INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Păianjenul » Josep Guardiola nu s-a lăsat pînă nu l-a găsit pe noul Xavi! Thiago Alcantara a doborît recordul Bundesligii de mingi atinse!

Semifoarfeca lui Thiago i-a adus lui Bayern un triumf în prelungiri la Stuttgart
Semifoarfeca lui Thiago i-a adus lui Bayern un triumf în prelungiri la Stuttgart

Articol de - Publicat marti, 04 februarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 04 februarie 2014 10:38

În jocul cu Frankfurt (5-0), spaniolul a avut 185 de contacte cu balonul, reuşind 159 de pase. I-a depăşit pe Schweinsteiger (157 de atingeri) şi pe Brouwers (137 de pase complete).

Guardiola şi-a propus să ducă la perfecţiune jocul de pase al Barcelonei. Antrenorul lui Bayern nu s-a lăsat pînă nu l-a inventat pe noul Xavi. Nu degeaba a insistat să-l sufle catalanilor pe Thiago Alcantara.

Spaniolul, transferat în vară cu 25 de milioane de euro, a profitat de accidentarea lui Schweinsteiger şi s-a transformat în păianjenul harnic, care-şi ţese plasa fină la mijloc, prin pasele formidabile şi precise.

Duminică, la 5-0 cu Frankfurt, Thiago a fixat noul record al Bundesligii la capitolul atingerilor de balon, la 185. Cu 28 peste precedentul maxim al colegului Schweinsteiger!

Alcantara l-a depăşit la acurateţea paselor pe Roel Brouwers, stoperul lui Monchengladbach, 137 de servicii reuşite către un coechipier.

183 de pase a dat Xavi pentru Barcelona, în meciul cu Celtic din grupele Ligii 2012-2013, 93% precise

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (3)
dash.berlin
dash.berlin  •  13 Februarie 2014, 14:21

Pep e un mare antrenor ....cel mai mare din zilele noastre.

puchheim
puchheim  •  04 Februarie 2014, 11:28

El singur a pasat mai mult decat toata echipa Werder Bremen sambata la Augsburg !!!

plischi
plischi  •  04 Februarie 2014, 09:39

da' un clasament al paselor de gol nu se face? stoperul ala de la gladbach poate da sute de pase precise in joc, daca majoritatea sunt cu coechipierii din linia de fund sau chiar si cu portarul. dati-o-ncolo de statistica in asa fel.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează