GSP SPECIAL  »  MEDIA  »  DEZVĂLUIRI

Fost membru în CA al TVR, Cristian Niţulescu apreciază că acordul cu Dolce are conotaţii penale: ”Cel mai jegos contract din istoria TVR!”

Articol de - Publicat sambata, 16 iunie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 15 iunie 2012 21:31

Niţulescu e convins că în spatele refuzului constant de a fi prezentat contractul în plenul CA au stat interese ascunse: ”Prost management, prostie sau imbecilitate”


- Domnule Niţulescu, în scrisoarea deschisă pe care Vlad Enăchescu, şeful de la DolceSport, a prezentat-o ieri presei susţine că TVR a validat, prin Consiliul de Administraţie, contractul de sublicenţiere pentru Euro 2012.
- Nimeni n-a prezentat niciodată acest contract în Consiliu! Nimeni, niciodată! Preşedintele Lăzescu a anunţat doar sumele cu care s-au cumpărat competiţiile şi sumele pentru sublicenţiere. Documentul propriu-zis nu l-am văzut vreodată, deşi l-am cerut! Dar ni s-a servit celebra replică "Nu avem toner, data viitoare!". Şi data viitoare n-a mai existat!

"Dai meciuri de 3,6 milioane, primeşti 3 milioane. Unde e cîştigul?"
- E posibil însă ca acest contract să fi primit undă verde doar de la Comitetul Director?
- Nici vorbă! Comitetul Director e o structură mai restrînsă, aflată însă sub Consiliul de Administraţie. Pentru mine e de neînţeles următorul lucru: construieşti o şedinţă întreagă în jurul nevoii de bani, a crizei financiare din TVR, dar nu vii să explici concret, punctual, ce livrezi într-o sublicenţiere!

- Discutăm, după părerea dumneavoastră, de un contract cu iz penal?
- Cred că e penal! Şi, oricum, moral, nu poate sta în picioare. Aş spune chiar că e cel mai jegos contract din istoria televiziunii publice! TVR a dat 300.000 de euro pe fiecare meci de la turneul final, a cedat 12 partide la Dolce, adică echivalentul a 3,6 milioane de euro, şi a încasat doar 3 milioane de euro. Unde e cîştigul? Ca să nu mai pun la socoteală că în alea trei milioane intră şi 100 de ore de la Olimpiadă, plus alte competiţii sublicenţiate!

"Lăzescu a încercat să fenteze Consiliul TVR"
- Cît de mare e în această ecuaţie culpa lui Cosmin Cernat, şeful de la Sport?
- Nu-l acuz pe Cernat, nici pe Lăzescu. Dar cînd pui în discuţie evenimente de o asemenea importanţă şi te joci pe două milioane de euro, nu ştiu dacă e prost management, prostie sau imbecilitate. Cert e că Lăzescu a încercat să mintă, să fenteze Consiliul de Administraţie. De ce? Şi asta e o discuţie!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
laurentiu972
laurentiu972  •  18 Iunie 2012, 10:00

hai odata! pititzi 2-3 insi din astia, ca ca vedem ca doriti sa schimbati ceva... altfel e apa de ploaie sau praf in ochi la prosti.... Cernat inca mai e angajat la TVR?!?

biid
biid  •  16 Iunie 2012, 11:57
Postat de varza00 pe 16 Iunie 2012, 03:02

Auzi ma pleazna da de ce numai acuma iesi si strigi "conotatii penale". Ai aflat doar ieri, neam de sluga, om de 2 parale. Atata scarba am in mine pentru acesti oameni de 2 lei, atat fostul membru cat si ziaristul care publica articolul incat nu ma pot abtine sa nu ii jignesc. Niste carpe!

Ai dreptate.Toti sant viteji si corecti dupa ce primesc ,,a treia cizma",cum se spune.

varza00
varza00  •  16 Iunie 2012, 03:02

Auzi ma pleazna da de ce numai acuma iesi si strigi "conotatii penale". Ai aflat doar ieri, neam de sluga, om de 2 parale. Atata scarba am in mine pentru acesti oameni de 2 lei, atat fostul membru cat si ziaristul care publica articolul incat nu ma pot abtine sa nu ii jignesc. Niste carpe!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează