INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ELVEŢIA

FC Sion şi-a retras memoriul de la TAS » Liga elveţiană a cedat şi a i-a înregistrat pe jucători

Geoffroy Serey Die la finalul dublei cu Celtic, cind Sion a obtinut calificarea in Europa League
Geoffroy Serey Die la finalul dublei cu Celtic, cind Sion a obtinut calificarea in Europa League

Articol de GSP - Publicat luni, 03 octombrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 03 octombrie 2011 17:55

După cîteva săptămîni de scandaluri, Liga elveţiană a acceptat să-i înregistreze pe cei şase jucători transferaţi de FC Sion în această vară, deşi clubul elveţian avea interdicţie de la UEFA să facă mutări pe piaţa transferurilor. După cîteva procese cîştigate în civil de clubul la care evoluează şi românul George Ogăraru, SFL a cedat.

Totuşi, scandalul continuă pentru că FC Sion şi-a menţinut plîngerea depusă împotriva forului european, după ce formaţia a fost scoasă din Europa League pentru că i-ar fi folosit pe cei şase jucători în dubla cu Celtic Glasgow.

"FC Sion şi-a retras apelul de la TAS, având în vedere că a obţinut confirmarea că poate să folosească noile achiziţii", se arată într-un comunicat al clubului elveţian.

UEFA consideră însă că FC Sion nu a respectat o interdicţie în ceea ce priveşte achiziţionarea de jucători, ceea ce a dus la excluderea echipei din Liga Europa, competiţie organizată de UEFA. Forul european a hotărât ca în locul FC Sion să participe în Liga Europa formaţia Celtic Glasgow. Faza grupelor Ligii Europa a început la 15 septembrie, cu Celtic, Rennes, Atletico Madrid şi Udinese în grupa I.

FC Sion a deschis mai multe proceduri în justiţie. Tribunalul din Vaud va lua o decizie, în această săptămână, în procesul clubului elveţian cu UEFA.

Dacă procedurile în justiţia civilă elveţiană vor continua, preşedintele UEFA Michel Platini şi secretarul general al forului Gianni Infantino vor trebui să se prezinte personal la audieri.

mediafax

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
drack009
drack009  •  04 Octombrie 2011, 10:17

De ce atentie Craiova? Aia si-au retras actiunea pentru ca au obtinut ce isi doreau, altfel nu-si retrageau plangerea...

viorescu
viorescu  •  04 Octombrie 2011, 07:50

"UEFA buna de plata, atentie FRF!" Parca suna mai bine titlul asa!

tandd
tandd  •  04 Octombrie 2011, 00:53
Postat de alegzander19 pe 03 Octombrie 2011, 18:16

Tocmai faptul ca UEFA nu au luat absolut nici o masura impotriva FC SION pt ca a inceput mai multe procese in civil atat impotriva Ligii Elvetiene cat si UEFA este o dovada clara faptului ca dezafilierea UNIVERSITATII a fost un abuz de putere din partea FRF/LPF. Instantele sportive nu pot fi superioare instantelor de judecata ale unei tari . Cei de la FRF nici macar nu au accepta faptul ca un club s-a adresat instantelor, ii doare in cot de ce sentinta vor da acestea. Este inadmisibil sa refuzi dreptul la justitie, mai ales ca Univ Craiova este mai intai o societate comerciala, si abia dupa un club sportiv. Descalifacrea din EL este din cauza incalcarii regulamentului conform UEFA.

uefa e organizatoarea competitiei si are dreptul sa,,invite,,,pe cine vrea,daca n-o invita pe sion crezi ca se intampla ceva?Nu o executa pe sion in sine,executa federatia in primul rand

Vezi toate comentariile (10)
Comentează