de speranță care s-au stins însă imediat.

Italiencele au jucat și mai bine decât în primul set, chiar dacă pe teren, la Blaj, au intrat și Cirovici, Delors, Aleksici, Karakașeva, Jidkova. Busto s-a bazat tot pe perfecțiunea ridicătoarei Orro, pe blocajele lui Berti și Bonifacio, pe "bombele" lui Herbots și Meijiners. Și au încheiat rapid al doilea set la 25-16.

Diferență de atitudine

Setul trei a fost și mai slab pentru echipa gazdă, care nu a putut face nimic. Jocul celor de la Busto a rămas la același nivel imposibil de atins de Blaj. Liberoul Leonardi a dat cu capul de panourile publicitare ce împrejmuiau terenul, încercând să salveze o minge, chiar dacă echipa sa avea multe puncte avans pe tabelă.

Prestația din teren a arătat și diferența de atitudine din teren între cele două echipe, Blajul resemnându-se parcă după un prim set pierdut clar, nemaiîncercând să se salveze nici măcar la nivel de imagine. Setul 3 a fost și cel mai scurt, 25-14.

Returul se joacă pe 26 martie, la Busto Arsizio, dar e greu de crezut că se mai poate face ceva în patria voleiului.

8 punctea reușit Sonja Newcombe, principala realizatoare de la Volei Alba Blaj. A fost urmată de Lazarevici cu 7

10 așiau servit voleibalistele de la Busto Arsizio, Blajul având doar unul la statistici

 
Fără istoric :( :( Volei Alba Blaj a pierdut categoric primul meci cu Busto Arsizio din finala CEV Cup

Fără istoric :( :( Volei Alba Blaj a pierdut categoric primul meci cu Busto Arsizio din finala CEV Cup --->>> https://bit.ly/2Wcn7ci

Publicată de Gazeta Sporturilor pe Marţi, 19 martie 2019

 

volei alba blaj busto arsizio 7 +26 FOTO

 

Vezi și: Alexandra Botezat, voleibalista română adoptată de Italia: „Sincer, nu știu imnul României, dar n-am avut de ales”

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (4)
thiem
thiem  •  19 Martie 2019, 19:54
Postat de fcsbist.de.mic pe 19 Martie 2019, 19:45

Le-o facut pilaf. Ca in bancul ala: dupa ce ca au luat 4 la volei le mai ardea si de cantat...

Dubla nu e jucata, dar in conditiile in care un 3-2 in deplasare nu te mai ajuta, va fi foarte greu. Sunt obligate sa castige 3-0 sau 3-1, ca sa joace setul de aur! Gennari, numarul 6 de la italience, a fost ucigatoare. Zici ca era un metronom. Nu inteleg cum nu poti bloca o jucatoare pe flanc, ce tactica are nervosul antrenor sarb. Iar olandeza Meijners a facut ce a vrut si ea. Ba din toate pozitiile. Foarte rau, stiti de ce? CSM Bucuresti a pierdut la Alba Blaj titlul si are doua olandeze care inca joaca in nationala si una este cea mai buna a nationalei, capitanul. Parerea mea este ca o tactica falimentara a antrenorului le-a adus aici. Pe centru ai blocaj extraordinar. Este clar ca olandeza este cea mai periculoasa jucatoare a echipei, dar incapabilul de antrenor sarb nu a fost in stare sa blocheze nici in centru cu 2-3 jucatoare masive si super la blocaj, si nici macar pe flanc la Gennari. Gennari totusi a prins o zi de exceptie, nu cred ca va mai trage atat la linie ca astazi. Dar blocajele au fost inexistente. Si este pacat din nou, diferenta dintre cele doua echipe nu este majora. CSM Bucuresti de exemplu aveau sanse mari astazi, acasa, impotriva lor. Cu olandezele si japonezele mai ales, ca sa nu mai zic ca si cresc jucatoare tinere altfel poate tineau mai aproape in Liga. Dar au vazut ca nu au sansele la primele 2 locuri (Turcia si Rusia).

fcsbist.de.mic
fcsbist.de.mic  •  19 Martie 2019, 19:45

Le-o facut pilaf. Ca in bancul ala: dupa ce ca au luat 4 la volei le mai ardea si de cantat...

thiem
thiem  •  19 Martie 2019, 19:42

Păcat, iar ați clacat psihic! Măcar sunt 2 românce titulare și ambele sunt bune. Dar sa aduca antrenorul un psiholog, cu nemtoaicele și italiencele chiar nu erați inferioare.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează