SPORTURI  »  VOLEI  »  NATURALIZARE

Lovitură teribilă pentru România! A pierdut cea mai bună voleibalistă din țară » Va evolua pentru altă națională

Alexia Căruțașu
Foto: Imago
Alexia Căruțașu Foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 31 martie 2022 20:31 / Actualizat joi, 31 martie 2022 21:19

Naționala României de volei feminin primește o lovitură dură. Alexia Căruţaşu (18 ani), considerată cea mai bună jucătoare din țară va evolua pentru Turcia.

Legitimată la Galatasaray, Alexia, voleibalista de senzație a fost convinsă de turci să aleagă naționala „Semilunei” în detrimentul României. Informația a fost dezvăluită de preşedintele Federaţiei Române de Volei, Adin Cojocaru.

„Noi am încercat să o determinăm să nu facă acest pas. Ultima încercare a noastră a fost în urmă cu două săptămâni. Atunci eu m-am deplasat la Istanbul pentru a purta un dialog cu ea, dar nu a venit la întâlnire. 

Da, noi am fost anunţaţi că ea va juca pentru naţionala Turciei, dar, în conformitate cu regulamentul federaţiei internaţionale, va putea juca doar peste doi ani”, a declarat Cojocaru, potrivit orangesport.ro.

Nici noul selecționer nu a putut să o convingă

Guillermo Naranjo Hernandez (44 de ani), noul antrenor al echipei naţionale de volei feminin a României din februarie, anunța la prezentare că va face tot posibilul pentru a o convinge pe Alexia aleagă România.

„O să fac tot ce ţine de mine ca ea să se simtă confortabil şi să se convingă că avem un program nou, o nouă viziune, în care vrem ca jucătoarele să simtă că sunt importante, pentru că altfel şi federaţia ar avea de suferit. 

Vrem ca ea şi nu numai ea, ci toate jucătoarele, să înţeleagă că sunt importante, că opinia lor este importantă, sănătatea şi viitorul lor sunt importante şi că noi suntem aici pentru a ne asigura că evoluţia lor creşte”, spunea Hernandez în urmă cu o lună.

Alexia Căruţaşu, voleibalista anului 2021 în România

Născută în 2003, jucătoarea care a debutat la CSM Bucureşti în 2019 a fost desemnată voleibalista anului 2021, după ce tot ea a primit distincția și în 2020. 

Cel mai important trofeu cucerit de aceasta este Challenge Cup în 2021, cu Yeşilyurt Istanbul, după finala cu Volei Alba Blaj.

Citește alte știri de actualitate:

Voleibalistul Vlad Negrean, căpitanul lui U Cluj: „Viitorul? Generația cu telefonul în mână. Ți-e și frică să-i lași singuri pe stradă!”
INTERVIU
Voleibalistul Vlad Negrean, căpitanul lui U Cluj: „Viitorul? Generația cu telefonul în mână. Ți-e și frică să-i lași singuri pe stradă!”
Lumea sportului continuă sancțiunile pentru Rusia » I s-a retras organizarea Campionatului Mondial
RĂZBOI ÎN UCRAINA
Lumea sportului continuă sancțiunile pentru Rusia » I s-a retras organizarea Campionatului Mondial

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (12)
adrianna..
adrianna..  •  02 Aprilie 2022, 06:05

Mare pierdere pentru patrimoniul național. Ii facem și funeralii d-alea cu tunuri, ca la șmecheri? Chiar n-ați găsit și voi un titlu mai de bun simt? Ori asta vi se cere, senzationalul, click-bait-ul...

raul1985
raul1985  •  01 Aprilie 2022, 08:39

Din volei nu se castiga asa multi bani. A ales foarte bine nationala Turciei. Acolo are sansa sa castige prime de performanta pt calificari la turnee finale. La noi primele ar fi constat in conserve si pliculete de zahar. Desi are 18 ani a gandit foarte bine pt viitorul ei.

donqhote
donqhote  •  01 Aprilie 2022, 07:26

ce o sa ne facem?

Vezi toate comentariile (12)
Comentează